Rusya, Ukrayna savaşı başladı!

@Yararsız Üye Bildiklerim doğrultusunda konuşuyorum tarihim iyi demedim. Yanıt şeklin iğneleyici ve rahatsız edici. Tuhaf bir tipsin babanın topraklarını işgal etmişler sanki sinirli sinirli yazıyorsun anlamadım.

Diplomasi olarak bu kadar uzak, coğrafi olarak bu kadar yakın bir yere hele de diğer ülkelerdekinden çok farklı bir askeri siyasi durumu varken en büyük düşmanı ABD'nin üs yapmasına izin vermez.

Neyse kardeş sen beni alıntılama en iyisi hadi git diğer üyelere sar. Konu kapatıldığı için buraya yazdım. Konuya mesaj yazmıştım ben sana değil işimiz gücümüz var akşam akşam uğraştığımız şeye bak.
 
@Jack of Blades Bildiklerim doğrultusunda konuşuyorum tarihim iyi demedim. Yanıt şeklin iğneleyici ve rahatsız edici. Tuhaf bir tipsin babanın topraklarını işgal etmişler sanki sinirli sinirli yazıyorsun anlamadım.
Zamanında biz kendimizi NATO'ya atamamış olsaydık belki senin dedenin topraklarını işgal edecekti Ruslar. Bunu bilmeden kalkıp saldırıya uğramış ve katledilen kısmın elindeki tek şansı yorumluyorsun sözde...

Akşam akşam uğraştığımız şeye bak.
Katılıyorum, akşam akşam uğraştığım şeye bak. Tarih bilmeyen, coğrafya bilmeyen, Rusya'nın faşist diktatör bozuntusunun 20 yıldır yaptıklarını hatırlayamadan kalkıp yorum yapanlarla uğraşıyorum doğru olanı anlatmak için... Ayıp bana.

O konu kilitlenmeseydi güzel güzel başka şeyler de eklemiştim, onları görmedin şansına.
 
Ukrayna'nın gidip NATO'ya girmesi ki büyük hata (ABD'ye güven olmaz) çok saçma bir hareket.
NATO'ya giremeyeceği zaten belli bir şeydi de başka ne yapacaktı? Ya Ruslara ülkenin anahtarını verip Rus yanlısı hükümet kurulacaktı, ya batıya kabul edilip batı tarafından korunacaklardı ya da şu anki gibi son güçlerine kadar savaşıp ülkelerini savunacaklardı.

Rusya'ya ya da eski SSCB'ye karşı taviz verip de başını kaldırabilen ülke olmuş mu aç bak. Bu adamlar faşist, başına bir kere çökerlerse artık senin bayrağın ve başkentin bir isimden ibaret olur.

Hayır, benim anlamadığım bunları çok uzak olmayan bir tarihte bizim ülkemiz de yaşadı ve biz olabilen en iyi senaryoyla tek kurşun atmadan diplomasiyle yırttık. Ukrayna da bunu denedi ama başaramadı. Ha sonra NATO'ya girip korunmanın bedelini ağır ödedik ama ülkenin Ruslar tarafından alınmaması için o zamanki halk 1 değil 10 kere de canını verirdi...

Son olarak bağımsızlığı için savaşan her ülkeye saygım vardır. Rusya aptal bir ülke değil, gelecek için her türlü ekonomik/askeri/politik planını yaparak bu savaşı başlatmıştır ancak umarım asimetrik savaşta dayanamaz ve ilerleyişini durdurur.
 
Rusya Kiev'in sınırına varmış. 96 saate Kiev düşer diyorlar. 2 uçağımız mahsur kalmış diyorlar. Şu an Ukrayna yarın Macaristan, Polonya ve Baltık ülkeleri tehlike altında kalacak. İşin üzücü tarafı bir ihtimal şaka olduğunu düşünsem de (şakası bile saçma) "kız" muhabbeti yapanların olması.
Kadın muhabbeti bitti artık, zaten adamların pasaportu ile nereye gidebileceği belliyken Orta Doğu'da ne işleri var?

Tarihe bakarak ders çıkarmak gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı