RX 570 undervolt rehberi

AMD Software'den undervolt yapın önce 1050MV yapın uygula deyin sonra 990MV'ye düşürün uygulayip tamam deyin. Hicbir kapanma sorunu, FPS düşme sorunu olmuyor. Hatta düşük sıcaklık yuzünden %1 falan daha hızlı calisiyor. En doğru voltaj budur. Kingdom Come Deliverance gibi bir oyunda ekran kartımı hayvan gibi zorladığım halde kapanmadi. ASUS FurMark ile de 25 dk test yaptım hiçbir sorun yaşamadım ve bir öneri ekran kartinizi VSYNC'de kullanin. Hem boş yere ısınmaz hem de fazla elektrik harcamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Profili kaydedin ve bilgisayarı her açtığınızda profili yükleyin. Voltaj ayarı için Afterburner tavsiye etmem, Wattman ile çakışıyor.
Her açtığımda yüklemek çok saçma hocam ya. Yıl olmuş 2019 bunun bir ayarı olmaması saçma o zaman neden ayar yapıyoruz her açılışta tekrarayacaksak yani. Napalım şimdilik her açılışta kaydedicez artık.
En güzel çözüm hızlı başlat seçeneğini kapatmak.
Hızlı başlat seçeneğini bulamadım nerede o ayar? Radeon içerisinde bulamadım hocam.

Her açtığımda yüklemek çok saçma hocam ya. Yıl olmuş 2019 bunun bir ayarı olmaması saçma o zaman neden ayar yapıyoruz her açılışta tekrarayacaksak yani. Napalım şimdilik her açılışta kaydedicez artık.

Hızlı başlat seçeneğini bulamadım nerede o ayar? Radeon içerisinde bulamadım hocam.
Radeon ayarları içerisinde değil zaten.

Güç seçenekleri> güç düğmelerinin ne yapacağını seçin> şu anda kullanılamayan ayarları değiştir deyip hızlı başlat seçeneğinin tikini kaldır.

Gta 5'i rx 570 itx ile ultrada bir kaç test yaptım.Beni tatmin etti diyebilirim.

Ayar yapmadan
ayarsız.png

Mv'yi -100'e alınca
fansız.png

Mv -100'e alıp ve fan kontrolünü açtığımda.
maks 60.png

Son fotoğrafta gözüktüğü gibi fan kontrolünü açtığımda 60 dereceyi geçmiyor ekran kartı.Ama fanın çalışma hızı 2130 civarında dolaşıyor, zararı olur mu bu kadar hızlı çalışması?

Dosya Ekleri

• maks 60.png
    maks 60.png
    654,8 KB · Görüntüleme: 85
Radeon ayarları içerisinde değil zaten.

Güç seçenekleri> güç düğmelerinin ne yapacağını seçin> şu anda kullanılamayan ayarları değiştir deyip hızlı başlat seçeneğinin tikini kaldır.
Hocam dediğiniz yeri buldum yaptım. Reset attıktan sonra oldu ancak bilgisayarı tam kapatıp açınca ayarlar tekrar sıfırlandı. Bu sinir bozucu çözüm yolu bulmamız lazım.
İlk olarak Afterburnerdaki ayarlarınızı (fan ayarı hariç) sıfırlayın. Daha sonra afterburner ayarlarından Genel Ayarlar - AMD Uyumluluğu Ayarları - Erase autosaved startup settings kısmındaki tiki kaldırıp uygula deyin. Afterburner kendini yeniden başlatacak. Ardından Windows Ayarları - Sistem - Güç ve Uyku - Ek Güç Ayarları - Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından Şu Anda Kullanılmayan Ayaları Değiştire tıklayın ve Hızlı Başlatmayı Aç kısmındaki tiki kaldırıp uygula deyin.
Konuyu baştan okuyunca bu yazıyı es geçtiğimi farkettim teşekkür ederim. Artık sistemi yeniden açınca ayarlarım sıfırlanmıyor. Demekki Wattman ile Afterburner çakıştığı için ayarlar sıfırlanıyor. Hızlı başlat tiki kaldırma ve "Erase autosaved startup settings" tiki kaldırdıktan sonra sorun çözüldü. Zaten Türkçe'ye çevirince olay anlaşılıyor.

Son düzenleme:
Yaptığımız ayarların her yeniden açılmadan sonra otomatik aktif olmasını nasıl sağlayacağız? Benim güç seçenekleri kısmında hızlı başlatmayla ilgili bir bölüm yok. Stabil bir değer yakaladım ama her açılışta uygulamak çok can sıkıcı.

Yaptığımız ayarların her yeniden açılmadan sonra otomatik aktif olmasını nasıl sağlayacağız? Benim güç seçenekleri kısmında hızlı başlatmayla ilgili bir bölüm yok. Stabil bir değer yakaladım ama her açılışta uygulamak çok can sıkıcı.
Hızlı başlatma kısmını bulman lazım. Sonra MSI Afterburner ayarlarından "Erase autosaved startup settings" tikini kaldırman lazım. Ben böyle yaptım sorun çözüldü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı