Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Bir program vardı adını unuttum memory hatalarına da bakıyorduk orada onunla test ettiğimde -100mv de 7 hata bulmuştu. -93mv de patlıyor. En son -80 veya -75e kadar çekiyorum bunda da sıcaklık düşürme konusunda istediğim verimi alamıyorum. Sizce sıcaklık için 19.5.2 de kalmalımıyım yoksa sıcaklıktan vazgeçip yine de son sürüme güncellemelimiyim ?

@Bst32 Sürücünün getirilerine bakmak lazım, eğer ekstra performans sağlamayacaksa eskide kalın. Fan hızın kaç ayrıca?
Fanı elle ayarlamıştım, 56° %56 calışmaya başlıyor, 70° %75 - 80° %100 ile fanlar çalışıyor.

Son olarak bir şey daha sormak istiyorum, 19.5.2'de sorun yaşamıyorum demiştim, şimdilerde Rainbow Six Siege oynuyorum, undervolt varken kaç -mv olursa olsun oyun birden donup PC resetleniyor. Daha sonra açılırken de fanlar %100 çalışarak açılıyor. Neden bu durum oluyor, onu da anlamadım. Bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de yeni sistem topladım, Gigabyte RX590 Gaming kullandım, yakında sistemim gelecek, kart yüksek ısılara ulaşırsa undervolt yapayım diyorum. Sizin anlattığınız gibi yaparsam kartım garanti dışı kalır mı sizce?

@Bst32 DDU ile temiz kurulum yapıp tekrar dene.

@Hunterson Garanti dışı kalmaz, zaten hasar görme ihtimali yok bu işlem sebebiyle.
Voltajı ayarlayamıyorum, Afterburner'dan ayarları açık.

Edit: Kaldırıp tekrar yükledim düzeldi.

MSI RX580 8GB Armor -143 ile sonuç bu şekilde. Fakat HWiNFO'nun düzgün çalışmadığından şüpheleniyorum. -150 yaptığımda benchmark kapandı fakat HWiNFO'da herhangi bir hata gözükmüyor, her şey normalmiş gibi 0 yazıyor. Bu yazıyı yazarken PC reset attı, -143 de olmuyor Benchmark sırasında neden böyle bir sorun olmadı da herhangi bir yük binmezken oluyor ?HWiNFO üzerinden yanlış yere mi bakıyorum?

@InTheDarkness HWiNFO'yu bellek hataları takibi için kullanmanızı yazdım. Yani belleklere overclock yaparken işe yarayacak. Voltaj, güç ve sıcaklık gibi değerleri takip için de kullanılabilir elbette ancak ekran kartı crashlerini yazan herhangi bir satırı yok. -143 olmuyorsa -137 ile deneyebilirsin. Net stabilite istersen OCCT kullan ancak güç tüketimi ciddi şekilde artacağı için yüksek dereceler görebilir ekran kartın.

Anladım, o zaman oyunlardaki duruma göre hata verirse voltajı düşürüp stabil olana kadar kontrol edeceğiz. Stabiliteyi yakaladıktan sonra OC için memory clocku mu arttırmam gerekiyor? Ne kadar arttırarak denemeliyim (Micron Bellekler)? OCCT'yi OC yaptıktan sonra mı test etmeliyim?

@InTheDarkness OCCT stabilite anlamında oyunlardan daha etkili. Her voltaj düşürmeden sonra OCCT ile 1 veya 2 dakika test etmeni öneririm, hatasız olana kadar. Eğer 2 dakika içerisinde herhangi bir hata vermediyse 5-10 dakika boyunca tut. O voltajda stabil olduğundan emin olduktan sonra bellek frekansını arttırmaya başlayabilirsin. Net değer veremiyorum, öncelikle frekans arttırma yerine gecikmeleri düşür derim. Daha sonra +25 MHz şeklinde bellek frekansını arttırırsın. Her arttırdıktan sonra da Witcher 3, PUBG tarzı oyunlarda birkaç dakika takılıp bellek hatasının artıp atmadığını kontrol etmen gerekiyor.

Afterburner üzerinden gecikmeleri nereden düşüreceğim? Ne kadar düşürmeliyim? +25Mhz i Memory Clock arttırdıktan sonra Core Clock u da arttıracak mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…