ASUS'un eski bir kasasıymış. Öyle ahım şahım bir şey değil yani.
Vatan Bilgisayar çalışanları mağazaya göre değişmekle birlikte çok saçma işler yapabiliyor. Kendiniz söküp macununu yenileyin. 95 derece tehlikeli bir değer çünkü.Vatan Bilgisayardaki arkadaşlar montajını yapmışlar.
Kasası kötüyse aldığı soğutucu onu kurtarmaz. Kasa değiştirip stok soğutucuyla daha düşük derecelerde ve daha iyi hava akışı bir kasayla kullanması daha mantıklı. Hava soğutma almasa da olur, ancak hava akışı iyi bir kasa alması kesinlikle gerekiyor. Çünkü hava akışı kötü bir kasa bütün donanımların sıcaklığını arttırır.Düzgün bir işlemci soğutucusu ile düzgün bir macun almasını öneririm. Malum ülkemizde teknolojik aletler çok pahalı 3-5 kuruş kar edeceğim diye işlemcinin ömrünü tüketmesin.
Kasa modeli nedir? Soğutucu montajı doğru yapıldı mı? Bilgisayarın olduğu yer sıcak mı? Bu gibi detaylar önemli.
Ben stok soğutucu ve CBP açıkken maksimum 71 derece gördüm. Sizinkisi çok fazla. Kasa büyük ihtimal hava akışı kötü bir kasa.
Kasası kötüyse aldığı soğutucu onu kurtarmaz. Kasa değiştirip stok soğutucuyla daha düşük derecelerde ve daha iyi hava akışı bir kasayla kullanması daha mantıklı. Hava soğutma almasa da olur, ancak hava akışı iyi bir kasa alması kesinlikle gerekiyor. Çünkü hava akışı kötü bir kasa bütün donanımların sıcaklığını arttırır.
Benim kasamda 8 fan var stok soğutucuyla Prime95 testinde CBP kapalı 35 dakika sonunda 58 dereceyi geçmedi. Oyunlarda 40-45 derece gibi komik değerler görüyorum.Haklısın. Aslında bilgisayar toplanırken uzun süre kullanılacak parçalar mümkün olduğunca kaliteli alınmalı. İyi bir kasa çürüyüp gidene kadar kullanılabilir. Bu yüzden kasa+fanlar üst segment alınırsa yeni sistem toplarken sadece içini değiştirmek yetecektir. Bir çok insanın "bana göre" yaptığı en büyük hata kozmetiği işlevsellikten önde tutuyor. Doğru düzgün hava akışı sağlamayan*(bana göre öncelik bu olmalı), yeterli fan slotu olmayan**(bu 2. sırada) kasalar sırf ışıkları ve tipi yüzünden tercih ediliyor. Sonra gelsin uzun sürecek "soğutma savaşları".
* Ve **: Hava akışı ile fan slotu sayısı birbiri ile karıştırılmamalı bazı kasalar 4 adet fan ile gayet güzel soğutabilirken bazıları 6 fan ile o kadar soğutamıyor. Piyasada bazı kasalara firmalar 7-9 fan slotu koyuyor fakat hepsini doldursan bile yeterince hava akışı olmuyor. Fakat bazı firmalar da çok güzel hava akışı olacak kasa tasarlayıp yeterli fan slotu koymadığı için bu sefer fanlar kasanın içinden yeterince hava geçirtemiyor. İşte bu sebeple ideal hava akışı-fan sayısı dengesi tutturulmalı. Her zaman çok fan iyi değildir. Bu dengeler iyice araştırılıp kasa seçimi yapılmalı.
Benim kasamda 8 fan var stok soğutucuyla Prime95 testinde CBP kapalı 35 dakika sonunda 58 dereceyi geçmedi. Oyunlarda 40-45 derece gibi komik değerler görüyorum.boşta kullanım 30-35 derece. Freezer 34 alsam boşta 20-25, Prime95 testinde 45 derece görürüm çok rahat.
Zalman S4 fena değildir. Ön paneli komple olmasa da mesh olduğu için iş görebilir.Ben kasayı kendim seçmedim, yanıbaşımda bulunan ve sık sık alışveriş yaptığım Vatan Bilgisayar'da "sizde niye düzgün kasa yok bu yüzden iç parçaları buradan alacağım kasayı başka yerde alacağım" diye sitem edince oranın yetkilisi Zalman S4 Plus kasa hediye etti. Bende ne yapayım şimdilik onu kullanıyorum. Bedava geldiği için demiyorum ama kasadan şu anlık memnunum, belki para verip almazdım ama şu anlık işimi fazlasıyla görüyor
.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.