RX 580 Isınma ve fan hızı sorunu

G4m3R_TR

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Makine teknikerliği
Herkese merhaba, bugün aldığım ekran kartını sisteme taktım, driverı kurdum her şey güzel derken, oynamış olduğum Black Desert online RPG oyununu açtım, orta ayarlara çektim ve 2-3 dakika sonra RX 580'in fanlar yüksek hızda çalışmaya başladı. Radeon arayüzünde gördüğüm ise sıcaklığın 80 dereceye dayanıp fanların 2800 rpm hızında dönmesiydi. Yaklaşık 1 dakika sonra da oyun kapanıyor ve sıcaklık düşse bile Fanlar 2800 hızında dönmeye devam ediyordu.
Sorun nereden kaynaklı olabilir?
Sistem fotoğrafta göründüğü gibi ;
inCollage_20190708_175710048.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle, 80 derecelik bir sıcaklık, normal bir sıcaklık, özellikle de yük altında ve yaz aylarında normal yani. 2000+ RPM değeri biraz normal değil ve oyunun kapanması da aşırı anormal. Biraz araştırma yapıp size dönüş sağlayacağım tekrardan.
Sisteminiz hayırlı olsun, hiç sıkmayın canınızı.
Saygılarımla...

*Düzenleme* ekran kartınızın marka model bilgilerini tam olarak paylaşabilir misiniz hocam?

Hocam öncelikle, 80 derecelik bir sıcaklık, normal bir sıcaklık, özellikle de yük altında ve yaz aylarında normal yani. 2000+ RPM değeri biraz normal değil ve oyunun kapanması da aşırı anormal. Biraz araştırma yapıp size dönüş sağlayacağım tekrardan.
Saygılarımla...

*Düzenleme* ekran kartınızın marka model bilgilerini tam olarak paylaşabilir misiniz hocam?
Normal değil. Ben kapak açık kullanıyorum ve oyunlarda 73 derece üstü görmüyorum?

Normal değil. Ben kapak açık kullanıyorum ve oyunlarda 73 derece üstü görmüyorum?
Hocam ekran kartı üreticilerinin vermiş olduğu bilgiler ile konuşuyorum, sizin ekran kartı 70 derecelerde diye herkesinki öyle olacak diye bir mantık yok, bunu etkileyen çok fazla faktör var. AMD ekran kartı tarafı için RX modellerine verdiği "güvenli bölge sıcaklığı (safe zone temp.)" 82 Santigrat derecedir.

Hocam ekran kartı üreticilerinin vermiş olduğu bilgiler ile konuşuyorum, sizin ekran kartı 70 derecelerde diye herkesinki öyle olacak diye bir mantık yok, bunu etkileyen çok fazla faktör var. AMD ekran kartı tarafı için RX modellerine verdiği "güvenli bölge sıcaklığı (safe zone temp.)" 82 Santigrat derecedir.
82 olduğunu biliyorum.

Saygılarımla...

hocam posta cevap veremedim Engellenmişim sanırım.
Ekran kartı Sapphire Pulse rx 580 8gb modeli,
Şimdi durum tam olarak şöyle, fotoğrafta attığım sistemi apu olarak kullanıyordum, amd Radeon software 19.7.1 sürümünü kurmuştum daha önce, ryzen 3 2200g yi o şekilde kullanıyordum. Bugün ekran kartını alıp taktığımda ise yazılım otomatik gördü, dedim "heralde tekrar kurmamak gerek yok" oyuna girdim, fps değerini yüksek görünce tamam dedim ama bir kaç dakika sonra ise fan hızı 2800 e dayanıp 80 derecede oyun kapandı ve masaüstüne döndüm.

Şöyle söyleyeyim bende de nitro var 70 civarları geziyor genelde, kasa aynı zaten fanlarınız kaç tane kasa içi görünümü de ekler misiniz? Montaj yaparken üzerindeki jilatini vs söktünüz mü?
3 egzos fani mevcut, 2 si üstte 1 tanesi arkada, önde ise 2 adet hava giriş fanı var. Evet ektsn kartı üzerindeki Jelatini söktüm... Rx 580 in tek fan modeli varmı bilmiyorum ama bendeki 2 Fanlı modeli. Aklıma şu geldi, ryzen 3 2200g için kurduğum driver ve bios dan yaptığım ayar, ekran kartı ile çakışıyor olabilir mi?
IMG_20190716_190239.jpeg

BIOS sıfırlayınız sadece ram MHZ'lerini profillerini değiştirin. Başka bir şey ile oynamayın. Üstteki fanları ben önde kullanıyorum. 2 önde, 1 tanesi arkada olursa daha iyi bir seçenek olabilir. Fanların yönünü biliyor musunuz bilmiyorum o da önemli, onun da kasanız yerde masa altındaysa üst kısma taşıyıp daha rahat hava alabilecek konuma da getirebilirsiniz.
Ayrıca işlemciniz G ibareli yani dahili ekran kartı da var, eğer onu kapatırsanız yediği ram miktarını ortadan kaldırırsınız BIOS'ta öyle bir ayar olacaktı.

BIOS sıfırlayınız sadece ram MHZ'lerini profillerini değiştirin. Başka bir şey ile oynamayın. Üstteki fanları ben önde kullanıyorum. 2 önde, 1 tanesi arkada olursa daha iyi bir seçenek olabilir. Fanların yönünü biliyor musunuz bilmiyorum o da önemli, onun da kasanız yerde masa altındaysa üst kısma taşıyıp daha rahat hava alabilecek konuma da getirebilirsiniz.
Ayrıca işlemciniz G ibareli yani dahili ekran kartı da var, eğer onu kapatırsanız yediği ram miktarını ortadan kaldırırsınız BIOS'ta öyle bir ayar olacaktı.
Anladım, şuan işteyim ve sabah ilk işim bios U sıfırlayın ddu ile driverı kaldırıp sonra tekrar kurmak olacak. Kasa masanın üstünde duruyor, önce iki fan var, dışarıdan hava alır şekilde taktım, diğer 3 fan ise içerideki havayı dışarı veriyor. Ben öncelikle yarın DDU ile mevcut driverı silip daha sonra bios pilini söktükten sonra tekrar bir deneyeyim. Duruma göre buraya yazarım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı