Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ÇözüldüRX 6800 sistem 0xC000A003 mavi ekran hatası veriyor
Birkaç gündür normal kullandım bir sorunla karşılaşmadım, aralıksız 9-10 saat birkaç oyun ve normal gündelik programları (YouTube, Discord vb) kullandım bir sorun olmadı.
Ancak the final adlı oyunu oynarken Alt Tab yaptım ve Xbox App'i açtım (Gears of War betasını indiriyordum) ardından uygulamanın bildirim kısmına bakarken BSoD oldu. Isı izlenceleri açıktı. CPU ve GPU 65 derecenin hep altındaydı, anormal gözüken tek şey indireceğim betanın yüklenebilmesi için yeterli alan olmadığını gördüm Xbox App'ında ve işte sonrası malum.
Minidump'ta benzeri bir hata kodu görmedim ki pek anlamam, sizce sorun neden kaynaklaıyor ya da bu bir kerelik rastgele bir BSoD mi?
Şimdiden uzun uzun yazdığım için kusura bakmayınız, teşekkür ederim ve iyi günler dilerim.
Hypervisor ile alakalı uyarılar var, açık olmadığına yönelik.
BIOS menüsünden varsa SVM, yoksa da Virtualization veya Hyper-V adlı bir ayar varsa aktifleştirin.
Ancak Xbox PC App yüzünden BSoD oldu az önce, göz atığımda önceki BSdD'e benziyor gibi.
Hiçbir şey indirmiyordum. Sadece tarayıcı kullanıyordum ve sonra PC'yi kapatırken böyle oldu.
Merhaba yeniden.
İyileştim tamamen, düşünceniz için teşekkür ederim.
Aynı hata, aynı açıklamayla tekrardan alınmış.
Önceki hatada da hatırlarsanız aynı açıklamalar vardı. Ne olduğunu tam bulamamıştım ancak sebebini anladım gibi.
Sorun AMD ekran kartı kaynaklı oluşuyor.
DirectComposition fonksiyonu; Microsoft DirectX çekirdeğine bağlı olarak çalışan bir fonksiyon. Dönüşüm, efekt ve animasyonlarla yüksek performanslı bitmap kompoziyonu yaratmaya izin veriyor. Bitmap (.bmp); Windows ve OS/2 sistemlerde grafik biriminden bağımsız olarak görüntü depolamaya izin veren bir raster (ızgara) görüntü dosya formatı.
Ekran kartı Raster görüntü yaratırken muhtemelen hazırda kullanılmayı bekleyen kaynakla (marshall) alakalı bir sorun yaşıyor.
Merhaba yeniden.
İyileştim tamamen, düşünceniz için teşekkür ederim.
Aynı hata, aynı açıklamayla tekrardan alınmış.
Önceki hatada da hatırlarsanız aynı açıklamalar vardı. Ne olduğunu tam bulamamıştım ancak sebebini anladım gibi.
Sorun AMD ekran kartı kaynaklı oluşuyor.
DirectComposition fonksiyonu; Microsoft DirectX çekirdeğine bağlı olarak çalışan bir fonksiyon. Dönüşüm, efekt ve animasyonlarla yüksek performanslı bitmap kompoziyonu yaratmaya izin veriyor. Bitmap (.bmp); Windows ve OS/2 sistemlerde grafik biriminden bağımsız olarak görüntü depolamaya izin veren bir raster (ızgara) görüntü dosya formatı.
Ekran kartı Raster görüntü yaratırken muhtemelen hazırda kullanılmayı bekleyen kaynakla (marshall) alakalı bir sorun yaşıyor.
Öncelikle zaman ayırıp baktığınız için teşekkür ederim.
Ekran kartının yaratığı bu problem sizce donanımsal mı yoksa yazılımsal bazlı bir hata mı?
Garip olan oyunları uzun süre oynadığımda, alt-tab ya da birden fazla oyunu aynı anda oynadığımda bu problem gerçekleşmiyor ne zaman ki PC'İ kapatsam ya da XboxApp'i kulansam oluyor sizce bu anormal değil mi?(Şimdilik gerçekleşen 3 benzer BSOD üzerinden bu çıkarıma vardım)
25.X Sürümlerini kullandığımda yanılmıyorsam DirextX ile ilgili bir hata alıyordum, siz bakmıştınız acaba aynı problem mi?
Eğer donanımsal ise nasıl bir yol izlemeliyim Asus ile hiç iletişimim olmadı ve garanti işlemleri nasıl işler bilmiyorum kusura bakmayın.
Evet, sakıncası yoksa sizin önerdiğiniz testler ve sürelerini söyleyebilir misiniz? Verdiğiniz yol haritasına göre gider, sonuçları sizinle paylaşırım.
Evet, sakıncası yoksa sizin önerdiğiniz testler ve sürelerini söyleyebilir misiniz? Verdiğiniz yol haritasına göre gider, sonuçları sizinle paylaşırım.
Test ederken 3D Adaptive ile yüzde 1den yüzde 100'e her 30 saniyede yüzde 4 olacak şekilde test'e başladım ancak bilgisayarı aldığımdan bugüne dek ilk defa bu kadar sıcak oldu GPU ve nedense test süresi donmuştu her şey çalışıyor ancak geçen süre yok 0'da takılı kalmış.
@TheDexter27 yeniden merhaba.
Mesajlarınız bana ulaşmadı, önceki cevaplarımı gezerken fark ettim.
VRAM testi sıkıntısız çıkmış. Donanımsal bir sorun yok gibi.
3D Adaptive testinde hatanın çıkma sebebi önceki analizimizle aynı görünüyor. Raster (ızgara) görüntü oluştururken hazırda kullanılmayı bekleyen kaynak (marshall) yönetimiyle alakalı bir sıkıntı var.