Ryzen 5 3600 3.5 GHz geçmiyor

bekobusy

Centipat
Yer
İstanbul.
Daha fazla  
Meslek
Student
Arkadaşlar merhaba. Şimdi güç seçeneği kelimesini söyleyeceksiniz ilk yapacağınız iş. Onu ilk başta geçelim lütfen. Güç seçeneklerinden High performance'a alsam dahi GHz 3.57'yi geçmiyor. 4.2 boos'tu kullanamıyorum. BIOS'tan CPU Core performance acık bu arada. O sekıdle maksımım 3.97'ye çıkıyor ki Core GHz auto'da olmasına rağmen.
Bilen, çözen, bilgili birileri varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet. Sanırım bios'un msi tarafından yeni bir update'e ihtiyacı var. Benim değerlerim şöyle; Boşta 47 oyunda maksimum 67 stress testinde ise 71 fanım stok soğutucu lakin şöyle bişey var 4.2 ghz alamıyorum ben. Almam için manuel oc yapmam gerekli fakat sürekli 4.2 ghz olacağından dolayı pek aklıma yatmadı bu iş (sıvı soğutmam olmadığından) ve dengeli moda alsam dahi onu geçtim high performance moduna alsam dahi sürekli 3.57 Ghz'de değer değişmiyor yani. Eğer core voltaj ayarlarını bilen, aynı işlemciden bu şekilde muzdarip olan biri var ise bana değerleri neler yapmam gerektiğini belitirler ise memnun olurum. Yukardaki yardımcı olmak amacıyla yazılmış yorumların nerdeyse hepsi bom boş. Adam bana işlemcimin sıcaklığını soruyor :D Ne alaka güzel kardeşim ben sana 3.57'den yukarı çıkamıyorum diyorum sen bana sadece sıcaklık soruyorsun.
@Mr.Ace hariç ve bu arada bende boost clock hızına çıkamıyorum hocam. Manuel ayarlamam gerekiyor ve high performance moduna alsam dahi 3.57'de sabit kalıyor Clock hızı.
Amd nin kullanicilarin geri donusu cercevesinde 10 Eylul tarihinde anakart firmalariyla Bios update gonderecegi ve bu sayede sorunun duzelecegi soyleniyor ancak ne kadar bir kazanim olur bilemeyiz. Bekeyip gorecegiz anlasilan.
Sicaklik derecelerine anakartinizin mosfet ve vramlerine bagli olarak degisir ama sunu soyleyeyim kullandiginiz islemciyle ilgili yurtdisindaki ufak bir calismada kullananlarin yarisinin soylenen boost clock hizina cikamadigi gorulmus tabii bunda win10 versiyonu anakart farki sogutucu farki gibi unsurlar da var...

Merhaba,

MSI B350 Gaming Pro Carbon anakartla max 4000 Mhz alırken X570 Gaming Edge Wifi ile 4200 alıyorum(OC). B350' de 4200 ü denemedim. X570'e geçmemin temel sebebi MSI' ın verdiği sıvı soğutucu hediyesiydi.

Oc yapmazsam kendi boost ile max 4175 oluyor, 4100 dolaylarında geziyor.

Ryzen Master Programını indirin Game Mode'u aktif edip tekrar deneyin.

Ben Creator Mod'da direkt tüm çekirdeklere 4200 girip voltajı auto yaptım. Şuan full 4200 de çalışıyor. Fakat aynı ayarları BIOS üzerinden yaptım stabil olmadı.

Derecelerim: Stress testinde max 65 derece. Oyunlarda 52 53. Stok soğutucu ile Stress testinde 95 dereceyi görmüştüm.

Merhaba,

MSI B350 Gaming Pro Carbon anakartla max 4000 Mhz alırken X570 Gaming Edge Wifi ile 4200 alıyorum(OC). B350' de 4200 ü denemedim. X570'e geçmemin temel sebebi MSI' ın verdiği sıvı soğutucu hediyesiydi.

Oc yapmazsam kendi boost ile max 4175 oluyor, 4100 dolaylarında geziyor.

Ryzen Master Programını indirin Game Mode'u aktif edip tekrar deneyin.

Ben Creator Mod'da direkt tüm çekirdeklere 4200 girip voltajı auto yaptım. Şuan full 4200 de çalışıyor. Fakat aynı ayarları BIOS üzerinden yaptım stabil olmadı.

Derecelerim: Stress testinde max 65 derece. Oyunlarda 52 53. Stok soğutucu ile Stress testinde 95 dereceyi görmüştüm.
Evet. Sanırım bios'un msi tarafından yeni bir update'e ihtiyacı var. Benim değerlerim şöyle; Boşta 47 oyunda maksimum 67 stress testinde ise 71 fanım stok soğutucu lakin şöyle bişey var 4.2 ghz alamıyorum ben. Almam için manuel oc yapmam gerekli fakat sürekli 4.2 ghz olacağından dolayı pek aklıma yatmadı bu iş (sıvı soğutmam olmadığından) ve dengeli moda alsam dahi onu geçtim high performance moduna alsam dahi sürekli 3.57 Ghz'de değer değişmiyor yani. Eğer core voltaj ayarlarını bilen, aynı işlemciden bu şekilde muzdarip olan biri var ise bana değerleri neler yapmam gerektiğini belitirler ise memnun olurum. Yukardaki yardımcı olmak amacıyla yazılmış yorumların nerdeyse hepsi bom boş. Adam bana işlemcimin sıcaklığını soruyor :D Ne alaka güzel kardeşim ben sana 3.57'den yukarı çıkamıyorum diyorum sen bana sadece sıcaklık soruyorsun.
@Mr.Ace hariç ve bu arada bende boost clock hızına çıkamıyorum hocam. Manuel ayarlamam gerekiyor ve high performance moduna alsam dahi 3.57'de sabit kalıyor Clock hızı.

Son düzenleme:
Amd nin kullanicilarin geri donusu cercevesinde 10 Eylul tarihinde anakart firmalariyla Bios update gonderecegi ve bu sayede sorunun duzelecegi soyleniyor ancak ne kadar bir kazanim olur bilemeyiz. Bekeyip gorecegiz anlasilan.

Çözüm
Sunu da eklemek isterim oc yaparken manuel yapmayip otomatik yaparsaniz bilgisayar mutlaka kendine uygun olan min voltaj seviyesindeki alabilecegi core clock a ceker ancak manuelde de bu durumu yasiyorsaniz orasi ayri durum 1.35 civarlarinda 4.0 ghz deneyin olmazsa 1.42 ye kadar kademeli arttirin. Baktiniz dusuk voltajdayken tutuyor sogutma sisteminiz de iyiyse yuklenin oc ye. Bu isler otomatik olmaz..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı