Ryzen 3 2200G overclock nasıl yaparım

Ya şimdide eski ayarlara geri döndürdüm pc donup kilitleniyor , 3.8 Ghz 1.5V gayet stabil çalışıyordu artık bu sorun oluyor. Bide radeon host application adında bir uygulama var ve işlemcimi çok kullanıyor bu da ısınmaya sebep oluyor. Bunu nasıl kapatırım açılmasını nasıl engellerim?
@orlando

Son düzenleme:
Ya şimdide eski ayarlara geri döndürdüm pc donup kilitleniyor , 3.8 Ghz 1.5V gayet stabil çalışıyordu artık bu sorun oluyor. Bide radeon host application adında bir uygulama var ve işlemcimi çok kullanıyor bu da ısınmaya sebep oluyor. Bunu nasıl kapatırım açılmasını nasıl engellerim?
@orlando
DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve https://www.amd.com/en/support sitesinden en güncel sürücüleri yükleyin, bios ayarlarınızdan voltaj ve frekans ayarlarını eskisine döndürün. Sorun düzelirse geri bildirim yapmayı unutma. İyi forumlar.

DDU (Display Driver Uninstaller) ile güvenli modda ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve https://www.amd.com/en/support sitesinden en güncel sürücüleri yükleyin, bios ayarlarınızdan voltaj ve frekans ayarlarını eskisine döndürün. Sorun düzelirse geri bildirim yapmayı unutma. İyi forumlar.
Sorun düzeldi teşekkürler bende ondan şüphelenmiştim. Sizin mesajı görmeden işlemleri yaptım.
Şimdide 1.4V 3.9Ghz e deneyeceğim.
Evet galiba overclock işlemim tamamlandı. Cpu ya o.c yaptıktan sonra Apu ya da o.c yapayım dedim.
Sonra gpu frekansını 400mhz den 1100 Mhz e voltaj vermeden çıkarttım. İşlemciyi 3.9 a denedim fakat galiba stok soğutucuyla biraz sıkıntılı. O yüzden 3.8 Ghz de Auto voltaj da bıraktığımda en iyi sonuçları aldığımı gördüm. Autodayken Voltaj 1.4 e kadar otomatik veriliyor. 1.4 ü aşmayacak şekilde.
Gerçekten overclock bayağı bir işime yaradı. Oyunlarda başta CS:GO olmak üzere çok işime yaradı.
Neredeyse 20 Fps lik bir artışa sebep oldu :D.
Değerler ise şu şekilde AIDA64:
stabilitytest.png

Burada sıcaklık max 64 diyor ama Ryzen master dan kontrol ettiğimde 80 i görebiliyor.
Bu sıcaklık sorun yaratmaz dimi peki son olarak da onu sorayım :D ? @orlando
Not: Stok soğutucuyla stabil değerler şunlardır:
3.8 Ghz 1.375V
Apu 1100 mhz 1.1V
Tekrardan yardım eden herkese teşekkürler.😊

Son düzenleme:
Sorun düzeldi teşekkürler bende ondan şüphelenmiştim. Sizin mesajı görmeden işlemleri yaptım.
Şimdide 1.4V 3.9Ghz e deneyeceğim.
Evet galiba overclock işlemim tamamlandı. Cpu ya o.c yaptıktan sonra Apu ya da o.c yapayım dedim.
Sonra gpu frekansını 400mhz den 1100 Mhz e voltaj vermeden çıkarttım. İşlemciyi 3.9 a denedim fakat galiba stok soğutucuyla biraz sıkıntılı. O yüzden 3.8 Ghz de Auto voltaj da bıraktığımda en iyi sonuçları aldığımı gördüm. Autodayken Voltaj 1.4 e kadar otomatik veriliyor. 1.4 ü aşmayacak şekilde.
Gerçekten overclock bayağı bir işime yaradı. Oyunlarda başta CS:GO olmak üzere çok işime yaradı.
Neredeyse 20 Fps lik bir artışa sebep oldu :D.
Değerler ise şu şekilde AIDA64:
Eki Görüntüle 489077
Burada sıcaklık max 64 diyor ama Ryzen master dan kontrol ettiğimde 80 i görebiliyor.
Bu sıcaklık sorun yaratmaz dimi peki son olarak da onu sorayım :D ? @orlando
Not: Stok soğutucuyla stabil değerler şunlardır:
3.8 Ghz 1.375V
Apu 1100 mhz 1.1V
Tekrardan yardım eden herkese teşekkürler.😊
En az 10 15 dk işkence testi yapın , ryzen masterdaki sıcaklık değeri yük altındaki sıcaklık değeri ise çok normal değil fakat kabul edilebilir bir değer, 85-90 dereceye çıkarsa bir sorun teşkil eder. Başka bir sıkıntı gözükmüyor. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı