Rusya Dost Olmayan Ülkelere Doğalgazı "Ruble" ile Satacak

Yaşadığım şehirde 2007 yılına kadar doğal gaz yoktu. Tüplerle, elektrikli sobalarla yıllarca yaşadım ben. Doğal gaz iyi bir şey ama olmadan da yaşanabileceğini bilin.

Önemli olan senin kullandığın gaz değil fabrikaların ve elektrik üretim tesislerinin kullancağı doğal gaz.
 
Yaşadım zaten. İlk defa internetim olduğunda 23 yaşındaydım. Ayrıca bu doğalgaz olayı internet, telefon, bilgisayar kadar kapsamlı bir şey değil. İnternetsiz kalmakla doğalgazsız kalmak arasındaki farkı düşünebilirsin.
Örnek olarak sundum. Ayrica dogalgaz ve internet bu zamanda ihtiyac oldugu icin ikiside ayni kategoride olabilir.
 
Yaşadığım şehirde 2007 yılına kadar doğalgaz yoktu. Tüplerle, elektrikli sobalarla yıllarca yaşadım ben. Doğalgaz iyi bir şey ama olmadan da yaşanabileceğini bilin.
Bak şöyle düşün; bir ülkenin enerjisinin %45'inden fazlası Doğalgaza bağlı ve neredeyse tüm büyük şehirler Doğalgaz ile ısınıyor, enerjisi ile geçiniyor.
Doğalgaz olmaması demek Enerji açığı demek. Enerji açığı demek güvenlik sistemlerinin çökmesi, halkın elektriksiz kalması demek. Bu ne demek biliyor musun? Yeni bir zam demek. Daha sayabilirim?
Farkında mısınız, 2007 ile 2022 karşılaştırıyorsunuz?
 
Yaşadım zaten. İlk defa internetim olduğunda 23 yaşındaydım. Ayrıca bu doğalgaz olayı internet, telefon, bilgisayar kadar kapsamlı bir şey değil. İnternetsiz kalmakla doğalgazsız kalmak arasındaki farkı düşünebilirsin.
Çok yanlış düşünüyorsunuz bence. Eskiden doğalgaz yoktu ama artık var. Olay sadece siz veya sizin yaşadığınız yerden ibaret değil. Türkiye'de doğalgaz çok yaygın hem evlerde hem çeşitli binalarda doğalgaz kullanılıyor. Gazın kesilmesinin ne kadar büyük bir sorun olduğunu düşünemiyor musunuz?
 
Putin: Ya Ruble ile ödeme yapılır ya da Doğalgaz sözleşmesi feshedilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
  • Beğen
İfadeler: Pxn
2007 yilindan bahsediyorsun ve ustunden 15 sene gecmis. Eski zamanlar ve yeni zamanlardaki ihtiyaclari karsilastirman cok saçma. Ona bakarsan 20-25 yıla kadar internet yoktu o zaman simdide internetsiz yasarsin veya telefon yoktu telefonsuzda yasayabilirsin. 😀

Yaşım 19 kendimi bildim bileli sobalı evde yaşıyorum tek sıkıntısı 3 ay boyunca her gün kovayı döküp doldurmak. Doğalgazlı arkadaşlarımın evine falan gidiyorum bildiğimiz üşüyorum, bilmiyorum şimdi cimrilik falan mı yapiyor yoksa doğalgazın olayı o mu hiç fikrim yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı