Çözüldü RX580 sistemde Secure Boot açıldıktan sonra görüntü alamamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafashn347

Femtopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarımda Windows 11'e geçtikten sonra Valorant'a giremedim. Sebebinin "Secure Boot" ayarından kaynaklandığını buldum. Sonrasında BIOS'tan bu ayarı açtıktan sonra "save and exit" dedim, ancak ekrana artık görüntü gelmiyor. Kasa çalışıyor, fanlar da çalışıyor, fakat ekranda sadece monitörün markası ve "sinyal yok" yazısı görünüyor. Ayrıca ekran kartı bazen çalışıyor, bazen duruyor.

Sorunu çözmek için şunları denedim:

• RAM'leri çıkarıp tekrar taktım, temizledim ama işe yaramadı.
  • BIOS pilini çıkarıp 5-10 dakika bekledim, tekrar taktım ama olmadı.
  • Farklı bir monitör bağladım, yine olmadı.
  • Farklı bir kabloyla bağladım, yine görüntü gelmedi.
  • Anakart üzerinden CMOS sıfırlama yapmayı denedim ama yine sonuç alamadım.
Bu arada ekran kartım RX580 ve anakartım Gigabyte A520M K V2 modelidir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, başka ne yapmam gerekiyor?

Çözüm
Şimdi bu kartların en büyük problemi CSM kapatıldığında görüntü vermeme olayı, çift BIOS'u olanlarda 2. BIOS UEFI olabiliyor, bu kart noname bir kart Dual BIOS yoktur, güncel bir ekran kartı veya APU işlemci ile görüntü alıp CSM'yi açmanız lazım.
Şimdi bu kartların en büyük problemi CSM kapatıldığında görüntü vermeme olayı, çift BIOS'u olanlarda 2. BIOS UEFI olabiliyor, bu kart noname bir kart Dual BIOS yoktur, güncel bir ekran kartı veya APU işlemci ile görüntü alıp CSM'yi açmanız lazım.

Peki sizce anakarttan bağlayınca da neden görüntü alamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı