RX 580 sistem BF5 düşük FPS

metelino

Hectopat
RX 580 ekran kartı i3 9100F işlemci bulunduran bir sistem aldım ama Battlefield 5'te en düşük ayarlar 30-40 arası FPS alıyorum bu ekran kart ve işlemci ile yapılan testler oyun Ultra'da sabit 60 FPS oynatıyor. Donanım konusunda pek bilgim yok ama sürücüleri güncelledim BIOS'u güncelledim başka yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yetersizliği veya işlemci darboğazı olabilir. MSI Afterburner ile değerlere baktınız mı? Az çok belli olur orada sorunun kaynağı.
Baktim Cpu %90-91 civarlarinda GPU sicakligi ise 70 derece Ramim 8gb 2666 mhz
msi afterburner boyle değiştirmem gerekn bir şey varmı burada

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    119,4 KB · Görüntüleme: 63
Oyun içindeki değerleri kastetmiştim. İnternette ufak bir araştırma ile MSI Afterburner'ı kullanmayı öğrenebilirsiniz. Yani sadece CPU kullanımı ve GPU sıcaklığı yetmez. GPU kullanımı, RAM kullanımı ve genel bileşenlerin sıcaklıklarından tutun kullandığınız SSD-HDD'nin sağlık durumuna, okuma yazma hızına kadar her şey önemli. Eğer ki tüm bunlara bakıp bir sorun olmadığını düşünüyorsanız muhtemelen yazılımsal bir sorun yaşıyorsunuz demektir. Bunun içinde DDU programını kullanarak ekran kartı sürücüsünü temiz bir şekilde kurabilirsiniz. Oda olmadı sıfırdan temiz kurulum yapın.

Baktim Cpu %90-91 civarlarinda GPU sicakligi ise 70 derece Ramim 8gb 2666 mhz
msi afterburner boyle değiştirmem gerekn bir şey varmı burada

Multiplayer haritalarda 64 kişilik sunucularda 8GB RAM yetmez özellikle işlemci çok önemli bu oyunda i3 9100F 4 cekırdegı ıle bu oyunda tıkanabilir.

8GB RAM eklemeden önce oyun ayarlarından Future Frame Rendering ayarını açmayı deneyebilirsiniz. Bu ayar bir miktar gecikme artırsa da CPU'nun çalışma verimini yükselterek performansı olumlu etkileyebiliyor.
GPU kullanımı sürekli yüzde yüz ve yüzde 2 olarak değişiyor bunun anlamı ne
Bu durum sistemin herhangi bir bileşeninin ( genellikle CPU veya RAM), ekran kartını sürekli olarak besleyemediği anlamına geliyor. Dediğim ayarı eğer kapalıysa değiştirerek tekrar denerseniz belki çözmüş olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı