Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
5
Merhaba, Vatan Computer'den Ryzen 5 3600 adlı işlemciyi satın aldım. İşlemci bilgisayar açılır açılmaz 70 dereceyi görüyor, boşta 60-70 derecede sabit kalıyor. Yük altında ise 97 derecelere kadar çıkıyor, ne yapsam olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

WhatsApp Image 2020-01-31 at 23.19.39 (1).jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi programdan değerlere baktınız? Speccy gibi programlar ise pek doğru bilgi verdiğini söyleyemem. Boşta 70 derece olması çok zor. Ya program hatalı yada kasanın hava sirkülasyonu pek iyi değil.
BIOS girip Core Performans Boost özelliğini kapatmayı dene. Bu ayar voltajı minimuma indirip hızı 3.6'ya sabitliyor. Manuel olarak OC yapabilirsin.
Arkadaşın dediğini yaparsan düzelebilir belki.
 
Bununla ilgili forumda 300 tane konu açılmış olabilir. Biraz araştırma ile fikir edinebilirsin. Yine forumda açılan gereksiz bir konu 😓
 
kasam sharkoon tg4. Bilgisayarı tda bilişime verdim onlar 600 tl istedi stok fan değişimi ve bios ayarı yapıcaklarını söyledi. Biraz fazla geldi. Core Performans Boost özelliğini de kapattım
Kasan nedir? Evet 3. nesiller ısınabiliyor fakat seninki biraz ekstrem olmuş. AIDA testi sırasında mı bu değerler?
evet AIDA testi sonucu, sharkoon tg4.
Kasa hava sirkülasyonunuz nasıl ve hangi işlemci soğutucusunu kullanıyorsunuz?
stok fan
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı