Çözüldü RX 6600 XT oyunlarda düşük GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Salsa

Kilopat
Katılım
7 Şubat 2017
Mesajlar
3.897
Çözümler
14
Yer
Blackhole
Öncesinde GT 1030 kullanıyordum. FPS drop veya FPS takılmasına dair hiçbir şey yaşamıyordum. Yaklaşık 1 hafta önce RX 6600 XT'ye geçtim ve 1 haftadır dalgalı ve düşük GPU kullanımı ve FPS takılmaları ile uğraşıyorum. AMD'nin rezalet driverları yüzünden olduğunu düşünüyorum. GT 1030 ile yaşamadığım şeyleri bu kart ile yaşıyorum ve iade etme noktasına geldim. Biraz daha bekleyip RTX 3060 Ti falan alacağım artık az kaldı gerçekten. Resizabler Bar açık, hız aşırtma bile yaptım ama belirli oyunlarda GPU kullanımını arttıramıyorum. @kino Hocam sizi etiketliyorum çünkü aynı karta sahibiz.

-Fortnite Destansı ayarlarda %85-80 civarı GPU kullanımı ve FPS takılmaları var
-RE:VILLAGE %90-95 GPU kullanımı ve takılma yok arada bir anlık donma giriyor o da sonrasında hiç olmuyor stabil bir performans alıyorum
-Far Cry 5 Hız aşırtma da yapsam ayarları köklesem de GPU kullanımı %60-70 üzerine çıkmıyor ve dolayısıyla az FPS alıyorum. İşin garip kısmı ise takılma yok FC5'te sadece GPU kullanımı az ve dolayısıyla FPS düşük.
-God Of War ise zaten Allaha emanet. %30-40'a kadar düşen GPU kullanımları sürekli giren FPS dropları ve takılmalar ile dolu. FSR ile bir değişiklik yok, aynı.
-Battlefield 1 MP'de ise o kadar çok drop giriyor ki Mouse drop bile yiyordum.
-Doom Eternal yüksek GPU kullanımı yüksek FPS ve sıfır takılma, drop
-Apex Legends yüksek GPU kullanımı yüksek FPS ve sıfır takılma, drop.

Tam sistem:
Sapphire RX 6600 XT Nitro+
i5 10400F
16(2x) GB 2666 MHz RAM(XMP açık)
B460M A-Pro
120GB SSD(Windows kurulu)
500 GB HDD
1TB HDD(Bad sector, değiştireceğim)
 
Son düzenleme:
Çözüm
SSD ile sorun çözülmüştür. God of War'da kullanım %99 altına inmiyor. HDD pişmanlıktır.
Şu an temiz kurulum yapıyorum hocam. Bittiğinde ilk işim FurMark testine sokmak olacak. 10-15 dakika yeterli olur diye düşünüyorum değil mi?

Olur. Sen yine yer açabiliyorsan GoW gibi oyunları SSD'ye atıp bir değişiklik var mı gözlemleyebilirsin. Tabii sıcaklıklar, RAM ve işlemci frekansını da takip edersin bunları zaten biliyorsundur.
 
Hocam kart zaten GoW da bile 60 dereceyi geçmiyor kullanmıyor kendini. Buz gibi 50-55 arası çalışıyor.

Kullanım yüzdesinden de kaynaklanabilir, bizim önceliğimiz ekran kartını tam beslettirecek ortamı oluşturmak. Sistem bir bütün halinde çalışır ve bir bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır bunu unutma.

Ben aynı sisteme 5500 XT'den geçip 6600 XT taktım yaklaşık iki kat performansın bile kaynak tüketimi ile yükü ağır oldu. DRAM'li NVMe, hızlı ve düşük gecikmeli RAM'ler, soğutucu destekli 3300X performansı görüyorsun. GT 1030 ile 6600 XT arasında kaç kat fark var 8-9 falan mı? Düşün nereden nereye geliyorsun.

1080P en düşük ayarlarda 20 FPS civarı çizen bir kart ile ultra ayarlarda 60+ FPS çizen bir kartın kaynak ihtiyacı ve yükü arasında dağlar kadar fark olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı