Daha fazla
- Meslek
- Makine Müh.
Bütün oyunlar için baktığımda genelde ilk iki monitör hep 240 Hz. Ben zaten konu sahibi için değil sizin için yazmıştım. Düşük çözünürlük, çok yükseklerde gezmeyen grafik ayarları, yüksek FPS ve o FPS'yi yansıtabilecek bir monitör. O oyunlar için oyuncuların aradığı şey bu.Hangi liste hocam. Sayfada çok liste var.
Yani illa 1080P'ye 240 almaya gerek yok. Bütçeye göre 1080P'de 144 de olabilir. Zaten rekabetçi oyunlar oynanacağı dile getirilmiş ve o kadar bütçe olmadığı belirtilmiş.
Bir kısım mecburiyetler, rekabetçi oyun amaçlı ve bütçe amaçlı olabiliyor. Bunun dışında tabi ki keyif amaçlı seçimler de yapanlar var. Mesela ben 27 INCH ve 2K 144 HZ monitör seçtim. Çünkü rekabetçi oyunları çok oynayan ve en iyi sonucu almak isteyen birisi değilim. Bunun dışında hikaye modlu oyunlardana ve filmlerden daha çok keyif almak için böyle bir monitör seçtim.
Amaçlar ve beklentiler ne kadar iyi belirlenirse seçimler de o kadar daha doğru olacaktır.
Benzer bir ihtiyaç var konu sahibi için. 1080p tabi ki kullanabilir bütçede düşünülürse 144 veya 165 Hz mantıklı olacaktır. 240 Hz tabiki pahalı. Ama 60 Hz monitörde ki kırılma ile 120 Hz monitörde ki kırılma eşit olmuyor. O yüzden olabildiğince Hz yükseltmek lazım. Bütçe düşünülürse 165 Hz uygun bir monitör bulunabilirse tercih edilmeli yoksa 144 Hz alıp keyfini çıkarmak lazım.