RX 5700 XT Fazla Isınıyor!

Her gün istisnasız ya AMD ekran kartı ya da işlemcileri ile ilgili bu tarz başlıklar açılıyor. Yakın bir zamanda sistem toplayacağım. Elimi kolumu iyice bağlıyor bu durum. Bu sorunların yazılım ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Rx 5700 ve 5700xt referans tasarımları blower tasarım bu yüzden biraz sıcaklıklar yüksek gelebilir ama amd ye göre 110 dereceye kadar sorun yokmuş. (R5 2600 16gb ram rx 5700 kullanıyorum şükür hiçbir sorunu yok)

Evet arkadaşlar sonuçlar bunlar. Sizce kart normal mi çalışıyor 8003 furmark score'u ideal skor mu? Ayrıca Radeon Ayarlarını nasıl yapmalıyım Memory Clock 875 gözükyor şuan? Ayrıca Furmark testinde 140-150 fps alıyorum bu değerler normal mi? Daha fazla almam gerekmez mi?
Evet arkadaşlar sonuçlar bunlar. Sizce kart normal mi çalışıyor 8003 furmark score'u ideal skor mu? Ayrıca Radeon Ayarlarını nasıl yapmalıyım Memory Clock 875 gözükyor şuan? Ayrıca Furmark testinde 140-150 fps alıyorum bu değerler normal mi? Daha fazla almam gerekmez mi?
Dip not olarak arkadaşlar eski kartımdan aldığım neredeyse aynı fps'i alıyorum lol'de bir şeylerin yanlış gittiği kesin yardımcı olun lütfen. Eski sisteme taktığım için dar boğaz bekliyordum fakat mhz değerlerinde bir ayarlama mı yapmam gerekli ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    43,3 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    18,1 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Ben Amd Ryzen u 3700x ve Asus Rog Strix Rx 5700 xt OC kullanıyorum bunu corsair Carbide spec 06 kasasına kurdum.
İşlemci stok fanı ve ilave 2 fan ile destekledim.
İlk sistemi kurduğumda CPU ısısı 70 80 derecele çıktı daha sonra voltajı 1.25 sabitledim ve 50 60 larda geziyor.
Ekran kartına gelince boşta 30 35 derecelerde max yükte 70 71 dereceyi görüyorum. Kıyaslamak isterseniz.

Her gün istisnasız ya AMD ekran kartı ya da işlemcileri ile ilgili bu tarz başlıklar açılıyor. Yakın bir zamanda sistem toplayacağım. Elimi kolumu iyice bağlıyor bu durum. Bu sorunların yazılım ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Yazılım konusunda Intel ve Nvidia'ya göre AMD daha geride ve tam olarak stabil değil. Update geliyor, performans düşüşü yaşanabiliyor. Bu sefer eski sürücüleri geri yüklemekle uğraşıyorsun, vesaire. AMD işlemcileriyle ilgili sıkıntılar da genellikle düşük MHz değerlerine sahip RAMler kullanırsan baş gösteriyor. Ayrıca sertifikasız PSU'ya sahip pek çok kişi de AMD (Ryzen) işlemcileriyle sıkıntı yaşıyordu. Nvidia ya da Intel alırsan kafan rahat olur, genellikle AMD bunlara göre daha fazla sorunla karşılaştırır kullanıcıyı.

Aldığında sorun yaşayacaksın diye bir kural yok, ama Intel ve Nvidia'nın ürünlerine kıyasla daha fazla sıkıntıyla karşılaşıldığını gözlemledim forumlarda. Yazılımsal durumlardır zaten sıkıntı yaratan, alınan parçalarda kronik herhangi bir sorun olduğuna hiç rastlamadım. Kimileri 5700 XT donanımsal olarak sorunlu bir kart diyordu ama ben yine de öyle düşünmüyorum. Sıkıntı varsa yine yazılımsal bir sıkıntıdır. Yeni gelen sürücülerin de bazı kişilerde durumu daha kötü hale getirdiğini gördüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı