RX 9060 XT 16 GB vs RTX 3080 Ti vs RX 6900 XT

• Konuyu başlatan EymK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 1.006
Bütçe
15-18 k
Konuyu dağıtmak istemiyorum DLSS 4, Frame Gen'den (DLSS 3 ile birlikte gelen bir eklentiydi) daha yeni olduğundan daha eskisi bile olmayan bir şeyin daha yenisi olamaz dedim.

Bunun doğrusu DLSS 4 tüm RTX kartlarda var ama kare oluşturma teknolojileri 4000 ve 5000 serisine özel. 4000 de fg ve 5000 de hem fg hem de MFG var. NVIDIA DLSS'i transformer modele güncelledi ve tüm RTX kartlarda mevcut. Haliyle DLSS 4 var.

@EymK RTX 3080 Ti'ın sadece FSR 3.1 ve DLSS 2'yi desteklediğini biliyorsunuz değil mi?

3080 Ti de DLSS 4 var, fg ve MFG yok sadece.

Hocam sorduğunuz kartlardan bütçeniz 15- 20k (maksimum) olduğunu tahmin ediyorum. O bütçede saf kas gücü yeterli ve DLSS 4'e sahip bir GPU alamazsanız.

@EymK RTX 3080 Ti'ın sadece FSR 3.1 ve DLSS 2'yi desteklediğini biliyorsunuz değil mi?

Hocam sadece 3080 Ti'a DLSS4 destegi geldigine yonelik bir şey okumustum, emin olmak istedim sadece. Ayrica DLSS4 illaki olsun gibi bir takintim yok. Hazir baktigim kartta DLSS4 geldi dedikleri icin sormak istedim sadece. Yoksa yoktur pek yapacak bir şey kalmiyor o halde.

DLSS4'ü bütün diye düşünüp sadece upscale kullanacağınızı unutup yanlış yorum yapmışım kusura bakmayın @EymK @bluerr

Estagfurullah hocam, sıkıntı yok. Sadece benim de kafam karisti.

4K da 14-15GB VRAM kullanması için RT açmanız lazım zaten. Bu kartlar Max 4K yüksek ayarlar oynatır. Hatta bazı ayarları kısmanız bile gerekir. Haliyle VRAM kullanımı düşecek. 12 GB VRAM 5070 Ti gibi bir kartta sıkıntı olur. Çünkü kas gücü fazla, fg ve MFG ile grafik ayarlarını yükseltmek mümkün. Doğal olarak VRAM darboğazı olur ama 3080 Ti 4K Ultra ayar kartı değil.

Hocam o zaman 6900 XT biraz daha mantikli olur gibi. 1080P'de saf guc olarak 3080 Ti'in ilerisinde kalıyor. 4K Ultra ayar acmaya kalkinca da 6900 XT VRAM'den yana daha rahat olur gibi o zaman.

FSR3.1'de isimizi gorur artik.

Estagfurullah hocam, sıkıntı yok. Sadece benim de kafam karisti.

Hocam o zaman 6900 XT biraz daha mantikli olur gibi. 1080P'de saf guc olarak 3080 Ti'in ilerisinde kalıyor. 4K Ultra ayar acmaya kalkinca da 6900 XT VRAM'den yana daha rahat olur gibi o zaman.

NVIDIA'nın isimlendirmesi yüzünden böyle. DLSS 3.5 ile ray reconstruction geldi, bu tüm RTX kartlarda açılabiliyor. 3080 Ti zaten DLSS 2.2 desteklese nasıl ray reconstruction açacak? Veya DLSS 4 ile gelen transformer modeli nasıl kullanacak? NVIDIA App üzerinden oyunun DLSS sürümünü nasıl 4'e yükseltecek? Kare oluşturma teknolojileri hariç her şey var 3000 ve 2000 serisinde. İleride reflex 2 bile tüm RTX kartlara gelecek denildi.

4K da optimize ayarlar ile oynamak en mantıklısı. Aksi halde 3080 Ti veya 6900 XT'nin gücü yetmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı