Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Son düzenleme:
Hocam ilk baş -100, sonra -90 da denedim. İkisinde de OCCT'de başarılı bir 2-3 dakika geçirmeme ve hiçbir error almamama rağmen Apex Legends'de visual bug (artifacts) ile karşılaştım. Bunun nedeni ne olabilir? Şimdi -80 de deneyeceğim. Kart MSI Armor RX 580 8 GB (Micron).

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kartı ben de kullanıyorum ve -110'da stabil çalışıyor, başka bir ayar yaptınız mı?

Aynı kartı bende kullanıyorum -110 da stabil çalışıyor, başka bir ayar yaptınız mı?
Power limit %50. fan ayarları buradaki ayarlar ve voltage 1050 ve 1060 sırasıyla oyunda crash ve visual bug (mapin yarısı siyah objeydi mesela). Tabii şu aralar Apex Legends micro stutter sorunu yaşadığımdan dolayı birçok Windows optimize ayarları değişti (High perf. vs) ama -80'de stabil şimdilik. Yalnız dikkat ettim, -100 ve -90'da ısı derecesi 65'ı bulunca crash veya visual bug ortaya çıktı. Power supply ise High Power REX 850W 80Plus Bronze. OCCT'den başarılı geçip oyunda sorun vermesi biraz garip oldu ya, belki de oyun ayarları ile ilgilidir. Ben aynı zaman da PUBG ve Apex Legends'da reboot problemi de yaşıyordum. CPU ve GPU 70-75 arası sıcaklık olduktan bir süre sonra PC kendini rebootluyordu, valla -80 beni 65-66'ya düşürdü ve sorun ortadan kalktı gibi. Ama -110 da stabil olamamam belki power supplyın kalitesiz olmasından veyahut oyun ayarlarından olabilir ya, bilemeyeceğim. Ama varsa bir fikrin dinlemek isterim.

@BazzerBiller OCCT testi esnasında tepe frekansına ulaşıyor mu kart? Ayrıca kademeleri 6.125mV gibi düşünebilirsin. Yani şu anda -75mV'da test ediyorsun. Sıcaklık iyi düşmüş. PSU değildir sorun yüksek ihtimal.

Hocam OCCT çok garip davranıyor ya, -85'e getirdim voltajı, start dedikten 3 saniye sonra sıcaklık 77 olup kapandı, daha da açmadım. 5 voltaj bu kadar fark eder mi bilmiyorum ama oyunlarda ve benchmarklarda yaptığım testler iyi gibi şu an ve 1366 MHz'e full ulaşıyor sorun yok. -85'den sonra yeniden -80'e getirince sıcaklık değerlerini sizin paylaştığınız gibi yapmıştım ve sonra biraz manuel kurcalamıştım, hiçbir şekilde 65'i geçemiyordu. Şimdi 68'i gördüm benchmarkta ilk defa ya da ekran kartını fazla mı yordum bugün bilmiyorum. Sizin önerdiğiniz fan ayarlarında devam mı edeyim yoksa 65 derece de fanın gücünü biraz daha artırsam mı? Çünkü manuel olarak kurcaladığım ayarları maalesef hatırlayamıyorum. 45 yaptım, 3 saat önce 63-64 sıcaklık aldığım benchmark şimdi 67-68'e ulaşıyor. Geri kalan ayarla da sorun yok.

@BazzerBiller PUBG ve Witcher 3 gibi oyunlarda da test edebilirsin. OCCT'yi Prime95 gibi düşünebilirsin. Tamamen stabilite için testi geçmesi gerekiyor ancak aşırı gerekli mi dersen, hayır derim. 1031mV'da aylarca kullandım ancak OCCT'yi geçmek için 1056mV istiyor kart. 1031mV'da kullanırken hiçbir sorunla karşılaşmadım. Kartı biraz kendi başına bırak, daha sonra tekrar test et. Eski sıcaklıklarına ulaşır.

Tekrardan teşekkürler, cidden çok yararlı bir konu olmuş bu arada. Konu dışı olacak ama bir görüş almak istiyorum sizden bilgisayarın rebootu hakkında. 6.5 yıldır kullandığım bir bilgisayardı ve GPU emekli olunca RX580 ve 500W'dan 850W'a çıkardık sistemi. Lakin PUBG ve Apex Legends gibi CPU'yu yoran oyunlarda 141 FPS limiti hedefleyince CPU ve GPU ısı dereceleri 70-75 görünce bilgisayar reboot atmaya başladı. Undervolt çözmüş gibi duruyor sorunu lakin anlamadığım 850W RX580 ve i7 3770'e nasıl yetmiyor? Sorunu 5 gündür araştırıyordum burada denk geldim gibi bir şey oldu ama parçalar yeni olduğundan acaba PSU'nun sorunlu olabileceğinden şüpheleniyorum. Sizce neden olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…