RX 5500XT vs GTX 1650 Super

MSI mech modeli ısınıyor diye biliyorum. GTX1650SUPER tercih edin. Aslında 1650SUPER pek eski değil. Hem düşük TDP değeri hem az ısınması daha avantajlı hale getiriyor.

400W FSP +80 verimliliği olan bir güç kaynağım var hocam Xeon E5-2640 server işlemcisi ve huananzhi X79 server anakartı ile çalıştıracağım haliyle güç konusunda da sıkıntı yaşamak istemiyorum bana da şu an bu dediklerinizden sonra GTX 1650SUPER daha mantıklı geldi hocam.

İzlediğim bir videoda 1650 Super 5500XT'ye göre daha serin çalışıyor. İkisi de 60 derecede çalışırken 1650 Super %20-30 fan kullanırken 5500XT %50-55 civarlarında kullanıyor. Arada FPS farkı çok az zaten. 1650 Super tercih etmek daha mantıklı olur.

Evet hocam bende onu fark ettim fan hızı daha düşük bir RPM'de dönmesine rağmen daha serin bir şekilde çalışıyor ekran kartı. Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

400W FSP +80 verimliliği olan bir güç kaynağım var hocam Xeon E5-2640 server işlemcisi ve huananzhi X79 server anakartı ile çalıştıracağım haliyle güç konusunda da sıkıntı yaşamak istemiyorum bana da şu an bu dediklerinizden sonra GTX 1650SUPER daha mantıklı geldi hocam.

Yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Yiğit hocamın da dediği gibi daha serin ve sessiz çalışıyor. AMD ekran kartlarında soğutması iyi olan kart tercih edilmezse uzun vadede sorun çıkarır. Ayrıca fan sesinin başınızı ağrıtmasını istemezsiniz.

MSI mech modeli ısınıyor diye biliyorum. GTX1650SUPER tercih edin. Aslında 1650SUPER pek eski değil. Hem düşük TDP değeri hem az ısınması daha avantajlı hale getiriyor.
Evet hocam MSI/AMD sıcaklık konusunda sorunlular. Bende 1080'den 5700XT geçerken baya araştırdım ve sonuç AMD alacaksan Sapphire almakmış.

Sorunuza gelince @Doğukan Gündoğdu sizin yerinizde olsam yasak mı bilmiyorum ancak DH'den garantili ikinci el olarak 1070 alırdım o fiyatlara. Şahsen ROG Strix 1080'imi tertemiz bir şekilde 1.8K'dan sattım. Bu sadece öneri tabi.

@CillianMurphy Sapphire, AMD'nin en iyi üreticisiymiş hocam en azından TR'de ve diğer yabancı forumlarda RDNA serileri için bu şekilde konuşuluyor.

Yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Yiğit hocamın da dediği gibi daha serin ve sessiz çalışıyor. AMD ekran kartlarında soğutması iyi olan kart tercih edilmezse uzun vadede sorun çıkarır. Ayrıca fan sesinin başınızı ağrıtmasını istemezsiniz.

Uzun bir süre beni idare etmesini istiyorum zaten hocam Ultra bağımlılığım 60 FPS olsun diye de bir kaide yok kendi açımdan uzun vadede ne ısı ne yazılımsal veya fiziksel bir sorun çıkmasını istemiyorum önceden R7 250 şu an da GTX 750 Ti kullanıcısı olarak tercihimi yine NVIDIA'dan kullanacağım sanırım bilgileriniz için tekrardan çok teşekkürler yarın siparişimi vereceğim. ☺

Bence karşılaştırmak doğru değil. Mesala AMD'nin ekran kartları CS:GO gibi rekabetçi (PUBG Fortnite Rainbow) oyunlarında daha yüksek performans verirken NVIDIA'nın ekran kartları AC Mount and Blade Tomb Raider gibi oyunlarda daha yüksek fps verir.

Evet hocam MSI/AMD sıcaklık konusunda sorunlular. Bende 1080'den 5700XT geçerken bayağı araştırdım ve sonuç AMD alacaksan Sapphire almakmış.

Sorunuza gelince @Doğukan Gündoğdu sizin yerinizde olsam yasak mı bilmiyorum ancak Dh'den garantili ikinci el olarak 1070 alırdım o fiyatlara. Şahsen ROG STRIX 1080'imi tertemiz bir şekilde 1.8K'dan sattım. Bu sadece öneri tabii.

@CillianMurphy Sapphire, AMD'nin en iyi üreticisiymiş hocam en azından TR'de ve diğer yabancı forumlarda rdna serileri için bu şekilde konuşuluyor.

Hocam E5-2640 işlemci kullanıyorum bu işlemci 6 gerçek 12 sanal çekirdek dahi olsa GTX 1070'i 1080P de tam olarak besleyeceğini düşünmüyorum. 😅
Bence karşılaştırmak doğru değil. Mesala AMD'nin ekran kartları CS:GO gibi rekabetçi (PUBG Fortnite Rainbow) oyunlarında daha yüksek performans verirken NVIDIA'nın ekran kartları AC Mount and Blade Tomb Raider gibi oyunlarda daha yüksek fps verir.
Hocam fiyat olarak denk oldukları için kıyaslama gereği duydum. ☺

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı