RTX 4090 sistemde oyun oynarken ve normal kullanımda anlık donma

darthvadersheir

Hectopat
RAM
32 x 4 expo ayarı kapalı
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 pro 2tb
Ekran kartı
Asus Rog Strix 4090
Anakart
Asus Rog Crosshair 670e Hero
İşlemci
amd ryzen 9 7950x3d
Merhaba, yeni topladığım bu sistemde oyun oynarken anlık donmalar yaşanıyor. En yüksek ve en düşük sistem isteyen oyunlarda takılmalar yaşanıyor. Sadece oyun oynarken değil aynı zamanda normal kullanımda bile anlık donmalar yaşanıyor. Örneğin YouTube'da gezerken birden donup tekrar devam ediyor. Güç kaynağında kaç watt olduğu yazıyor dikkat ettim. Bu donma anlarında güç düşüşü yaşanıyor. Bir alakası var mı bilmiyorum ama belki işinize yarar. PSU modelim ASUS ROG Thor 1000W.
Yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen yükleyip döneceğim size hocam.

Benchmark kısmı var onu mu yapmam lazım acaba?
Ssd nizin üstüne tıklayın.ana sayfada detaylıca ssd nin modeli bilgileri resmi falan çıkacak.Ama hiçbir şey çıkmayıp sadece isim yazarsa geçmiş olsun.

Hemen yükleyip döneceğim size hocam.

Benchmark kısmı var onu mu yapmam lazım acaba?

Ssd nizin üstüne tıklayın.ana sayfada detaylıca ssd nin modeli bilgileri resmi falan çıkacak.Ama hiçbir şey çıkmayıp sadece isim yazarsa geçmiş olsun.
System details kısmında seri numarası üreticisi vesaire yazıyor.

1701202105062.png

Eklediğim görseldeki gibi bilgiler aynı bir ekran sizi karşılıyorsa sorun yok.Güncelleme seçeneği falan da varsa ssd orjinal ve sorunsuzdur.
En güncel sürümdedir yazıyor ssd sorunsuz sanırım. Başka nerede problem olabilir sizce?

@Teknik Servis Hocam etiketlemek yasak mı böyle bilmiyorum ama sizin çözümleriniz hep işe yarıyor. Rahatsızlık veriyorsam kusura bakmayın.

Son düzenleme:
En güncel sürümdedir yazıyor SSD sorunsuz sanırım. Başka nerede problem olabilir sizce?
Daha önce sordular mı bilmiyorum ama bellekleri 4 modül değil 2 modül takıp denedin mi?

Ben de çok sorun yaşadım 4 modül ile, mecbur dual bellek alıp takmak zorunda kaldım. Şu anda ilk görüntü verme süresindeki sürenin uzunluğu hariç (AMD Expo'dan dolayı böyle oluyor) bir sorun yaşamıyorum 7950X3D ve 4090 ile. Maalesef DDR5 hâlâ sorunlu bir teknoloji, 4 modül ile sağlıklı çalışmıyor.

Evet şimdi diğer
En güncel sürümdedir yazıyor ssd sorunsuz sanırım. Başka nerede problem olabilir sizce?
Şimdi olası sorunlar için detaylıca sisteminizi test etmelisiniz.Arka planda çalışan programlar olsun,Başlangıçta açılan tüm programları devre dışı bırakın.ihtiyacınız olanı kullanırken açarsınız.Malware ile virüs testi yapın.SFc/scannow yapın.güncellemeleri denetleyin.Bunların dışında tam kesin diyemeceğim ama yakın arkadaşın sizin işlemciniz ile bu drop sorunları ile başa çıkamayınca işlemciyi değiştirdi.Bunu tabi genel olarak kabul edemeyiz.Ben benzer sorununuzu bazı oyunlarda yaşadım özellikle Alan wake oyununu drop nedeniyle oynayamıyordum.ssd mi değiştirdim Sandisk ultra 3d aldım bir temiz format şuan sıfır problem ile oyunu oynuyorum.Herkes te farklı sebeplerden dolayı droplar yaşanıyor malesef.

Daha önce sordular mı bilmiyorum ama bellekleri 4 modül değil 2 modül takıp denedin mi?

Ben de çok sorun yaşadım 4 modül ile, mecbur dual bellek alıp takmak zorunda kaldım. Şu anda ilk görüntü verme süresindeki sürenin uzunluğu hariç (AMD Expo'dan dolayı böyle oluyor) bir sorun yaşamıyorum 7950X3D ve 4090 ile. Maalesef DDR5 hâlâ sorunlu bir teknoloji. 4 modül ile sağlıklı çalışmıyor.
Hocam dual bellek dediğiniz tam ne oluyor ben 2x32 corsair vengeance 6000mhz olandan 2 tane aldım 4 ünü sırayla taktım. Yanlış bir şey mi yapmışım? İkili şekilde de 64gb ye indirip taktım ama kasmalar hala vardı. Expo ayarlarında üç seçenek çıkıyor expo 1 ve expo 2yi denemedim sadece 3. yü denedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı