Arkadaşlar yakında Ryzen 5 3600'ün içinde bulunduğu sistem toplayacağım. Ryzen 5 3600 hakkında bazı sorunlar duydum, gördüm. Bazı Ryzen 5 3600 kullanan kişiler, oyunlarda sıcaklığı 80, 90 boşta ise 50, 60 derece oluyor, bazı oyunlarda anlık FPS düşmesi oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Ryzen 5 3600 kullanıp da bu sorunları yaşayan var mı?
CPU-Z ile Stres testi yapıp değerleri paylaşır mısın. 3.57 den yukarı çıkmıyorsa sizin kullandığınız anakart ile benim kullandığım arasında farklar var demek oluyor. Başka çözümlere bakmalı...
Benim anakartım b450 MSI Tomahawk Core boostu kapatınca bu değerlere geriledi.Kapatmadığım zaman sabit 4.1 - 4.2 arası gidip geliyordu. Benim endişem yok pek sıcaklık için. Çünkü oyunda en fazla 70 e çıkıyor.
Videoyu eklediğiniz çok güzel oldu. Böyle bir ayarlama yapmayı düşünüyordum. Bayağı bir makale okumuştum. Bu video tekrar aklıma girmesini sağladı. Core Boost'u kapatıp voltaj değerleri ile oynasam sorun olur mu?
Yani bu demek oluyorki amd ısınıyorcular geri dönecek amd almayı düşünüyordum ısınıyor galiba ama herkes memun performans düşürerek ısıyı azaltiyorsak ne anlamı varki ?
Benim anakartım b450 MSI Tomahawk Core boostu kapatınca bu değerlere geriledi.Kapatmadığım zaman sabit 4.1 - 4.2 arası gidip geliyordu. Benim endişem yok pek sıcaklık için. Çünkü oyunda en fazla 70 e çıkıyor.
Videoyu eklediğiniz çok güzel oldu. Böyle bir ayarlama yapmayı düşünüyordum. Bayağı bir makale okumuştum. Bu video tekrar aklıma girmesini sağladı. Core Boost'u kapatıp voltaj değerleri ile oynasam sorun olur mu?
Voltaj değerleri ile oynuyorsan yani video daki gibi voltajı düşürüyorsan. Core boost'u kapamana gerek kalmıyor. Core boostu kapatınca zaten anakart otomatik olarak voltajıda düşürmüş oluyor.
Yani bu demek oluyorki amd ısınıyorcular geri dönecek amd almayı düşünüyordum ısınıyor galiba ama herkes memun performans düşürerek ısıyı azaltiyorsak ne anlamı varki ?
Performansı düşürmeden de ısıyı azaltabiliyoruz. Sadece doğru ayarları doğru yöntemi yapmak gerekiyor. Konunun başından beri neler yaptığımı, neler denediğimi, gelişmeleri anlattım. Benim aldığım sonuçlar gayet iyi.
CPU-Z ile Stres testi yapıp değerleri paylaşır mısın. 3.57 den yukarı çıkmıyorsa sizin kullandığınız anakart ile benim kullandığım arasında farklar var demek oluyor. Başka çözümlere bakmalı...
Valla bu voltaj ayarlama vs işlerden hiç anlamıyoum oyüzden kurcalamak sorun çıkartabilir bana.
Evet stres testde sadece bu sıcaklıklara erişiyor cs pubg apex girdim oynadım işlemci oyunlarda 60 70 bandıydaydı ama kullanımda çok düşükde idi 25 30 arası.
Öncelikle cooler master nano termal macun aldım yarın gelicek tekrardan temizleyip bu macunu sürücem ama aşırı bi etki beklemiyorum açıkçası.
Sorunun anakart işlemci arasında olduğuda aşikar.
Bios güncellemesiyle bu sorun çözülür ama ne zaman çözülür pek umutlu değilim.
Çünki daha 01.08.19 da güncelleme geldi biosa yakın zamanda geleceğinide sanmıyorum.
Son olarak belki sıvı soğutma düşünebilirim ortalama birşey varmı tavsiyesi olan ?
Ben PBO ve CPB özelliklerini kapattım. 3.6 Ghz sabit hızda çalışıyor. Boost özelliği aktif değilken çarpan yükseltmemesi gerekiyor işlemcinin. BIOS'tan ekran görüntüsü paylaşma şansınız var mı?
Ben PBO ve CPB özelliklerini kapattım. 3.6 Ghz sabit hızda çalışıyor. Boost özelliği aktif değilken çarpan yükseltmemesi gerekiyor işlemcinin. BIOS'tan ekran görüntüsü paylaşma şansınız var mı?
Benim BIOS menümde Advanced/AMD CBS/CPU Common Options kısmında Core Performance Boost kapattığımda 3.6 Ghz sabit hızda çalışıyor. AMD CBS şeklinde bir sekme var mıdır acaba?