RX 6700 XT mi RTX 4060 mı?

Stabillik ve teknoloji açısından 4060, kas gücü ve VRAM açısından 6700 XT ama 6700 XT sıfır alınacak kart değil. Sıfır alacaksan 4060 al, 2.el alacaksan 6700 XT al.
Neden 6700XT'ye 2. El kartı gözüyle bakıyorlar? Parasını hakettiği sayıdan daha yükseğe satıldığı için mi yoksa daha başka bir sebebi mi var? Birinci ise tamam doğru olabilir ama 2. İse sebebi ne?

Neden 6700XT'ye 2. El kartı gözüyle bakıyorlar? Parasını hakettiği sayıdan daha yükseğe satıldığı için mi yoksa daha başka bir sebebi mi var? Birinci ise tamam doğru olabilir ama 2. İse sebebi ne?
Kino hocam çok güzel açıklamış, birkaç sebep daha yazılabilir ama bu açıklama yeter de artar.

Dosya Ekleri

• 1706561739337.png
    1706561739337.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 97
FSR 3? O da yeni. Ayrıca FPS de FSR 3 daha iyi sonuçlar verebiliyor.

Kalite açısından FSR 3 ve DLSS 3 karşılaştırılamaz bile. DLSS ezip geçiyor. FSR Quality, DLSS Balanced kadar bile net gözükmüyor bazı oyunlarda. Açıkçası bana göre AMD kart alırken FSR ciddiye bile alınmamalı. Bir FG modu var, onda da bozuk bozuk oyun oynamak da istemiyor insanlar. Sürekli bir sıkıntı çıkarıyor çünkü. Resmi destekler hızlıca gelecek dendi, gelmedi. Tamamen balondan ibaret maalesef.

Ben burada kesinlikle RTX 4060 tercih ederdim. DLSS ve FG ile yeni nesil oyunlarda kesinlikle 6700 XT'den daha performanslı bir kart. Yemişim kas gücünü. Alan Wake 2 gibi tamamen yeni nesil ve şahane gözüken ama aynı zamanda optimizasyon özürlüsü bir oyunda bile DLSS ve FG ikilisi ile 100 FPS verebiliyor bu kart. 6700 XT için maalesef 50 FPS civarlarında geziniyor diyebiliriz. 40 serisiyle beraber artık NVIDIA tarafında kas gücüne göre karşılaştırma yapılmamalı.

Neden 6700XT'ye 2. el kartı gözüyle bakıyorlar? Parasını hakettiği sayıdan daha yükseğe satıldığı için mi yoksa daha başka bir sebebi mi var? Birinci ise tamam doğru olabilir ama 2. ise sebebi ne?

Bende 6700XT kullanıyorum. 3 senelik ekran kartına sıfır fiyatını vermem. 4060 Ti, teknolojisi sayesinde çok daha verimli bir kart. Sıfır alınacaksa RX 7000 veya RTX 4000 serisi alınmalı.

Stabillik ve teknoloji açısından 4060, kas gücü ve VRAM açısından 6700 XT ama her zaman geçen muhabbeti de yazayım: 6700 XT sıfır alınacak kart değil. Sıfır alacaksan 4060, 2.el alacaksan 6700 XT
Tmmdir reis

Kalite açısından FSR 3 ve DLSS 3 karşılaştırılamaz bile. DLSS ezip geçiyor. FSR Quality, DLSS Balanced kadar bile net gözükmüyor bazı oyunlarda. Açıkçası bana göre AMD kart alırken FSR ciddiye bile alınmamalı. Bir FG modu var, onda da bozuk bozuk oyun oynamak da istemiyor insanlar. Sürekli bir sıkıntı çıkarıyor çünkü. Resmi destekler hızlıca gelecek dendi, gelmedi. Tamamen balondan ibaret maalesef.

Ben burada kesinlikle RTX 4060 tercih ederdim. DLSS ve FG ile yeni nesil oyunlarda kesinlikle 6700 XT'den daha performanslı bir kart. Yemişim kas gücünü. Alan Wake 2 gibi tamamen yeni nesil ve şahane gözüken ama aynı zamanda optimizasyon özürlüsü bir oyunda bile DLSS ve FG ikilisi ile 100 FPS verebiliyor bu kart. 6700 XT için maalesef 50 FPS civarlarında geziniyor diyebiliriz. 40 serisiyle beraber artık NVIDIA tarafında kas gücüne göre karşılaştırma yapılmamalı.
Bende oyle dusunuyordum dlss cok iyi bir teknoloji

FSR 3? O da yeni. Ayrıca FPS de FSR 3 daha iyi sonuçlar verebiliyor.

Yakın zamana kadar uzun süre AMD ekran kartı kullandım ve şu anda NVIDIA'ya geçtim, hem FSR 3.0 hem de DLSS 3.0'ı kıyaslama şansım bu yüzden oldu. Belirteyim ki ben normalde FSR'ya da DLSS açayım ve FPS'im uçsun diyen birisi değilim, FPS dışı bir oyun 50-60FPS olsa beni memnun eder görüntü kaliteli olduğu sürece. AMD'yi her zaman kas gücünde özellikle ikinci eldeki aşırı cazip fiyatı ile oldukça fiyat performans bulsam da FSR ile DLSS asla kıyaslanamaz derecede. FSR'da sadece fazla FPS vermek için görüntü adeta çamur edilmiş durumda, DLSS'in performans modu ile FSR'ın kalite modu anca kıyaslanabilir görüntü kalitesi konusunda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı