Ryzen 5 3600 Aşırı Isınma

xClaush

Hectopat
Herkese merhaba. ASUS TUF B450 PRO Anakartımda Ryzen 5 3600 için ayar yapmaya çalışıyorum.

İşlemcim daha BIOS ekranında 57-60 derece bandında bir sıcaklıkta çalışıyor. Bana hiç normal gelmediği için çektiği v değerini düşürmeye çalıştığımda hiçbir işe yaramıyor.

Core Performance Boost ve Turbo Core Boost'u kapatıyorum. Ayrıca CPU Core Ratio'yu 40.00'a ayarladığımda kaydolmuyor.

CPU'nun kullandığı V değerini 1, 25'e çekmek istediğim zaman kaydolmuş görünse bile değerlerde bir değişiklik olmuyor CPU-Z'de 1.4'e kadar tekrar çıkabiliyor. Ayriyeten ayarlayıp BIOS'tan çıktıktan sonra bilgisayar yeniden açılıyor fakat kapatıp tekrar açtığımda görüntü alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyi otomatiğe alıp yük altında kaç derece bakar mısın? Ryzen işlemcilerin uyku halindeki değerlerini yanlış okuyor çoğu program. BIOS'da nasıl gözükür bilmem gerçi ama...

Biostaki her şeyi default olarak ayarlayıp afterburner ile Apex Legends oynadım. İşlemcim 70 derece bandında çalışıyordu.

Öncelikle merhabalar, ben de 3 hafta önce İncehesap Gaming gecesi indirimlerinden Bafır ile ortak toplanan Gamepower Mythril'li kasada ufak değişiklikler yaparak o sistemi aldım. Anakartı yine ASUS B450 Dragon olarak bıraktım, işlemciyi R5 3500X'den 3600'e, ekran kartını ise 2060'dan 2070S'e yükselttim, SSD olarak ise XPG8100 512 GB seçtim. Güç kaynağında da Cooler Master'ın 700W'lık versiyonunu seçtim (tam kodunu hatırlamıyorum). Genel olarak performanstan gayet memnunum ancak aynı şekilde bende de işlemcinin idle sıcaklıkları 55-60, oyunlarda 85-90'ları buluyor, sadece MTG arena ve DotA2 gibi oyunlarda uzun kullanımda sorun çıkartmıyor ancak Warzone'da 2 elden fazla oyun atmayı gözüm yemedi, sıcaklık Ryzen Master'da limit olarak görülen 95'e doğru yaklaşıyordu.
Parçaları peyderpey yükseltirim diye düşünüyordum fakat sanıyorum ki ilk etapta kasayı değiştirmem gerekecek bana uzun süre yetecek gibi görünmüyor bu kasa. Geniş ve bol fanlı bir kasa (aklımda Corsair iCUE 465X var) ve Corsair A500 gibi üst seviye bir hava soğutma alırsam dertlerime kökten çözüm olur mu diye düşünmeden edemiyorum. İzmir'de bu ara havalar da çok ısındı ve klima çarpar diye pek açmıyoruz ve salonda sıcaklıklar 30-35 dereceleri görüyor yani kasa iyi hava alsa da bulunduğu ortam da ortalamadan biraz fazla sıcak acaba onun mu etkisi vardır sizler ne dersiniz? Kasayı iCUE 465X ile değiştirsem yeter mi yoksa parayı basıp hem kasa hem A500 işlemci fanının ikisini birden alıp kökten çözüme mi gitmeliyim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı