Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu

CLKgraphıc

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
İyi forumlar, kuzenim ve ben yeni bilgisayar topladık. Onun bilgisayarında Ryzen 5 3600 işlemci var ve boşta 50 derecede çalışıyor. CS:GO oynuyoruz beraber benim işlemcim Ryzen 5 2600 ama onunkinden çok daha az ısınıyor. Ben CS:GO'da tam olarak ölçmedim fakat PUBG'de 45 dereceyi geçmiyor onunkiyse CS:GO'da 70 dereceyi buluyor. Kasamız aynı Corsair'in Carbide Spec Delta modeli. Anakartlarımız farklı. Benimki Gigabyte B450M S2S, onunkiyse MSI B450M M2 Pro Max. BIOS'u güncelleyip, undervolting'i denedi fakat bir sonuç elde edemedik. Yardımınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler. Bu arada, daha evvel açılan konuları okudum, halen daha okuyorum, fakat kayda değer kesin bir sonuç göremedim.

Ryzen 5 3600 ile 45 derece almıyor, 2600 ile alıyor kafanız karışmış sanırım. @Chn2z

Anakart modelinden ziyade kasa modeli, kasadaki fanların kalitesindendir.
Şu anlık yapacağı şey Malwarebytes Anti-Malware ile tam tarama yapıp sistemi virüslerden arındırmak.
R5 2600 ile pubgde 45 derece de oynuyor diye anladım doğru anlamışım da değerler çok düşük değil mi kafamı karıştıran orası oldu :)

Yanlış biliyor olabilirim ama en ağır grafik oyunlarından biri Pubg değil mi Fortnite biraz daha hafif kalıyor diye biliyorum Pubgye göre. Bende sıvı soğutma var 50 ve 52 görüyorum dereceyi Fortniteda ilginç neyse sorun dediğim gibi Msi Dragon Center uygulamasından kaynaklanıyor olabilir eğer yüklü ise oyunları kendi kafasına göre OC yapıyor uygulama. Birde balanced VS ayarları var uygulamanın işlemci için. İşlemciyi devamlı boostta çalıştırıyor olabilir.

Benim kafama takılan Pubg de nasıl 45 derecede oynuyorsunuz. Bende Ryzen 5 3600 var Fortnite full ayarlarda 65 ve 70 derece idi stok fan ile. Sıvı soğutma taktım şu an 50 derecelerde. Siz emin misiniz Pubg de 45 derece olduğuna?

Ekran görüntüsü atacaktım onun için oyuna da girmiştim fakat beceremedim bir hata meydana geldi diyor. Ayarlar ultra-yüksek karışıkta ve maksimum 43 derece gördüm CPU'da. İtopyadan geldiği halindeki BIOS ayarlarını hiç değiştirmedim. İşlemci dediğim gibi 0,9v'da çalışıyor ve maks. 2.8GHz hıza ulaşıyor. CPB ise auto'da. PUBG'de yük sanırım ekran kartında olduğu için de işlemci serin kalıyor diye düşünmekteyim.

Ryzen 5 3600 ile 45 derece almıyor, 2600 ile alıyor kafanız karışmış sanırım. @Chn2z

Anakart modelinden ziyade kasa modeli, kasadaki fanların kalitesindendir.
Şu anlık yapacağı şey Malwarebytes Anti-Malware ile tam tarama yapıp sistemi virüslerden arındırmak.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bu arada. Kasa modeli ile ilgili halen bir şey söylemediniz. Ben almadan evvelki araştırmalarımda olumsuz fazla bir yorumla karşılaşmadım. Hatta aksine şu dönemlerin f/p kasası olarak karşıma çıktı.

Bu arada dragon center yüklü mü pc de? Dragon Center oyunlarda OC yapıyor sanırım açıkken oradan bir kontrol edin. Afterburn açıkken oyunu açıp değerlere bakın derim.

Msi Afterburner da Dragon Center da yüklü.

Ekran görüntüsü atacaktım onun için oyuna da girmiştim fakat beceremedim bir hata meydana geldi diyor. Ayarlar ultra-yüksek karışıkta ve maksimum 43 derece gördüm CPU'da. İtopyadan geldiği halindeki BIOS ayarlarını hiç değiştirmedim. İşlemci dediğim gibi 0,9v'da çalışıyor ve maks. 2.8GHz hıza ulaşıyor. CPB ise auto'da. PUBG'de yük sanırım ekran kartında olduğu için de işlemci serin kalıyor diye düşünmekteyim.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bu arada. Kasa modeli ile ilgili halen bir şey söylemediniz. Ben almadan evvelki araştırmalarımda olumsuz fazla bir yorumla karşılaşmadım. Hatta aksine şu dönemlerin f/p kasası olarak karşıma çıktı.

Msi Afterburner da Dragon Center da yüklü.

Dragon Center da Gaming Mode kısmında CS GO var onda tik açık ise kapatırsan bir de user scenerio kısmında seçenekleri değiştirip denersen belki sorunun çözülebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı