RX 5700 XT monitör tavsiyesi

Hangi liste hocam. Sayfada çok liste var.

Yani illa 1080P'ye 240 almaya gerek yok. Bütçeye göre 1080P'de 144 de olabilir. Zaten rekabetçi oyunlar oynanacağı dile getirilmiş ve o kadar bütçe olmadığı belirtilmiş.

Bir kısım mecburiyetler, rekabetçi oyun amaçlı ve bütçe amaçlı olabiliyor. Bunun dışında tabi ki keyif amaçlı seçimler de yapanlar var. Mesela ben 27 INCH ve 2K 144 HZ monitör seçtim. Çünkü rekabetçi oyunları çok oynayan ve en iyi sonucu almak isteyen birisi değilim. Bunun dışında hikaye modlu oyunlardana ve filmlerden daha çok keyif almak için böyle bir monitör seçtim.

Amaçlar ve beklentiler ne kadar iyi belirlenirse seçimler de o kadar daha doğru olacaktır.
Bütün oyunlar için baktığımda genelde ilk iki monitör hep 240 Hz. Ben zaten konu sahibi için değil sizin için yazmıştım. Düşük çözünürlük, çok yükseklerde gezmeyen grafik ayarları, yüksek FPS ve o FPS'yi yansıtabilecek bir monitör. O oyunlar için oyuncuların aradığı şey bu.

Benzer bir ihtiyaç var konu sahibi için. 1080p tabi ki kullanabilir bütçede düşünülürse 144 veya 165 Hz mantıklı olacaktır. 240 Hz tabiki pahalı. Ama 60 Hz monitörde ki kırılma ile 120 Hz monitörde ki kırılma eşit olmuyor. O yüzden olabildiğince Hz yükseltmek lazım. Bütçe düşünülürse 165 Hz uygun bir monitör bulunabilirse tercih edilmeli yoksa 144 Hz alıp keyfini çıkarmak lazım.

Bu hafta sistemi topluyorum ama monitör konusunda bilgim yok. 1080P 144Hz monitör alsam sorun yaşar mıyım? Darboğaz muhabbetini bilmediğim için soruyorum.
Bu monitör nasıldır?

İşlemci: Ryzen 3700X
Ekran kartı: Sapphire Nitro RX 5700 XT
2k monitör ama sanırım FreeSync desteği yok,4ms olması sorun değil.Farkı anlamassınız,bence bu fiyata iyi monitör.

Bu hafta sistemi topluyorum ama monitör konusunda bilgim yok. 1080P 144Hz monitör alsam sorun yaşar mıyım? Darboğaz muhabbetini bilmediğim için soruyorum.
Bu monitör nasıldır?

İşlemci: Ryzen 3700X
Ekran kartı: Sapphire Nitro RX 5700 XT
Sıkıntı olmaz ama bence 144hz 5700xt için yetersiz(bazı oyunlar hariç) 240hz daha uygun olur . Acerin şöyle bir monitörü var hepsiburada yorumlarında iyi olduğunu söylemişler.

Rekabetçi istiyorsan, MG248Q, Benq xl2411 ve xg2401 veya xg2402 öneririm, 960 piksel hızı hepsi 0-2ms civarıydı en iyisi duyduğum bunlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı