Çözüldü Ryzen 5 2600 sistem kapanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
24 Ekim 2014
Mesajlar
3.503
Makaleler
5
Çözümler
21
Yer
Kocaeli
Birkaç aydır bu problemle karşı karşıyayım, sorunun kaynağının ne olduğuna dair fikrim yok.
1) Daha önce işlemci macunu tazelerken, macun pinlere yapışmıştı fakat çok azdı konusu burada İşlemci Pinlerine Çok Ufak Termal Macun Yapıştı - Technopat Sosyal

2) Sistemde oyun oynuyorum, normal günlük kullanıyorum problem yok fakat birden donup, sistemde görüntü gidiyor, her şey açık fanlar dönüyor, anakart üzerinde CPU ışığı yanıyor.
Donması sürekli olan bir şey değil. Bazen 1 hafta sonra oluyor ve o hafta tertemiz sorunsuz kullanıyorum. Bu konuyu yazmadan gün içinde 2 kere dondu.

3) Sıcaklık değerleri gayet normal.

Bu konuda ne yapabilirim? Olay görüntüleyici de şöyle bir şey karşıma çıkıyor PSU'dan şüpheleniyorum.

@Recep Baltaş yardımınızı bekliyorum.

Adsız.jpg


  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
  • anakart : MSI B450 Tomahawk.
  • RAM: G.Skill Ripjaws 1x8GB 3000MHz CL15.
  • PSU: FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze.
  • kasa: Phanteks P350X.
  • GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB.
  • SSD : Samsung 860 Evo 250GB.
Yardımlarınız olursa yarın kargoya vermeyi düşünüyorum.
Bu konuyu açtığımdan beridir donma problemi yok oyun vs oynuyorum, film izliyorum herhangi sorun yok fakat ilerde olur mu bilmiyorum.
06.06 Edit: Yine oldu en son geçen hafta sonu olmuştu, yine aynı şekilde kapandı ve yine hafta sonu oldu :D
Merhaba @Murat5038 konuyu inceleme şansınız var mı acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ne gibi sorun yaşıyorsunuz? İşlemci değiştikten sonra hiçbir şekilde kapanmadı. Servis değiştirdiğine göre hata işlemcideydi.
XMP'de sorun çıkarmıyorsa, açınca çıkarıyorsa işlemci ile bir ilgisi yoktur.

XMP kapalı şu an herhangi bir sorun yok 9 gün kullanmıştım, sonra manuel MHz yükselttim kapanması 2-3 gün bazen de 6 gün sonra oluyor. Uyuşmazlıklar gibi yük altına girince kapanmıyor. Eski BIOS'ta 2018 Kasım'da aldığımda 2017 yılındaki bir BIOS vardı o zaman 1.5 sene temiz kullandım her şey BIOS güncellemeyle oldu.

Aynı sorun bende de var. Aniden gidiyor hiçbir şey yapılmıyor. Sorunu çözerseniz yazar mısınız? Bende müzik dinlerken falan da yapıyordu.

Elbette gün gün not edip daha sonra durumu buraya yazıyorum. Sendeki donanımları ve sorun ne zaman başladı vs yazar mısın? Benim ilk şüphelendiğim durum XMP problemi eski BIOS'ta 1.5 sene sorunsuz kullanıyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 1600 AF.
RX-570 Nitro+
MSI A320M Pro-E.
Team Vulkan 8 GB 3000 MHz
Ne zaman başladığını hatırlamıyorum ve XMP'den kaynaklandığını sanmıyorum bilgisayarı ilk topladığımdan beri XMP açık kullanıyorum.
 
Bende 2 tane HDD vardı. Biri bayağı eski hatta ondaki oyunları veya programları açarken tak tak ses çıkarıyordu. Az önce çıkarıp attım belki bir ihtimal HDD'den kaynaklıdır diye. Bakalım neler olacak :)
Bende 2 tane HDD vardı. Biri bayağı eski hatta ondaki oyunları veya programları açarken tak tak ses çıkarıyordu. Az önce çıkarıp attım belki bir ihtimal HDD'den kaynaklıdır diye. Bakalım neler olacak :)
HDD'den değilmiş. Kapanınca BIOS ışığı yanıyor sürekli.
 
Son düzenleme:
Bende 2 tane HDD vardı. Biri bayağı eski hatta ondaki oyunları veya programları açarken tak tak ses çıkarıyordu. Az önce çıkarıp attım belki bir ihtimal HDD'den kaynaklıdır diye. Bakalım neler olacak :)

HDD'den değilmiş. Kapanınca BIOS ışığı yanıyor sürekli.
BOOT, VGA, DRAM ve CPU ışıkları var BIOS ışığını nerde gördün?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı