Çözüldü Ryzen 5 2600X ve RX590 sistem çökmesi sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ak47alika

Decapat
Oyunlara girdikten 5-20 dk arası sistem çöküyor daha yeni aldım sebebi ne olabilir?
CPU: AMD Ryzen 5 2600X
GPU: AMD RX 590
HDD: WD Blue 1TB (2012)
RAM: G.SKILL F4 DDR4 3000 C16 1x8GB
MBD: Asus TUF B450-PLUS GAMING

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çöküyor derken daha ayrıntılı bilgi verir misiniz?

Ekran kapanıp sistem kilitleniyor ve resetlemeden çalışmıyor, bu problemden mi bahsediyorsunuz? Ekran kartı markası nedir Sapphire RX 590 Nitro+ mı?
Manuel Ayarlarda 60 derecede PUBG ultra da çöktü tekrar, en iyisi servise göndermek olacak galiba ilginiz için sağ olun.

Kesinlikle, rica ederim. Söylediğim gibi problem donanımsal en iyisi bu şekilde olacaktır.

Oyunlara girdikten 5-20 dk arası sistem çöküyor daha yeni aldım sebebi ne olabilir?
CPU: AMD Ryzen 5 2600X
GPU: AMD RX 590
HDD: WD Blue 1TB (2012)
RAM: G.SKILL F4 DDR4 3000 C16 1x8GB
MBD: Asus TUF B450-PLUS GAMING
bende de birebir aynı sorun var ancak ekran kartım asus rx580 8gb oc. sorun bence işlemcide. çünkü oyunlarda çok hızlı bir şekilde 85 dereceyi görüyor ve ekran donuyor komut almıyor ve hiç bir şekilde reset atmadan pc düzelmiyor. furmark cpu burner ile test ettiğimde 5. dakikada 90 c ye taklaşıyor ve sistem kilitleniyor. bende geçen hafta vatandan topladım pc yi servise götürdüm ama sorun yok dediler, 2 gün aralıksız oynamışlar ancak donma falan olmamış. gerçekten anlamak çok güç insanları. kasamda egsoz fan yok ancak yan kapağı açıp furmark cpu testini açtığımda aynı sorun tekrar oldu. çözüm önerisi olan varsa paylaşsın lütfen

bende de birebir aynı sorun var ancak ekran kartım asus rx580 8gb oc. sorun bence işlemcide. çünkü oyunlarda çok hızlı bir şekilde 85 dereceyi görüyor ve ekran donuyor komut almıyor ve hiç bir şekilde reset atmadan pc düzelmiyor. furmark cpu burner ile test ettiğimde 5. dakikada 90 c ye taklaşıyor ve sistem kilitleniyor. bende geçen hafta vatandan topladım pc yi servise götürdüm ama sorun yok dediler, 2 gün aralıksız oynamışlar ancak donma falan olmamış. gerçekten anlamak çok güç insanları. kasamda egsoz fan yok ancak yan kapağı açıp furmark cpu testini açtığımda aynı sorun tekrar oldu. çözüm önerisi olan varsa paylaşsın lütfen

Isınan işlemci mi ekran kartı mı?

Intel 7700 işlemci ve farklı bir anakart ile test etme şansı buldum. Sonuç aynı oldu benim kartımda şuan teknik servise verdim.
Ürün'ün değişimi yapıldı. Verilen cihazda sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı