Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Arkadaşlar stabilite oyundan oyuna ve oynadığınız süreye göre değişebilir. Ben 6 saat sonunda artifactle karşılaştım mesela. Hwinfo64'den GPU'nun sıcaklık, Core, Memory hızlarına ve Memory errorlarına sürekli bakın. Bunun için Rtss'i indirip, hwinfo64'den doğru ingame Overlay'i açabilir ve oyunun sırasında MHz'lerden bir tutarsızlık veya Memory error alınıp alınmadığına bakılabilir. Undervolt sonrasında biraz voltajı artırıp Core ve Memory'ye overclock da deniyebilirisiniz bu arada. Fan ayarları da tamamen size kalmış ve bence doğru ayarlanması ciddi derece de etkiliyor sıcaklığı.
MSI Armor RX580 8 GB modeli için benim yapabildiğim en stabil ayarlar bunlar;
Core clock = 1366 MHz > 1400 MHz, 1150MV ( default voltage ) > 1100 - 1110 (1100 stabil gibiydi lakin bazı oyunlarda 2+ saat üzerinde düzenli olarak crash aldım.)
Memory clock = 2000 MHz > 2200 MHz, 950MV > 1000MV.
- Sıcaklık dereceğim fan ayarları ile birlikte 70-72 dereceden 60-65 arasına düştü. 65 genellikle peak noktası çoğunluk 61-63 arasında gidiyor.
- OC'den aldığım performans değişimi %7-8 arasında bir artış. Dilerseniz 1070MV'da Core clock 1366 ( default ) MHz'de çalıştırabilirsiniz ama Memory Clock'da kesinlikle OC öneririm ki kart rahatlıkla kaldırıyor. MSI Armor modeli maalesef pek de iyi bir model değil RX580 için ama benim kartta ki stabilitem şimdilik bu. Aynı karta sahip arkadaşlar belki biraz daha fazlasını veyahut azını yapabilir. Şimdiden hepinize kolay gelsin diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Tolga Samet Kartım görsellerdeki değerlerde stabil çalışıyor ancak şöyle bir durum var. Bilgisayarı kapattığımda ya da yeniden başlattığımda varsayılan ayarlara dönüyor. Bunu kaydetmenin bir yolu yok mudur? Her seferinde tekrar bu ayarları yapmak zorunda kalmak istemiyorum. Görseller bu şekilde:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben ASUS ROG STRIX RX580 kullanıyorum. Bugün Apex Legends'da düşük ve orta ayar karışık olan ayarlarda 87 dereceye çıktığını gördüm kasam çok iyi değil zaten. Bugün bu işlemi AMD Memory Tweak üzerinden 1031 Volt'a çektim ve 1340 MHz'ye getirdim. Apex Legends'da 68-72 derece düştü ve PUBG'de ise 66 67 dereceyi gördüm Ultra ayarlarda ama PUBG'yi 15 dk'ya yakın oynadım. OCCT ile test etmeye cesaret edemedim, çünkü programı anlamadım. PUBG'de Ultra ayarlarda 10 15 dakika boyunca oyun normal bir şekilde devam etti ve sıcaklık 66 67 derecelerdeydi. Bu stres testi için yeterli olur mu? Eğer düşürmeseydim 87 dereceye çıkacağından adım gibi eminim.

Son düzenleme:
@dearepcik PUBG gibi ağır sayılabilecek oyunlar yeterli stabilite için. OCCT gerçek dışı bir test. Açıkçası ben de maksimum 1-2 kez kullandım, Prime95 gibi düşünebilirsin.

@dearepcik PUBG gibi ağır sayılabilecek oyunlar yeterli stabilite için. OCCT gerçek dışı bir test. Açıkçası ben de maksimum 1-2 kez kullandım, Prime95 gibi düşünebilirsin.
Hocam merhabalar, ben de bu şekilde ayarladım fakat Fortnite'da 75 dereceyi gördüm yine de. Ekran kartım MSI Armor RX580 8 GB OC Edition. Acaba tavsiye edebileceğiniz değerler var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

@dearepcik Undervolt yaptığın için 86 dereceye çıkmayacak OCCT ile merak etme. OCCT ekranında sol altta 3D yazan butona bas ve başlata bas 10 dakika kafidir test için. Kaça çıktığını gözlemleyebilirsin ekran kartı sıcaklığının.

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    34,9 KB · Görüntüleme: 56
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…