Çözüldü Ryzen 5 3600 aşırı ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sarp Sert

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar, öncelikle herkese iyi günler dilerim. Yeni almış olduğum işlemci Ryzen 5 3600 boşta olması rağmen 65-70 derecelerde geziyor oyunlara girdiğim zaman ise 90 dereceye kadar dalganma halinde sıcaklık yükseliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim sıvı soğutma alacak kadar şu anda bütçem olmadığı için AMD'nin işlemcinin yanında verdiği stok fanı kullanmaktayım. Şimdiden teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18 KB · Görüntüleme: 78
Çözüm
BIOS'tan Core Performance Boost ayarını devre dışı bırakın. Aksi takdirde işlemci otomatik overclock'la çalıştığından stok soğutucu ile sıcaklık problemleri yaşarsınız.

O kadar yorum içerisinden şu öneriyi yapan bir kişi bile olmaz mı? Herkes soğutucu önermiş.
Stok soğutucu Ryzen 5 3600 için çok yetersiz. Stok soğutucuyla bu değerlere de çıkmaması gerekiyor aslında. Önce fan düzgün monte edilmişmi bir vidaları kontrol edin ama benim tavsiyem kule tipi bir soğutucuya geçmen.
 
Soğutucu almanıza gerek yok. Stok fanı iyi montajlayamamışsınız. İşlemcinin yüzeyine çok sıkı şekilde oturması lazım. Aksi halde böyle sıcaklıklar olması normal. Ben de stok fan kullanıyorum boşta 35-40 derecelerde.
 
Güzel bir arctic macunu ile t6 ultra öneririm. Eğer bütçeni arttırabilirsen ben aynı işlemciyi arctic freezer soğutucu ile kullanıyorum oyunlarda maksimum 52 derece oluyor.
 

Geri
Yukarı