RX 580 siyah ekran hatası UV ile düzelmedi

Eternal777

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2020
Mesajlar
2.774
Çözümler
7
Önceki konularımın biri RX 580 ekran kartımda yaşadığım sorunlardı:
Siyah ekran hatası,
Belirlenemeyen bir sistem hatasından dolayı WattMan ayarları sıfırlandı,
30-40 FPS alsam bile akıcı gözükmüyor,
Oyunlarda ani donmalar.
Saygıdeğer forum üyelerinin çoğu UV yapınca düzelir demişti. Forumdaki konulara baktım, yabancı forumlarına da baktım ve ayarları yaptım. Ancak aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum. Kartı hepsiburadan aldım ve garantisinin bitmesine 1 gün var. Ne yapayım?
 
Format attıktan sonra bile değişmedi, format atınca herşey siliniyor.

1 ay gibi bir süre sonra başladı. En başlarda çok güç istiyen oyun oynamıyordum. Minecraft gibi oyunlar oynuyordum arkadaşlarımla. 1 yıl gibi bir süredir: Forza Horizon 4, GTA V, Watch Dogs 2, The Crew 2, RDR 2 gibi oyunlar oynuyorum.
Peki hiç OC gibi bir şey yaptınız mı? Yapmadıysan çok büyük ihtimal fabrikasal bir hata, garantiye gönderin VRAM sorunu gibi duruyor.
1 günü kaldı, hepsiburada üzerinden aldım. 22 Eylül'de bitiyor. Ne yaparlar? Garanti süresi bitti derler mi?
Hemen gönder.
 
Tamam bana göre VRAM sorunu gibi duruyor bu ekran kartının BIOS'unu değiştirdiğinde veya benzeri bir şey yaptığında oluşur lakin 1 ay sonra başlamış bana kalırsa şuan kesin fabrikasal duruyor.
Satın aldığım yerlere iletişime geçeceğim. Son durumu bildiririm. Bu arada önerilerinizi bekliyorum.
Tamam bana göre VRAM sorunu gibi duruyor bu ekran kartının BIOS'unu değiştirdiğinde veya benzeri bir şey yaptığında oluşur lakin 1 ay sonra başlamış bana kalırsa şuan kesin fabrikasal duruyor.
Artık sorun düzelmez ise. Daha kötü bile olsa Nvidia almayı düşünüyorum.
 
Funmark testi yaptınız mı?
FurMark ve muadili test programlarının amacı stabil olup olmadığını test etmek içindir. Zaten test sırasında ulaşılan sıcaklık değeri, fan hızı değeri gibi bilgileri takip edebiliyorsunuz. Absürt bir sıcaklık değerine (misal 90 derece) ulaşırsanız programı kapatabilirsiniz. UV ayarlarınız tam olarak nasıl? Eğer Radeon programı üzerinden ayar yapıyorsanız görsele de yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Garanti sürecini deneyin. Eğer kabul ederlerse direkt garantiye gönderin. İlk başta da dediğim gibi ortada yazılımsal bir sıkıntı varsa Frekans Mhz ve güç limiti değerlerini düşürmek, UV yapmak, çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek belki çözüm olabilir. PSU modelleri hakkında tam detaylı bilgiye sahip değilim fakat dandik bir model kullanmadığınız da ortada. Bilgili arkadaşlarında daha iyi yardımcı olabilmesi adına tüm sistem özelliklerinin marka modeline kadar detaylı şekilde belirtmenizi tavsiye ederim.
 

Dosya Ekleri

  • 12.PNG
    12.PNG
    18,6 KB · Görüntüleme: 23
FurMark ve muadili test programlarının amacı stabil olup olmadığını test etmek içindir. Zaten test sırasında ulaşılan sıcaklık değeri, fan hızı değeri gibi bilgileri takip edebiliyorsunuz. Absürt bir sıcaklık değerine (misal 90 derece) ulaşırsanız programı kapatabilirsiniz. UV ayarlarınız tam olarak nasıl? Eğer Radeon programı üzerinden ayar yapıyorsanız görsele de yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın. Garanti sürecini deneyin. Eğer kabul ederlerse direkt garantiye gönderin. İlk başta da dediğim gibi ortada yazılımsal bir sıkıntı varsa frekans MHz ve güç limiti değerlerini düşürmek, UV yapmak, çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek belki çözüm olabilir. PSU modelleri hakkında tam detaylı bilgiye sahip değilim fakat dandik bir model kullanmadığınız da ortada. Bilgili arkadaşlarında daha iyi yardımcı olabilmesi adına tüm sistem özelliklerinin marka modeline kadar detaylı şekilde belirtmenizi tavsiye ederim.

Teşekkürler, iletişime geçtim. Birşey yapamayacaklarını söylediler. 15-20 dk oyun testine tabii tutuluyormuş. Sistemim:
i5 8400.
800W PSU.
Z370P-D3.
2x8 2400MHz RAM.
Başka parçalar gerekirse belirtirseniz onları da yazarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı