Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

@Tortue Belleklere overclock yapmışsın, hangi marka bellekler? Samsung mu? Ayrıca Furmark yerine OCCT öneririm. Hata kontrol seçeneği var, daha yararlı bi' program.

@Tolga Samet Belleklerin markasını bilmiyorum ancak GPU markası Asus.
MSI Afterburner, AMD ve Asus Tweak 2 ile yapılabiliyor. Maksimum 250 Mhz kadar OC yapabiliyorum. Ekran kartının ömründen yer mi bilmiyorum, defaulta getirdim sadece maksimum kaç watt çekiyor onu ölçmek istemiştim.
Olm 270 Watt ne?
Merak ettim en yüksek kaç watt çektiğini, 270 watt görünce korktum her şeyi fabrika ayarına döndürdüm.

@Tortue Ömrünü geçtim de hatasız çalışıp çalışmadığını HWiNFO ile kontrol etmen gerek sürekli böyle kullanacaksan. Daha fazla güç çekmesini istiyorsan voltaj arttırabilirsin ancak teorik olarak 300W üzerini çekemez.

Hayır, default ayarlara çektim. 180-190 watt arasında çalışıyor şu anda. Bir anormallik görmüyorum.
Programla bir deneyeyim yinede.
@Tolga Samet
Umarım bir sorun yoktur, ben anlayamadım bir şey ama.

Son düzenleme:
@Tortue Oyuna girip test etmen gerekiyor, program arkada açık kalsın TeQnaP'ın da dediği gibi, orası artarsa geri alırsın veya düşürürsün overclocku.

@Tolga Samet Hocam bende RX 580 Armor 8 GB var, sizin rehberinize bakarak ben de MSI Afterburner ile undervolt yapmıştım. 19.5.2 driver kullanırken Afterburner ile -100 mV'ta hiç sorun çıkmadan kullanabiliyordum ancak driver güncelleyip 19.9.2 versiyonunda aynı şekilde kullanamıyorum. Artifactler oluyor veya oyuna girerken çöküyor. Yeni driverlar bu kadar voltaj düşürmeye izin vermiyor mu yoksa DDU kullanarak temiz kurulum yapmadığım için mi patlıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Bst32 İlk yaptığınızda sanırım tam stabil değilmiş veya driver kaynaklı olabilir dediğiniz gibi. Afterbuner yerine AMD'nin kendi programı olan WattMan'ı da kullanabilirsiniz. Temiz kurulumla pek alakası yok. -93 deneyin, stabil kalırsa kullanmaya devam edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…