Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu Var mı?

ProofStriket

Megapat
Yer
Ankara, MAMAK
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında Ryzen 5 3600'ün içinde bulunduğu sistem toplayacağım. Ryzen 5 3600 hakkında bazı sorunlar duydum, gördüm. Bazı Ryzen 5 3600 kullanan kişiler, oyunlarda sıcaklığı 80, 90 boşta ise 50, 60 derece oluyor, bazı oyunlarda anlık FPS düşmesi oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Ryzen 5 3600 kullanıp da bu sorunları yaşayan var mı?

@orge Eski sürücüleri nerden sileceğim acaba ? Nasıl yapılacağı hakkında bir bilgim olmadığı için yardımcı olur musunuz ?

Eğer AMD chipset sürücüsü kurulu ise uygulama kaldırır gibi Program ekle veya kaldır dan AMD Chipset Drivers bulup kaldır diyorsun. Listede görünmüyorsa zaten kurulu değildir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem de küçük bazı değişikliklere gittim. Core Performance Boost ve PBO yu bios dan tekrar kapattım. 2-3 gündür bu şekilde kullanıyorum. Şu an mavi ekran v.s ile karşılaşmadım. Sistem kararlı görünüyor. Sıvı soğutmayı üst taraftan çıkarıp kasanın ön tarafına aldım. Kasa ve Radyatör fanlarını radyatörde ön ve arkalı kullanmaya başladım. Kasanın üstte 2 arkada 1 fanım daha var. Toplamda 8 adet 120 lik fan kullanıyorum. Fan Expert den sessiz mod kullanıyorum. Yani genelde fanlar düşük devirde ve oldukça sessiz çalışıyor.

%100 stres testlerin de 68 dereceyi geçmiyor. Boşta 35-40-45 arası geziyor. Oyunlarda 55-57 derece civarı. Yaptığım testlere göre Core performance boost ve PBO yu kapatmak performans açısından hiç bir şey kaybettirmedi. Tam aksi sistemin performansı küçük de olsa arttı. İşlemci bence şu an oldukça serin çalışıyor. Tekrar belirteyim. Yaz aylarındayız havalar oldukça sıcak bunu da göz önüne alırsak işlemci gayet iyi ve serin çalışıyor bile diyebilirim. Şimdilik durumdan memnunum

Beyler bu “zamanla düzelecekler” kısmı bence hikaye. Adamlar bu işlemciyi bu şekilde piyasaya sürdüyse, çıkışından sonra ne kadar düzeltebilirler?
Ayrıca bu işlemciyi alıp aylarca çözüm beklemek çok saçma.
AMD saçma sapan işler yapıyor. Tek çekirdek performansında böylesine bir atak yapmışken bu sorunlar hiç hoş olmadı.
Rakette geriye düşerse Intel zam yapar.

Merhaba;

i5 4690k, msi gaming3 z97, hyperx fury ddr 2400 mhz, coolermaster 212 hyper led ile 4.4 oc li bir şekilde boşta 30-35 yükte max 65 derecede ve userbanchmark ile 96,8 score gibi efsane bir şekilde eski sistemi kullanıp dururken,

Rahat battı ryzen 5 3600, msi tomahawk, hyperxfury 3466 mhz ramlar ile sistemi topladım, ilk şoku elimdeki cooler master hyper 212'nin am4 soketi ile uyumlu olmadığını görüp kendi stok fanı kurmakla yaşadım; malesef am4 upgrade kiti de yok piyasada...

Sonrasında ikinci dumuru bilgisayarın start almaması ile yaşadım, çalışıyor ama no signal hatası veriyor, neyse 3-4 denemede açıldı ama arada hala açılmamazlık devam ediyor, araştırdım msi anakartlarda varmış sorun, reset switchini çıkarmak gerekiyormuş ama denemedim ve çok da alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü o düğme basınca kısa devre yaptıran bir özelliğe sahip ne etkisi olabilir;

Windowsta ise boşta 55 derece civarı, anlamsız bir şekilde durduk yere fan sesleri 65 derecelere varan ısı yükselmeleri vs, işin tuhafı amd nin kendi overclock programı hariç hiçbir programdan ısı değerlerini göremiyorsunuz, afterburnerda, ..monitoring programında felan ısı değerleri çıkmıyor, sanırım güncelleme gelecekmiş, yani oyuna girip ısıya bakamıyorum, hep ctrl+esc ile zemine alıp bakıyorum onda da ne kadar sağlıklı olur olmaz tabi,

Stres testine soktum 81,82,83 gidiyor ısı, hemen kapattım baktım yakacağız işlemciyi,

Oyunlarda güzel, herşey hızlı açılıyor ama, aması şu arkadaşlar, eskiden yıllarca amd kullandım, sonra intele geçtim ve stabilite o kadar yüksekti ki rahat ettim, yani hiç mi sorun olmaz bir sistemde valla yoktu, şimdi amd aldım, pişman mıyım değilim, ama kardeşim nedir bu sorunlar yaa, yani efsane bir işlemci çıkartıyorsunuz bordun açılmaması, ani ısı değerleri vs nedir bunlar bunlarla biz niye uğraşıyoruz, yani meseleyi araştırmaktan, ısıya bakmaktan, nasıl çözebilirizi aramaktan bilgisayarda bşy yapamıyorum ya, yakışmıyor böyle şeyler amd ye, intelin primini arttırıyor ve kafanı ağrıtmayacaksan intelden şaşmayacaksın sözünü malesef doğruluyor, hayır işlemciyi bir borda takıp hiç mi 5 dk başında durmadınız bunu piyasaya sürmeden önce ayıp ya, şimdi bekle dur update, bios, yani bilgisayardan anlamayan bir adam amd sistem alıp rahatına bakamayacak mı, herkes bizim kadar da uğraşmaz ki bu işlerle, valla arkadaşlara sabaha ladar yazsam bitmez, çözülsün de nasıl çözülürse çözülsün, alacak arkadaşlara tavsiye eder miyim mmm elinde 8700 k, 9600, vs olanlar almasın gerek yok, ama benim gibi 1080 ekran kartı ile %5-10'luk darboğaz yaşayan arkadaşlar tereddüt etmeden alabilir diyemiyorum, tereddüt edip alsınlar...

Bu PBO tam olarak ne işe yarıyor hocam, Core Performance Boost ayarından farkı nedir? Anakartım MSI, hangi kısımdan bakabilirim bu ayara?

Bu PBO tam olarak ne işe yarıyor hocam, Core Performance Boost ayarından farkı nedir? Anakartım MSI, hangi kısımdan bakabilirim bu ayara?

PBO bildiğim kadarıyla AMD nin hız aşırtma teknolojisine verdiği isim. Yani çekirdeklerin maks saat hızlarına çıkması için geliştirilmiş. Bu sayede teorik olarak bütün çekirdekler olmasa da amd nin belirttiği saat hızlarına çıkmasını sağlıyor.

MSI anakartlarda Core performance boots OC altında gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…