RX5700 Reset Sorunu

BKalaycı11

Decapat
Daha fazla  
Arkdaşlar sistemi alalı 1 ay henüz oldu.
Sorun oyun esnasında ekran kartına güç bindiğinde nadiren reset atması.
Ekran kartından dolayı olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde max yükte fanlar %46 da çalışıyordu yani ayarlarının tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum.
Fan ayalarlarını elle yaptım ancak diğer ayarları bilgim kısıtlı olduğu için elleyemedim bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Sistem: RX5700, Ryzen 5 3500x, 2x8 3000mhz Corsair ram, Msi b450 Anakart.

Eklediğim resimlerde sadece fan aylarını elle yaptım diğer gözüken her şey varsayılan ayarlarda, yani gördükleriniz sistemin varsayılan ayarları.

Güncelleme: Son resim olarak yüklediğim resimde varsayılan fan ayarları gözüküyor ben bu şekilde kullanmıyorum ama ekran kartı geldiğinde bu şekildeydi.

Dosya Ekleri

• asdasd.png
    asdasd.png
    95,7 KB · Görüntüleme: 103
  • fdghfghfghfghfghghdhg.png
    fdghfghfghfghfghghdhg.png
    74 KB · Görüntüleme: 63
  • sdfgfgfgsdfgsdfgdfg.png
    sdfgfgfgsdfgsdfgdfg.png
    74,3 KB · Görüntüleme: 62
  • son resim.png
    son resim.png
    100 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Arkadaşlar sistemi alalı 1 ay henüz oldu.
Sorun oyun esnasında ekran kartına güç bindiğinde nadiren reset atması.
Ekran kartından dolayı olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde Max yükte fanlar %47'de çalışıyordu yani ayarlarının tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum.
Fan ayalarlarını elle yaptım ancak diğer ayarları bilgim kısıtlı olduğu için elleyemedim bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Sistem: RX5700, Ryzen 5 3500X, 2x8 3000MHz Corsair RAM, MSI B450 Anakart.

Eklediğim resimlerde sadece fan aylarını elle yaptım diğer gözüken her şey varsayılan ayarlarda, yani gördükleriniz sistemin varsayılan ayarları.

PSU marka model belirtin. Farklı bir PSU takıp deneyin önce sistemi. Tekrar OCCT ve FurMark gibi programlarla 10 dakika test uygulayın. Sorun gözükmüyorsa hemen bırakmayın. Oyuna girin, sistem bir süre açık kalsın. 2 defa veya 3 defa tekrar test uygulayın. Bunlardan sonra sorun devam etmiyorsa sorunlu parça olarak PSU diyebiliriz. Reset olduğunda ekran kartı ve PSU'dan şüphelenilir önce. Bunuda belirtim.

Farklı bir PSU takıp deneyin önce sistemi. Tekrar OCCT ve FurMark gibi programlarla 10 dakika test uygulayın. Sorun gözükmüyorsa hemen bırakmayın. Oyuna girin, sistem bir süre açık kalsın. 2 defa veya 3 defa tekrar test uygulayın. Bunlardan sonra sorun devam etmiyorsa sorunlu parça olarak PSU diyebiliriz. Reset olduğunda ekran kartı ve PSU'dan şüphelenilir önce. Bunuda belirtim.
Farkı psu takmam imkansız malesef

Mümkünse hemen OCCT gibi bir programla Power testi yapın. Bakalım ne tepki verecek sisteminiz.Aynı şekilde reset söz konusuysa yükte,donanımsal bir sorun olabilir.
Power kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sebebi pc resetlendiği zaman anakarta bağlı olan klavye mouse ışıklandırması anında kapanıyor ama direk psuya bağlı olan kasa için fanlar ve sıvı soğutma kapanmıyor. Ve pc kendi kendine açılıyor. Psu kaynaklı olsaydı elle açmam gerekirdi diye biliyorum.

Power kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sebebi PC resetlendiği zaman anakarta bağlı olan klavye mouse ışıklandırması anında kapanıyor ama direk PSU'ya bağlı olan kasa için fanlar ve sıvı soğutma kapanmıyor. Ve PC kendi kendine açılıyor. PSU kaynaklı olsaydı elle açmam gerekirdi diye biliyorum.

Hayır, tam tersi PSU sorunlarında %75 sistem tamamen kapanır.%25 ise resetleme durumu söz konusu olabilir. Ekran kartından da kaynaklanabilir reset durumları. Siz ekran kartınızdan şüphe etmişsiniz. Garantiye verebilirsiniz o vakit, buradan bu kadarını diyebiliriz. Bazı sorunlarda sadece görüntü gidip kasada çalışabiliyor ve bu sorunlar bazen BIOS'dan bile kaynaklanabiliyor. Yazılım tarafında sisteminizi kontrol edin. Hala varsa problem, garantiye gönderin parçalarınızı (Ekran kartınızdan başlayarak).

Hayır,tam tersi psu sorunlarında %75 sistem tamamen kapanır.%25 ise resetleme durumu söz konusu olabilir.Ekran kartından da kaynaklanabilir reset durumları.Siz ekran kartınızdan şüphe etmişsiniz.Garantiye verebilirsiniz o vakit,buradan bu kadarını diyebiliriz.Bazı sorunlarda sadece görüntü gidip kasada çalışabiliyor ve bu sorunlar bazen BİOS'dan bile kaynaklanabiliyor.Yazılım tarafında sisteminizi kontrol edin.Hala varsa problem,garantiye gönderin parçalarınızı.
Attığım fotoğraflara baktınız mı?

Attığım fotoğraflara baktınız mı?

Radeon Software'da veya MSI Afterburner üzerinde karta ayrı bir voltaj veya çekirdek ya da bellek MHz değerini arttırmayı doğru bulmuyorum maalesef. Fan ayarlarına gelecek olursak, oyun içerisindeki sıcaklığı MSI Afterburner üzerinden kontrol edin. Sıcaklık 75 üzerindeyse eğer Alt+Tab kombinasyonlarıyla MSI Afterburner'a girip Auto olan fan ayarını Manuel olarak gerekli yüzdeye ayarlayabilirsiniz.Ekran kartı sürücünüzüde mümkünse WHQL ibareli olanlardan indirmeye çalışın.

Radeon Software'da veya MSI Afterburner üzerinde karta ayrı bir voltaj veya çekirdek ya da bellek MHz değerini arttırmayı doğru bulmuyorum maalesef. Fan ayarlarına gelecek olursak, oyun içerisindeki sıcaklığı MSI Afterburner üzerinden kontrol edin. Sıcaklık 75 üzerindeyse eğer Alt+Tab kombinasyonlarıyla MSI Afterburner'a girip Auto olan fan ayarını Manuel olarak gerekli yüzdeye ayarlayabilirsiniz.Ekran kartı sürücünüzüd mümkünse WHQL ibareli olanlardan indirmeye çalışın.
Tahminim yüksek güç gerektiren oyunlarda özellikle pubg oynarken frekans hızı artmaya çalışıyor ancak güç ve voltaj değerleri yüksek frekansı karşılayamadığı için düşük voltaj oluyor ve ondan dolayı kart kendini resetliyor aynı zamanda pc de.

Tahminim yüksek güç gerektiren oyunlarda özellikle pubg oynarken frekans hızı artmaya çalışıyor ancak güç ve voltaj değerleri yüksek frekansı karşılayamadığı için düşük voltaj oluyor ve ondan dolayı kart kendini resetliyor aynı zamanda pc de.
Kartınızı garantiye yollayın.Belki karta yeni bios atabilirler.Veya arıza tespiti uygularlar.En kötü test programlarında teste tabi tutarlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı