Ryzen 5 2600 vs i5 8400

@whellstruck

Kilopat
Yer
Bursa
Sizce hangi sistem toplanmalı ? 1060 6GB veya 1070Ti ile kullanacağım
ETS2'de Shadowplay ve Discord açarım.
PUBG-CSGO'da ShadowPlay açarım açarsam.
GTA5'de Discord açarım açarsam.

AMD:
+Daha uzun ömürlü
+Soket sorunu yok
+Sıcaklık değerleri 8400'e göre daha az

-Forumda 2600-2600x ısınma sorunları varmış gördüm büyük bir eksi bence.
-B350 anakart için BIOS update gerek

Intel:
+8400 oyunda daha fazla FPS veriyor

-Fakat Sıcaklık değerleri fazla
-Stok fanı çok kötü

İleride yeni çıkan oyunlar DX12 olduğunda 8400'ün çok rahat bir şekilde darboğaz yapacağını düşünüyorum,
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Sistemimi 5-6 sene değiştirmeyeceğim.

Sistemimi 5-6 sene değiştirmeyeceğim.
O zaman gözünüz kapalı AMD tercih etmelisiniz. Zira i5 8400 modeli daha şimdiden AC Origins oyununda %99 civarı CPU kullanımına ulaşırken bırakın 5-6 yılı, 2-3 yıl sonra AAA oyunlarında tökezlemeye başlayacaktır. Kısa vadede Intel'in oyunlarda yüksek FPS vermesine bakmayın. Uzun vade kullanacağınız için AMD tercih ettiğiniz taktirde kazanan her halükarda siz olursunuz.

Şu videoda i5 8400'ün CPU kullanımın ne kadar yüksek olduğuna bakabilirsiniz. Bu da ileriye dönüklük açısından sınıfta kalacağına işaret.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman gözünüz kapalı AMD tercih etmelisiniz. Zira i5 8400 modeli daha şimdiden AC Origins oyununda %90 civarı CPU kullanımına ulaşırken bırakın 5-6 yılı, 2-3 yıl sonra AAA oyunlarında tökezlemeye başlayacaktır. Kısa vadede Intel'in oyunlarda yüksek FPS vermesine bakmayın. Uzun vade kullanacağınız için AMD tercih ettiğiniz taktirde kazanan her halükarda siz olursunuz.

Şu videoda i5 8400'ün CPU kullanımın ne kadar yüksek olduğuna bakabilirsiniz. Bu da ileriye dönüklük açısından sınıfta kalacağına işaret.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet merak ediyorum. Render amaçlıysa anlarım Ryzen kullanmayı adam %100 oyun bilgisayarı istiyor adama i5 8600k önermek yerine dandik Ryzen öneriyorsunuz ?

Fanboyluğu bırakıp en iyi f/p önerseniz artık.
Bana AMD soket desteği veriyor olayı ile gelmeyin bunu gerçekten yiyor musunuz? Siz gerçekten 2020 de çıkan en kral Ryzen işlemcinin sizin şu an sahip olduğunuz dandik 300-400 liralık anakartlara tam performans düzgün çalışabileceğini ?

(Forumda önerilen Ryzen sistemler 8. nesil sistemlerden çok daha pahalı)

EDIT: Intel işlemciler yeni oyunlarda patlıyor diyenler I5 8600K adlı i5 diyorum bak 1800X adlı işlemciye AC yeni çıkan oyunu Origins de 20 FPS fark atıyor böyle düşünenler de var.

Ben de ryzen istiyorum fakat bunlar sıkıntı yani bu sorun sıkıntılı.
Ryzen R5 2600 Isınma Problemi
Ryzen 2600X Isınma Sorunu
2. Nesil Ryzen İşlemcilerde Isınma Soruna Çözüm

Ryzen serisinin hiçbirinde kronik ısınma problemi yok. Konulara baktım, kaynak alınacak konular değil.
Evet merak ediyorum. Render amaçlıysa anlarım ryzen kullanmayı adam %100 oyun bilgisayarı istiyor adama i5 8600k önermek yerine dandik ryzen öneriyorsunuz ?

Bana AMD soket desteği veriyor olayı ile gelmeyin bunu gerçekten yiyor musunuz? Siz gerçekten 2020 de çıkan en kral ryzen işlemcinin sizin şu an sahip olduğunuz dandik 300-400 liralık anakartlara tam performans düzgün çalışabilceğini ?
Bu nedir? Siz mi diyorsunuz yoksa başkasından mı alıntılama? Anlamadım.

Klasik bir Intel fanboyu, takmayın. Saf güç olarak 2600 modeli, i5 8400'ü altına alıyor zaten. Hala oyunlarda 10-15 FPS ilerde diye Intel'i öneriyorlar. 2-3 yıl sonra orta seviye bir GPU ile darboğazın eşiğine ulaştığında göreceğim ben o Intel sevdalılarını.

Evet merak ediyorum. Render amaçlıysa anlarım ryzen kullanmayı adam %100 oyun bilgisayarı istiyor adama i5 8600k önermek yerine dandik ryzen öneriyorsunuz ?

Bana AMD soket desteği veriyor olayı ile gelmeyin bunu gerçekten yiyor musunuz? Siz gerçekten 2020 de çıkan en kral ryzen işlemcinin sizin şu an sahip olduğunuz dandik 300-400 liralık anakartlara tam performans düzgün çalışabilceğini ?

(Forumda önerilen Ryzen sistemler 8. nesil sistemlerden çok daha pahalı)

EDIT: Intel işlemciler yeni oyunlarda patlıyor diyenler I5 8600K adlı i5 diyorum bak 1800X adlı işlemciye AC yeni çıkan oyunu Origins de 20 FPS fark atıyor böyle düşünenlerde var

Ben de ryzen istiyorum fakat bunlar sıkıntı yani bu sorun sıkıntılı
Ryzen R5 2600 Isınma Problemi
Ryzen 2600X Isınma Sorunu
2. Nesil Ryzen İşlemcilerde Isınma Soruna Çözüm
Sizin ki nasıl bir fanboyluk çözemedim. F/p diyorsunuz, 2600'ün rakibi 8600'dür anakart + işlemci fiyatına bak bakalım. 8600K'nın rakibide 2600X'tir. 8600K'nız da DX12 ile birlikte çöp olacak. Bir de unutmadan 8600K için ek 200₺ fan parasınıda unutmayalım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı