Çözüldü Ryzen 3600 85 derece sıcaklık normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bragne

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 2600'den 3600'e geçiş yaptım. Oyun oynarken Ryzen 2600 65 dereceyi asla geçmiyordu. Fakat Ryzen 3600 ile 85 dereceleri bile görüyorum. Bu durum normal midir?

Afterburner'daki işlemci değerlerine bakabilirsiniz?

Dosya Ekleri

• 2HeBRE.png
    2HeBRE.png
    574,6 KB · Görüntüleme: 446
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen Master indirip oradaki sıcaklıklarınızı atsanız daha iyi olur. Bir haftadır ben de sıcaklık sorunuyla uğraşıyorum ve son bulduklarıma göre HWMonitör ve diğer benzeri programlarının çoğunda sıcaklık sensörü AMD Ryzen işlemciler için net değil.

Ryzen işlemciler anlık sıcaklık spike'ı yaşıyor ve bu programlar anlık yükselen sıcaklıkları ortalamaya katıyor. Ryzen Master en sağlıklı değerleri veriyor. Oradan bir kontrol edin gerçekten de bu kadar yüksek mi diye.

AMD Ryzen Master indirip oradaki sıcaklıklarınızı atsanız daha iyi olur. Bir haftadır ben de sıcaklık sorunuyla uğraşıyorum ve son bulduklarıma göre HWMonitör ve diğer benzeri programlarının çoğunda sıcaklık sensörü AMD Ryzen işlemciler için net değil.

Ryzen işlemciler anlık sıcaklık spike'ı yaşıyor ve bu programlar anlık yükselen sıcaklıkları ortalamaya katıyor. Ryzen Master en sağlıklı değerleri veriyor. Oradan bir kontrol edin gerçekten de bu kadar yüksek mi diye.
Hemen kontrol edip değerleri yazayım.

Şu normal diye iddia edenler nasıl bir bilgiyle iddia ediyor. Sıcaklık olarak beklenenden fazla da bu değer işlemci için normal değil. Hiçbir işlemci bu değeri vermiyor. Sorun anakartın kepçe kepçe verdiği voltaj. Her 3600 konusunda aynı şeyi yazmaktan gına geldi. Stock soğutucu ile paşalar gibi kullanıyorum. CPB denen saçmalık kapalı olsun yeter.

Şu normal diye iddia edenler nasıl bir bilgiyle iddia ediyor. Sıcaklık olarak beklenenden fazla da bu değer işlemci için normal değil. Hiçbir işlemci bu değeri vermiyor. Sorun anakartın kepçe kepçe verdiği voltaj. Her 3600 konusunda aynı şeyi yazmaktan gına geldi. Stock soğutucu ile paşalar gibi kullanıyorum. CPB denen saçmalık kapalı olsun yeter.

Konu sahibi kapattığı halde testte 91 derece almış. Sizde de öyle mi? Eğer öyle değil ise montajdan şüpheleniyorum.

Değerler aynı.

Sıcaklıklar normal bende de yükte 85 dereceleri görüyor. Çalışma prensibi bu şekilde işlemcinin anlık sıcaklık yükselişleri oluyor.
Öyle bir şey yok kardeşim... CPB ve PBO gibi ayarlar kullandığınız uygulamalarda anlık olarak hızlarını yükseltirken anlık olarak voltaj da yükseltiyorlar. Bu bağlamda bir 60 derece bir 85 derece görmeniz doğal. Ben de yaşadım. Hatta ilk testlerde 95 dereceleri falan görüyordu. Ayarı kapattım artık 60 derece sabit. 61 olmuyor. Oyunlarda da ortam sıcaklığından ötürü 62-70 arası seyrediyor. Ayarı kapatınca gayet de stabil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı