RX 5700 XT model önerisi

Bütçe
kalan parçalar için 6500

Curnalı

Kilopat
Elimde mevcut olarak MSI X570 PRO Carbon model anakart mevcut RX 5700 XT almayı düşünüyorum ekran kartı olarak PCI 4.0'dan ötürü ama MSI 3 fanlı bir soğutma sistemi çıkarmadı ve çıkardıgı çoğu ürün de CF desteklemiyor (ilerİde yaparım diye düşünüyorum). ASUS ROG STRIX serisi 3 fanlı ve temel frekans ve arttılırmış (OC) frekans degerleri MSI'a nazaran biraz daha fazla. Sizce anakartım MSI ekran kartım ASUS olsa çok sorun yaşar mıyım, yoksa hâlâ MSI yeni soğutma sistemleri çıkaracak diye ümit etmeli miyim?

Toplamak istediğim sistem şöyle:

(Eğer MSI anakart ve ASUS ekran kartı kullanacak olsa idim.)
  • MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi AM4 DDR4 4400 MHz (OC) 2X M.2 USB 3.2 HDMI RGB ATX anakart = (satın aldım)
  • Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3000MHz CL15 DDR4 Dual kit RAM = (satın aldım)
  • AMD Ryzen 5 3600X 3,8GHz 35MB cache soket AM4 işlemci = (satın aldım)
  • ASUS Radeon ROG STRIX RX 5700 XT Gaming OC 8 GB GDDR6 256Bit DX12 AMD ekran kartı
  • Cooler Master mwe MPY-7501-afaag-eu 750W 80+ Power supply AK920COL213
  • Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD (okuma hızı 3400 MB / yazma hızı 2300 MB
  • Cooler Master Masterbox MB520 RGB tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa = (satın aldım)

Son düzenleyen: Moderatör:
CF yapmak yerine direk daha güçlü kart almanızı öneririm. Şu an bütçe daha güçlü karta izin vermiyorsa yapacak bir şey yok siz bilirsiniz.

Sisteminiz çok güzel, Nitro+ 5700XT bence tercih edilebilir model olurdu. O fiyata 2070S seviyeleri civarı performans sunuyor.
Crossfire ı direk olarak yapmıcam PC yi topladıktan sonra 3 4 yılda sonra düşünürsem öle yaparım diye düşündüm ASUS ROG İLE msi anakartım arasında RGB yazılımları veya herhangi bir yazılım arasında uyuşmazlık yaşarmıyım Crossfire seçeneğim olsun sadece o yüüzden yazdım
SAPPHİRE, MSI GAMİNG X veya ROG, GİGABYTE bu modellere yönelebilirsiniz. CF artık kendine destek bulamıyor, her zaman tek ekran kartı takmaya bakın.
Msi anakartın üzerine farklı bi marka ekran kartı taktıgımda RGB veya herhangi bi yazılımda uyuşmazlık yaşarmıyım onu merak ediyorum yani tek yazılımdan ışıklandırmayı kontrol edebiliyim soğtma VS.

Hocam ben de bugünlerde 5700XT'li bir sistem alacağım. Ekran kartı meselesini çok araştırdım. Özellikle Sapphire Nitro+, Sapphire Pulse ve Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB arasında kalmıştım. Eğer bütçeniz varsa Sapphire Nitro+ alın. Eğer Nitro dışında 5700XT alacaksanız kesinlikle Gigabyte alın. Performans testlerini de inceledim ve fiyatının hakkını fazlasıyla veren bir ekran kartı olduğunu düşünüyorum.

Kasa seçiminiz de oldukça iyi.

Anakart için ileriye dönük olacak şekilde X570 tercih ettiğinizi düşünüyorum ama gerek var mı sizce?

Ram konusunda neden 3200 yerine 3000 Mhz tercih ettiniz?

Bu konularda çok bilgim olmadığı için soruyum kusura bakmayın.

Hocam ben de bugünlerde 5700XT'li bir sistem alacağım. Ekran kartı meselesini çok araştırdım. Özellikle Sapphire Nitro+, Sapphire Pulse ve Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB arasında kalmıştım. Eğer bütçeniz varsa Sapphire Nitro+ alın. Eğer Nitro dışında 5700XT alacaksanız kesinlikle Gigabyte alın. Performans testlerini de inceledim ve fiyatının hakkını fazlasıyla veren bir ekran kartı olduğunu düşünüyorum.

Kasa seçiminiz de oldukça iyi.

Anakart için ileriye dönük olacak şekilde X570 tercih ettiğinizi düşünüyorum ama gerek var mı sizce?

Ram konusunda neden 3200 yerine 3000 Mhz tercih ettiniz?

Bu konularda çok bilgim olmadığı için soruyum kusura bakmayın.
Anakart için evet ileriye dönük bi kere topladıktan sonra 5 -10 yıl sonra ekran kartı yükseltmesi yaptıgımda anakart değiştirmek istemiyorum o yüzden

Ram neden 3200 değil cl 15 olsun istedim cl 15 oluncada fiyatlar benim için biraz tuzlu oluyordu evet cl 16 3200 alabilirdim ama tercihim cl 15 oldu

bilgili olmadıgın konusunda da bendede pek yok sorup sorup soruşturgum kadar biliyorum teşekkür ederim cevabın için ama ben ASUS tercih etmek istiyorum ekran kartı tarafında ama anakartım MSİ o yüzden yazılım (rgb soğutma kontrolü VS.) konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye sormuştum teknoadmin (başlıktan bahsediyorum) öyle anlayıp öyle düzeltmişler canları sağ olsun :)

Anakart için evet ileriye dönük bi kere topladıktan sonra 5 -10 yıl sonra ekran kartı yükseltmesi yaptıgımda anakart değiştirmek istemiyorum o yüzden

Ram neden 3200 değil cl 15 olsun istedim cl 15 oluncada fiyatlar benim için biraz tuzlu oluyordu evet cl 16 3200 alabilirdim ama tercihim cl 15 oldu

bilgili olmadıgın konusunda da bendede pek yok sorup sorup soruşturgum kadar biliyorum teşekkür ederim cevabın için ama ben ASUS tercih etmek istiyorum ekran kartı tarafında ama anakartım MSİ o yüzden yazılım (rgb soğutma kontrolü VS.) konusunda sıkıntı yaşarmıyım diye sormuştum teknoadmin (başlıktan bahsediyorum) öyle anlayıp öyle düzeltmişler canları sağ olsun :)
Hayır hiçbir sorun yaşamazsınız. MSI anakarta ismi bilinmeyen bir marka bile taksanız eğer kart düzgün çalışıyorsa hiçbir problem yaşamazsınız. RGB kontrolü için benim kullandığım Nitro+ kartında anakart kontrollü olabilmesi için pin bağlantısı var. Ben RGB sevmediğim için zaten sönük duruyor bağlamadım (O bağlantı olmasada RGB fabrikasyon yanıyor kafasına göre manuel olarak kapattım) . Eğer Asus'un ekran kartı MSI anakartınızın RGB kontrol yazılımını destekliyorsa sanki MSI gibi kontrol edersiniz hiç bir sorun yaşamazsınız.

Ama bence 5700 XT'ler için üç kart var. Bir grup Sapphire 5700 XT Nitro+ / Pulse. Diğeri ise MSI 5700 XT Gaming X. Nacizane tavsiyem bu ikisi. Ama gönlünüz ROG'dan yanaysa hiç kaçırmayın o da güzel bir kart. Bu tamamen şahsi bir görüş.

Hayır hiçbir sorun yaşamazsınız. MSI anakarta ismi bilinmeyen bir marka bile taksanız eğer kart düzgün çalışıyorsa hiçbir problem yaşamazsınız. RGB kontrolü için benim kullandığım Nitro+ kartında anakart kontrollü olabilmesi için pin bağlantısı var. Ben RGB sevmediğim için zaten sönük duruyor bağlamadım (O bağlantı olmasada RGB fabrikasyon yanıyor kafasına göre manuel olarak kapattım) . Eğer Asus'un ekran kartı MSI anakartınızın RGB kontrol yazılımını destekliyorsa sanki MSI gibi kontrol edersiniz hiç bir sorun yaşamazsınız.

Ama bence 5700 XT'ler için üç kart var. Bir grup Sapphire 5700 XT Nitro+ / Pulse. Diğeri ise MSI 5700 XT Gaming X. Nacizane tavsiyem bu ikisi. Ama gönlünüz ROG'dan yanaysa hiç kaçırmayın o da güzel bir kart. Bu tamamen şahsi bir görüş.
peki bu kartları soğutmalu halde karşılaştıra bileceğim bir site varmı performanas larına 1 2 sitede baktım soğutma sistemleri stok olanlar vardı sadece cevabınız için de teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı