Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Azerbaycan ile Rusya, müttefiklik anlaşması imzaladı. Olası Rus-NATO savaşında otomatik olarak Azerbaycan ile savaşta sayılacağız.

Bence savaş olmaz. Neden olmaz dersek Amerika'nın potansiyel olarak güçlü 2 rakibi var Rusya ve Çin durduk yere savaşa girip kendini güçsüz konuma sürüklemez.
 
Dışişleri bakanlığından açıklama geldi şimdi. Türkiye Donetsk'in ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanımadı. Beklediğimiz bir şeydi zaten.
 
Azerbaycan ile Rusya, müttefiklik anlaşması imzaladı. Olası Rus-nato savaşında otomatik olarak Azerbaycan ile savaşta sayılacağız.

Kimse savaşmayacak olan Ukrayna'ya olacak. Herkes izleyecek. Batının enerjiye ihtiyacı var. Ekomomik olarak da Rusya'dan başka gaz tedariği yapacak kaynak yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ABD batı açık açık savaş çıktığında Ukrayna'ya yardım etmezse ab NATO'nun işlevini geçerliliğini ve anlamını kaybedeceğini düşünüyorum
 
@NCSA @Ctvxn
Muhalefet tarafından da şartlı sığınmacılar için pek yorum görmedim televiyonda, muhtemelen gündem 5 sene daha bu tür konulara uğramaz.
Ne yazık ki Cumhuriyet Halk partisinin de İyi partininde bir mülteci politikası yok. iktidar zaten mutlu iktidar açısından potansiyel seçmen olarak görünüyorlar. Zaten ümmetçi kitlede ses etmez kardeşlik ayağına olan yine gariban Türk evlatlarına oluyor. "Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya" diye söyledikleri şiir gibi.
 
Ufak ufak şöyle bilgiler topladım:
- Rus ordusu Donetsk & Luhansk'a giriş yaptı.
- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Moskova’ya davet edildi ve Putin ile Dağlık Karbağ’ı görüşüyor.
- Japonya, Rusya'ya çip tedarikini sonlandıracağını duyurdu.
- Ukrayna Cumhurbaşkanı, Boris Johnson ile görüşmesinin ardından Erdoğan ile görüşme planlıyor.
- Yeni anlaşma kapsamında Rusya, ayrılıkçıların kontrolündeki doğu Ukrayna'da askeri üsler inşa edebilecek (Reuters)
- ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saldırmıştır.

T.C. Dışişleri bakanlığı açıklama yayınladı:

"Rusya Federasyonu'nun, sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı Minsk Anlaşmaları’na aykırı olduğu gibi, Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına gelmektedir.
Rusya’nın sözkonusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz.
Bu vesileyle Ukrayna’nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu ve uluslarası hukuka riayet çağrısı yapıyoruz.
"

Kaynak: T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan
 
Son düzenleme:
Rusya'nın nükleer silahları olmasa batı Rusya'ya girmişti bu koz batıyı korkutuyor ordu ne kadar güçlü olursa olsun teke karşı çokta bir işe yaramaz nükleer silah bu açığını kapatıyor Rusya'nın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı