RTX 4080 ve i9 13900 KF Sistemde Oyunlar Kapanıyor

Nicolas95

Femtopat
Daha fazla  
  • DeepCool LS520 White ARGB 240mm Intel(1700p)-AMD
  • NZXT 850W C850 80+
  • ASUS TUF Gaming B760-Plus Wi-Fi 7200MHz(OC) RGB M.2 1700p ATX DDR5
  • ASUS GeForce RTX 4080 ROG STRIX Gaming 16G Gaming 16 GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3
  • Corsair 2TB MP600 Pro NH NVMe 7000 MB-5700 MB M.2 SSD (CSSD-F2000GBMP600PNH)
  • Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 6000MHz CL36 DDR5 RAM (CMH32GX5M2D6000C36)
  • Intel Core i9 13900KF 3.0 GHz 36MB 1700p 10nm

Sistem bu arkadaşlar. Monitör LG 144 Hz 2K 27 inç monitör. G-Sync ile çalışıyor.

Yükü düşük fazla her oyun istisnasız kapanıyor hiçbir uyarı mesajı göstermeden. Ör: LoL kendi kendine kapanıyor ama istemci açık kalıyor. Black Desert'ta direkt oyun gidiyor. RDR2'de yükleme ekranını geçemiyorum. Ayrıca giriş sinematiğine girsem bile sesler gidiyor, dokular renderlanmıyor, karakter ağaçların altında falan çok kötü durum. :) Geri kalan tüm oyunlarda da bir yerde kapanma yaşadım.

İnternette var olan pek çok sorun çözümünü denedim. Uyumluluk, doya bütünlüğü doğrulama, overlay kapama, temiz format, ayarları en düşüğe çekerek oyunları açmaya çalışma, eski ekran kartı sürücülerini kullanma, tüm sürücüleri güncelleme vs. her şeyi denemişimdir yani.

3D Mark ile test yaptım, BurnInTest ile yaptım, Memtest ile yaptım hiçbiri en ufak hata göstermiyor. Sistemin donanımsal tek kötü yanı işlemci derecelerinin yük altında 100'ü bulması. Bu sebeple işlemci performansını 80'e sabitleyerek kullanıyorum. Daha iyi bir soğutucu için para biriktirmem lazım.

1 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum, yazmadığım destek kalmadı. Son çarem sizsiniz. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcide Turbo Boost modunu kapattığımda sıcaklık 50-55 dereceyi geçmiyor dostum. Aynı sorunları o zaman da yaşıyorum. Isınmadan kapansaydı bilgisayarın kendisi de kapanırdı diye düşünüyorum.

İşlemcide Turbo Boost modunu kapattığımda sıcaklık 50-55 dereceyi geçmiyor dostum. Aynı sorunları o zaman da yaşıyorum. Isınmadan kapansaydı bilgisayarın kendisi de kapanırdı diye düşünüyorum.

Çok özür dilerim ben bilgisayar kapanıyor diye okudum. Haklısınız.

• DeepCool LS520 white ARGB 240mm Intel(1700p)-AMD
  • NZXT 850W C850 80+
  • ASUS TUF Gaming B760-Plus Wi-Fi 7200MHz(OC) RGB M.2 1700p ATX DDR5.
  • ASUS GeForce RTX 4080 ROG STRIX Gaming 16g Gaming 16 GB GDDR6X 256 bit DLSS 3
  • Corsair 2TB MP600 Pro nh NVMe 7000 MB-5700 MB M.2 SSD (CSSD-F2000GBMp600pnh)
  • Corsair 32 GB(2x16) Vengeance RGB 6000MHz CL36 DDR5 RAM (cMH32GX5M2D6000C36)
  • Intel Core i9 13900KF 3.0 GHz 36MB 1700p 10nm.

Sistem bu arkadaşlar. Monitör LG 144 Hz 2K 27 inç monitör. G-Sync ile çalışıyor.

Yükü düşük fazla her oyun istisnasız kapanıyor hiçbir uyarı mesajı göstermeden. Ör: LoL kendi kendine kapanıyor ama istemci açık kalıyor. Black Desert'ta direkt oyun gidiyor. RDR2'de yükleme ekranını geçemiyorum. Ayrıca giriş sinematiğine girsem bile sesler gidiyor, dokular renderlanmıyor, karakter ağaçların altında falan çok kötü durum. :) geri kalan tüm oyunlarda da bir yerde kapanma yaşadım.

İnternette var olan pek çok sorun çözümünü denedim. Uyumluluk, doya bütünlüğü doğrulama, overlay kapama, temiz format, ayarları en düşüğe çekerek oyunları açmaya çalışma, eski ekran kartı sürücülerini kullanma, tüm sürücüleri güncelleme vs. her şeyi denemişimdir yani.

3D mark ile test yaptım, BurnInTest ile yaptım, Memtest ile yaptım hiçbiri en ufak hata göstermiyor. Sistemin donanımsal tek kötü yanı işlemci derecelerinin yük altında 100'ü bulması. Bu sebeple işlemci performansını 80'e sabitleyerek kullanıyorum. Daha iyi bir soğutucu için para biriktirmem lazım.

1 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum, yazmadığım destek kalmadı. Son çarem sizsiniz. :)

Hocam dokular rendderlanmıyor demişsiniz SSD kontrol ettinizmi.

Çok özür dilerim ben bilgisayar kapanıyor diye okudum. Haklısınız.

Hocam dokular rendderlanmıyor demişsiniz SSD kontrol ettinizmi.
SSD'ye de test yaptım hata bulmadı. İlginç bir şey oluyot Turbo Boost kapattığımda RDR2 hariç diğer oyunlar açılıyor. RDR2'ye has bazı hatalar oluyor dediğim gibi. Acaba neden olabilir

SSD'ye de test yaptım hata bulmadı. İlginç bir şey oluyot Turbo Boost kapattığımda RDR2 hariç diğer oyunlar açılıyor. RDR2'ye has bazı hatalar oluyor dediğim gibi. Acaba neden olabilir?

Hocam ilk defa böyle bir şey duyuyorum Turbo Boost açtıgnızda düzeliyorsa işlemci veya sürücüleriyle ilgili bir sorun olabilir.

Bende durmadan mavi ekran yiyordum ve tarayıcı kullanırken hay aksi hatası alıyordum BIOS'tan işlemci Turbo mode kapattım düzeldi ama bu sefer de işlemci Max 2.6 GHz oluyor işlemci bozuk mu yani.

İşlemci: i5 11400
Anakart: ASUS B560M-P

Oyunları artık oynayabiliyorum. Sorunları çözdüm ama ne kadar çözüm denebilir siz karar verin.
1- Turbo Boost kapattım.
2- Sanal hafıza /virtual memory özelliğini kapattım.

Tüm oyunları oynayabiliyorum artık ama işlemcinin önemli bir özelliği olan turbo boost kullanamıyorum. İleride soğutucumu yeniletip tekrar düşüneceğim olmadı servise yollarım. Ama şimdilik oyunlarımın tadını çıkarmak istiyorum. Çözüldü olarak işaretlemiyorum çünkü mesele tam anlamıyla çözülmüş değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı