RTX kartlar neden bozulur?

Makaleler
5
Yurtdışından RTX 2070 ekran kartını almayı düşünüyorum. Bu RTX serilerinde rastgele arızalar oluyor. Bu arızaların sebebi hakkında bilgisi olan var mı?

Başınıza gelmemesi başkasının başına gelmeyeceği anlamına gelmez. Amacım bu arızaların kronik sebeplerini öğrenip satın almadan önce nasıl bir araştırma sistemi uygulayacağıma karar vermek.
Kafamda soru işaretleri bırakan nokta da RTX 2070 ile benzer performastaki GTX 1080'nin Amazon ve Newegg gibi sitelerde 2070'e göre bayağı pahalı olması.

Günümüzde firmalar hatalı serileri piyasadan çekip olumsuz algı yaratmak yerine RMA kanalıyla çaktırmadan yenisini yolluyorlar da.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX kartlardan rastgele sorunların olduğu kanısına nasıl vardınız, kronik sorun olarak ne var kartlarda mesela? Amazonda GTX 1080'nin, 2070'ten pahalı olmasından dolayı RTX serisi kartların kronik sorunlu olmasını, bozulmasını nasıl bağdaştırdınız?
Günümüzde firmalar hatalı serileri piyasadan çekip olumsuz algı yaratmak yerine RMA kanalıyla çaktırmadan yenisini yolluyorlar da. Bu dediğiniz olabilir ve illegal bir durum yok, araba firmalarıda yapıyor, sorunlu olanları geri çağırıyor. Kart firmalarıda kusurlu olanı geri çekip, yenisini yolluyor. Garanti ve arıza probleminden çekiniyorsanız, yurtdışından almak sizin için uygun olmaz. Amazon ve neweeg garanti verirler, ama nasıl garanti olur onu bilemem, bir de çok uğraşırsınız gibi geliyor. En iyisi Türkiy.eden almak.

Amazonda GTX 1080'nin, 2070'ten pahalı olmasından dolayı RTX serisi kartların kronik sorunlu olmasını, bozulmasını nasıl bağdaştırdınız?
Ben de bunu merak ediyorum acaba bir bağ var mı diye?
Yurtdışı ile Türkiye arasında gümrük vs. vergilerini de eklediği halde epey fark var. Arıza riski az olan bir ürün seçmek lazım. RMA sürecine ne kadar destek veriyorlar, kargo ücretini kim verecek, RMA ile gelen yeni ürünü gümrük tutup yeni ürün muamelesi yapabiliyor...
O yüzden adam akıllı bir kart araştırmak için bu görüşler etrafında bilgi almak istiyorum.
Üretimde sistemsel bir sorundan kaynaklıysa o ürünlerden nasıl uzak durulacağını bilmek iyidir?
Her üründe düşük yıldız verenlerin yorumlarında kart arızası veya crashler.

Son düzenleme:
Bende RTX 2060 Gigabyte OC modeli aldım ama Türkiye'den, ısı sorunu var. Diğer kartlarında da Coil Whine ve fan sorunu var dikkat edin. Gigabyte Rev. 2.0 çıkardı ama bilemiyorum nasıl olduğunu.
Gigabyte almanızı önermem hatalar düzelene kadar. MSİ Ventus'da aynı şekilde, Back Plate metal ise alın, plastik sıcaklıklığı dışarı veremiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende RTX 2060 Gigabyte OC modeli aldım ama Türkiye'den, ısı sorunu var. Diğer kartlarında da Coil Whine ve fan sorunu var dikkat edin. Gigabyte Rev. 2.0 çıkardı ama bilemiyorum nasıl olduğunu.
Gigabyte almanızı önermem hatalar düzelene kadar. MSİ Ventus'da aynı şekilde, Back Plate metal ise alın, plastik sıcaklıklığı dışarı veremiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.

15 gün oldu alalı rtx 2080 ventus v2 yi bakın ne geldi başıma link aşağıda

15 gün oldu alalı rtx 2080 ventus v2 yi bakın ne geldi başıma link aşağıda

Rtx serilerinde bozuk çıkabiliyor. Yazılım filan uğraşma. Servise ver drğiştirirler. Üretimden kaynaklı hata. Nvidia da durumu kabulleniyor.

Yazılımla uğraşmadım zaten insanlar görsün diye videoya aldım.Birde benim kart V2 sürümüydü araştırmadan hiçbir ürün almamak gerekiyor.Araştırsaydım eski ekran kartımdan 1 tane daha alıp SLI yapardım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı