Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Ne demek rica ederiz. Çok büyük bir değişim olmasa da belki 1-2 derece fark ettirebilir. Hiç yoktan iyidir. İyi geceler

Şimdi 1140 ile testi başarıyla geçtim. Stok haliyle 71 derece olmuştu. Bu ayar ile 67 oldu max. Yani 3 derece düşürmüş olduk. Gene güzel bir sonuç benim için. Teşekkürler. Bugün oyunlarda da denerim.
@alperkrt17 @Tolga Samet @varexta

@Altarein Aynısı başıma geldi. Nereye çekersem çekeyim sürekli oyunlarda tearing oluyor. Bende stok ayarlarda kullanacağım. Elinizden geliyor ise kasayı soğutmayı deneyin. Macun yenileyebilirsiniz.

@Altarein Aynısı başıma geldi. Nereye çekersem çekeyim sürekli oyunlarda tearing oluyor. Bende stok ayarlarda kullanacağım. Elinizden geliyor ise kasayı soğutmayı deneyin. Macun yenileyebilirsiniz.
Kasanın soğutması yeterli. Kart 75'i geçmiyor. Zaten yükteki değerleri buymuş. Eğer 80'lere gelirse işte o zaman önlem alırım teşekkürler.

Yaklaşık 3 gündür stabil bir şekilde UV ve OC yaptığım kartım bugün Apex Legends'de yaklaşık 5 saatlik oyunun sonunda artifactlar göstermeye ve engine vermeye başladı. Overclock azaltıp biraz voltaj verdim, şu an stabil. Lakin anlamadığım 3 gündür genellikle 1-3 saat arası oynuyordum, 5 saatten sonra eski voltaj da bile çalışmadığından overcloku bayağı düşürmem gerekti. Bunun nedeni nedir? Çok garip geldi, yani unstable olsa UV ve OC 3 gün içinde yaklaşık 10-15 saatlik oyun deneyimimde ve en azından 5 saatin ilk 4 saatinde vs crash vermesi gerekmez miydi? Açıkçası kart halen stabil mi anlamadım doğrusu.

Default:
Core clock 1366 MHz (stage 3 - 7 1150mV)
Memory clock 2000 MHz (950mV)

UV ve OC sonrası:
Core clock 1400 MHz (stage 3 - 6 1070 MV stage 7 1100mV)
Memory clock 2200 MHz (970mV)

Bu ayarda PUBG, GTA 5 ve Apex'de 3 gündür stabil görünüyordu ama şimdi Core clocku 1370'i çektim yoksa Apex'de direk artifact çıkıyor ve voltajı bütün stagede yeniden eski stabil olan 1080mV'a çektim. Aslında şu an 2 profil yaptım. Biri Apex diğeri diğer oyunlar için ama açıkçası fikri veya tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim, çünkü kafam bu stabilite konusunda biraz karıştı İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BazzerBiller Hata ile karşılaşmanız normal karşılanabilir, sonuçta Prime95 testi gibi işkence testi ile test etmedin kartı ki gerek de yok. Eğer yine artifact ile karşılaşırsan OC'yi geri alıp voltajı biraz daha düşürürsün. Belleklere yaptığın overclockun stabil olduğuna emin misin ayrıca? Renklenme falan görüyorsan ondan da kaynaklanabilir. Apex'de oynarken arka planda HWiNFO64'ü açık bırak. 3-5 dakika sonra Alt+Tab at ve GPU Memory Error kısmını kontrol et. Eğer orası 0'sa problem yoktur.

Hocam overclocklar 5 saat stabildi ama dediğim gibi 5.saatin sonunda karşılaştım. Hele bugün 1400'ü 1380'e çektim yine renklenme vs çıkınca artık stock ayara çektim clocku. Voltajı da 1080mV'da bıraktım, bilmiyorum ama Apex'de cidden çok zorlanıyor kart. Fan ayarı sayesinde Max 63 derece yine de ama oyun hem CPU hem de Memory leak sorunu olduğundan dolayı RAM'i de sıkıntıya sokuyor, garip. HWiNFO64'den hep bakıyorum hiçbir overclockda Memory error almadım, her zaman açık o program, RTTS ile birlikte kullanıp oradan usage, MHz ve Power consumption'a da bakıyorum zaten. Ama dediğim gibi Memory error olmasa da renklenme çıkmıştı ve ondan dolayı ben de pek çözemedim zaten. Bir global bir de Apex için ayrı tuning yaptım artık, Apex'de stock da çalışıyor, global de şimdilik stabil giden küçük bir overclock var. Superpositionda 1080P High'da 5800-5900'dan OC ile 6200-6250 gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…