Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dünya sürekli değişiyor. Rusya hala askeri olarak büyük güç ayrıca Rusya çeçenistanın gücünü hafife aldığı için Avrupa tarafından çoğu defa propaganda ile aşağılandı. Rusya zaten az çok Ukrayna'ya girdiğinde ekonomik olarak olacakları biliyordu bir zeki sen değilsin merak etme.
Rusya, Ukrayna'ya girdiğinde tıpkı Kırım'ın işgal edilmesi gibi, Güney Osetya'nın işgali gibi tepki verileceğini sanıyordu. Tüm büyük ülkelerin kararı Rus ekonomisinin dünya piyasasından silinmesi yönünde. Kendileri bile böyle bir tepki beklemiyordu. Sen bir miktar toprak karşılığında, paranın %80-90'ının kesilmesini kabul eder misin? Etmezsin değil mi?
Evet dediğin gibi dünya sürekli değişiyor. Bir zamanlar bütün dünyayı titreten Osmanlı, gelir için ticaret yapmak yerine fethi seçti ve bir süre sonra hasta adam oldu. 21. yüzyılda bir ülkenin büyüklüğünü sadece askeri gücü belirlemez, ekonomisi belirler. İlerleyen zamanlarda kademeli olarak dünya devi olan Rusya'nın ekonomisinin acılar içinde kıvranışını izle ve gör.
 
Orası dağlık alan olduğu için tutunamadı.
Sadece ordularının ve ekipmanlarının güçlü olması dediğim gibi bir yeri fethetmek için yeterli değil. Türkiye'de sadece dümdüz araziden oluşmuyor. Bu arkadaşların çoğuna göre her şey ekipman sayısında bitiyor. Tartıştığımız konu da bu zaten.
 
Hocam en azından bir çatışma haberi duysaydık.
Adamlar sabah başladı akşam Kiev de ler.
Gece yoğun top atışları ile başladı, sabaha karşı füze ve kara harekatları ile devamı geldi. Yani saatlerdir karşılıklı çatışmalar vardı zaten, iki tarafında zayiatları mevcut.
 
Biden: Putin saldırgandır, savaşı seçti. Tüm NATO müttefiklerimizi koruyacağız, yardımcı olacağız.
Biden: Birine yapılan saldırı herkese yapılan saldırıdır.
Biden: NATO yeni bir karşılık planı devreye soktu, putin sonuçlarına katlanacak.

24.02.2022 21:55
 
Rusya, Ukrayna'ya girdiğinde tıpkı Kırım'ın işgal edilmesi gibi, güney Osetya'nın işgali gibi tepki verileceğini sanıyordu. Tüm büyük ülkelerin kararı Rus ekonomisinin dünya piyasasından silinmesi yönünde. Kendileri bile böyle bir tepki beklemiyordu. Sen bir miktar toprak karşılığında, paranın %80-90'ının kesilmesini kabul eder misin? Etmezsin değil mi?
Evet dediğin gibi dünya sürekli değişiyor. Bir zamanlar bütün dünyayı titreten osmanlı, gelir için ticaret yapmak yerine fethi seçti ve bir süre sonra hasta adam oldu. 21. yüzyılda bir ülkenin büyüklüğünü sadece askeri gücü belirlemez, ekonomisi belirler. İlerleyen zamanlarda kademeli olarak dünya devi olan Rusya'nın ekonomisinin acılar içinde kıvranışını izle ve gör.

Burada demek istediğim Rus çeçen savaşı idi. Konuyu başka yere çekmeye gerek yok. Rusya kendi strateji hatalarının cezasını çekecek umarım daha beter olurlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı