RX 570 Armor fazla ısınma ve düşük FPS sorunu

MertYigitrr

Hectopat
Ekran kartına FurMark testi yaptığım zaman böyle bir sonuç ile karşılaştım, kart gereğinden fazla ısınıyor her zaman.
Kasamın hava akışı pek iyi değil ama yine de sıcak geldi. Undervolt Vb. işlemler yapmadım.
1578585570204.png

Kasanın kapağını açtım ve fanları hızlandırdım bu seferde aşağıdaki gibi bir sonuç aldım ama süpürge makinesi gibi ses çıkıyor. Sanıyorum normal değil bu durum fakat yine de sormak istedim. Ayrıca oyunlarda videolardan izlediğim kadarıyla başkalarına göre düşük FPS'ler alıyorum. Örneğin Rust'ta ekran kartım %70 civarını kullanıyor. (İşlemci'm Ryzen 3 2200G)
2020.01.09-19.07.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın burada ki konuda arkadaş Asus Rog Strix RX 570 ile Furmark testi yapmış 10 dakika kadar ve maksimum 65 derece görmüş kart. Soğutma dediğin kalite dediğin bu olmalı. Sen bu testi Armor ile yapsan değil 10 dakika 5 dakika içinde o kart yamulurdu. Armor çok dandik arkadaşlar sıfır alacak yada ikinci el alacak varsa düşünmesinler almayın. İkinci el çok görüyorum bu aralar satılık olan sakın almayın. Bu kadar ısınan bir kartın ömrü de az olur. Bir RX 570 değildi ama bende MSI Gaming serisi R7 370 bir kart vardı daha 2 senelik idi sıfır almıştım 60 dereceyi geçmeyen kart son zamanlarda 65-75 derece arası seyrediyordu bir gün ETS 2 oynarken ekranın gidip gelmesiyle göz kırpmaya ben hakka yürüyorum mesajını veriyordu. Bir gün PUBG oynarken de ekran gidip geldi ve o günden sonra kart durduk yere bozuldu. GPU yanmıştı işin garibi tamir bile edilemedi reballing yaptırıp kullanmak istedim olmadı. İşin bir diğer garip kısmı ise anakartımın kuzey köprüsünü de yaktı bu mendebur ekran kartı. O gün bu gündür MSI markasına karşı bir düşmanlığım var. Çoğu ürünlerin de aşırı ısınma sorunu var. Bunu yazmamın sebebi Armor serisi çok ısındığı için sizde böyle benim gibi durduk yere GPU yakabilirsiniz sistemin diğer bileşenlerine zarar verebilirsiniz.

Senin kart sıkıntılı ya da kasa havalandırma sebepli ısınma yaşıyorsun. Bende de rx 570 8gb var armor serisi ama kartim en çok 75 derece görüyor. Ha hemen demeyin fanboy falan, armor serisi bazı kartlar soğutması sıkıntılı olabiliyor. Ne de olsa teknoloji şans işi ve uretilen kartların bir kaçı arızalı çıkabilir, garantiye gonderin benim fikrim.
Kasamda sıkıntı yok 2 kartım da arızalandı. Genel olarak sorunlu bu seri.

Büyük ihtimal kasanın hava akışı kötüdür, benimki aynısı ama 67'de duruyor.
  • Sistem kasası: Corsair Spec Delta RGB
  • İşlemci: R5 1600
Herhangi bir ek soğutma yok, kasanın orijinal fanları. Bende sıcaklık boşta 50 yükte 67-70 civarı.
Armor kart sorunlu deyince cahil fanboy ne halt ise o oluyorum. Sorunlu bunlar işte kendimde var tanıyorum bunları. Garantiye gönder geçmiş olsun. Kart elinde kalır bu şekilde kullanmaya devam edersen. Benimki de 89 derece oluyor. Eski konularıma bakarsan çok uğraştım bunla.
Kasanın hava soğutması kötüdür, kart modelini hemen kötüleme, aktif kullanıcıyım, ben de o kadar ısınmadı.
Ekran kartına FurMark testi yaptığım zaman böyle bir sonuç ile karşılaştım, kart gereğinden fazla ısınıyor her zaman.
Kasamın hava akışı pek iyi değil ama yine de sıcak geldi. Undervolt Vb. işlemler yapmadım.
Eki Görüntüle 484193
Kasanın kapağını açtım ve fanları hızlandırdım bu seferde aşağıdaki gibi bir sonuç aldım ama süpürge makinesi gibi ses çıkıyor. Sanıyorum normal değil bu durum fakat yine de sormak istedim. Ayrıca oyunlarda videolardan izlediğim kadarıyla başkalarına göre düşük FPS'ler alıyorum. Örneğin Rust'ta ekran kartım %70 civarını kullanıyor. (İşlemci'm Ryzen 3 2200G)
Eki Görüntüle 484197
He bir de kardeşim FurMark kartı aşırı fazla zorluyor. Onun yerine Heaven Benchmark'ı onu geçerse 3DMark'ı dene onlar sana oyunlarda alacağın en yüksek sıcaklığı gösterir.

Son düzenleyen: Moderatör:
büyük ihtimal kasanın hava akışı kötüdür.
bende sıcaklık boşta 50 yükte 67-70 civarı

kasanın hava soğutması kötüdür kart modelini hemen kötüleme aktif kullanıcıyım bende o kadar ısınmadı
2. Kartım bu. Eskisinde ısınma sorunu yoktu arızalandı yenisi geldi bu sefer de ısınma sorunu çıktı. Siz aktif kullanıcısı tamam ama biz pasif kullanıcı mıyız? Genel olarak armor serisi sorunlu sizde problem olmaması bu gerçeği değiştirmiyor.

Evet Fabrika OC'sine karışmayın. Afterburner'da Reset Tuşuna basıp Core Clock düşürün demek iştemiştim.

Benim anlamadığım kart 60W çekerken neden 3000RPM'de (%60 civarlarında) çalışıyor ve sıcaklığı da 60W'ye göre fazla geldi bana.

Hocam şimdi ben kendi Nitro+ 4G modelini anlatayım. 1340MHz OC'li geliyor. Ben bunu 1500MHz'ye alıyorum. Memory'e de yükleniyorum baya bi. Power Limit %50'de. Ben bu kartın 200W çektiğini hatırlıyorum. Ama sıcaklıklarım 75'i geçmedi. Fanlar ise %55 civarlarında çalışıyordu. Hafif bi ses yapıyoer ama kulaklıktan dolayı hissetmediğim için dert etmiyorum.
Yine bir anormallik var diyorsun yani. Anladığım kadarıyla Armor modellerinde ısınma kronik . Yinede bir garantiye göndersem mi acaba ?

20 dakika furmark ile test aldım. MSI RX570 8GB kart ile aldım testi. En çok 76derece gördüm. Kartınızda ya da kasa sogutmanızda sıkıntı var bence.

Dosya Ekleri

• IMG_20200111_110619.jpg
    IMG_20200111_110619.jpg
    3,2 MB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20200111_110557.jpg
    IMG_20200111_110557.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 41
8XMSAA Açık değilken:
2020.01.11-23.29 (2).png

8XMSAA yı açtığımda ise aşağıdaki değerleri alıyorum yine aynı sıcaklık değeri:

2020.01.11-23.58_01.png

Kasanın kapağınıda açınca, UnderVolt yapmadan böyle bir sonuç ile karşılaştım . Şu an zamanım yok ama onuda yaptığımda bir tık daha iyi olacağını düşünüyorum.
2020.01.12-00.49 (2).png

Dosya Ekleri

• 2020.01.11-23.29 (2).png
    2020.01.11-23.29 (2).png
    528,1 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı