Ryzen 9 3950X ve RTX 2080 Ti Sistem Toplama

BurakBCGİ

Hectopat
Daha fazla  
  • AMD Ryzen™ 9 3950X. Specifications. CPU Çekirdek Sayısı. 16. İş Parçacığı Sayısı. 32. Base Clock. 3.5GHz. Max Boost Clock. 4.7GHz. Total L2 Cache. 8MB.
  • MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON Wi-Fi AM4 AMD Ryzen™DDR4 4400MHz (O.C) M.2 Anakart
  • ASUS GeForce RTX2080 Ti ROG STRIX OC 11GB GDDR6 352 Bit Ekran Kartı
  • 4 Adet = Kingston 16 GB HyperX Fury Siyah 3200MHz CL16 DDR4 RAM (HX432C18FB/16)
  • WD 4TB Black 256MB 7200RPM (WD4005FZBX) Harddisk
  • Samsung 1TB 970 Evo Plus NVMe 3500 MB OKUMA-3300 MB Yazma M.2 SSD (MZ-V7S1T0BW)
  • NZXT Kraken X62 Çift Fanlı RGB Işıklı Sıvı İşlemci Soğutucusu
  • High Power 1200W Astro GD Serisi 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
  • Cooler Master Cosmos C700P Full Tower Kasa

Ortalama 25.000 TL

Arkadaşlar merhaba. Böyle bir sistem almayı düşünüyorum önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3950X daha çok render için, ayni threadripper'lar gibi çok çekirdekli ama aksine oyun performanı iyiymiş. İşlemciyi 3900X'e düşürüp ekran kartına basın diyeceğim ( Çok güzel olurdu) ama ekran kartınızı maalesef yükseltemezsiniz :) Sistem çok kuvvetli, 8K 240FPS için ideal :) Şaka maka camavar gibi. Ama sadece oyun oynayacaksanız 64GB gerçekten çok abartı kaçmış. 16GB'ı bile full kullanamazsınız oyun oynarken. Devasa renderlar almayacaksanız saçma derecede fazla 64GB. Kıskandım doğrusu :)

Trio, Strix'e kıyasla 3-5 FPS daha fazla veriyor fakat Strix de Trio'dan 9-10 derece daha soğuk çalışıyor.

Bu arada hayali sistem :D
Hayali olup olmaması beni ilgilendirmez kaldı ki hayaliyse bile belki bir gün gerçeğe dönüşmesini dilerim.

Sıcaklık değerlerine dikkat etmemiştim.

Gaming X'in soğutması daha iyi. 10 derece fazla ısınması MSI kartın 60 derece olmadan fanları dönmediği için 10 ferece fazla ısınıyor.
Ben yük altındaki değerden bahsediyorum. Aynı şekilde Strix de boştayken fanları dönmeyecek şekilde ayarlanabiliyor.
Screenshot_20190822-201925.png

Psu 1200W fazla olmuş, bence 1000W 80+ platinum yeterli olacaktır. SSD PCIe 4 olarak seçebilirsin fiyatları hemen hemen birbirine yakın ben corsair 1tb force MP600 alacağım. Benzer bir sistem toplayacağım önümüzdeki ay ekran kartı olarak benim tercihim MSI 2080ti lightning z şu an hepsiburadada ekstra indirimde almayı düşünüyorum indirim bitmeden. Monitör olarak tercih belirtmemişsiniz sanırım mevcut elinizde.

3950X daha çok render için, ayni threadripper'lar gibi çok çekirdekli ama aksine oyun performanı iyiymiş. İşlemciyi 3900X'e düşürüp ekran kartına basın diyeceğim ( Çok güzel olurdu) ama ekran kartınızı maalesef yükseltemezsiniz :) Sistem çok kuvvetli, 8K 240FPS için ideal :) Şaka maka camavar gibi. Ama sadece oyun oynayacaksanız 64GB gerçekten çok abartı kaçmış. 16GB'ı bile full kullanamazsınız oyun oynarken. Devasa renderlar almayacaksanız saçma derecede fazla 64GB. Kıskandım doğrusu :)
ben yoğunlukla zbrush kullanıyorum ve zbrush çoğunlukla ram kullanıyor yani 128 gb yapsam hakkıdır :) tabı renderlarda alacağım özellikle realistic ama dediğim gibi asıl amacım zbrush. işlemcı cekırdek basına düşen işlemci gucu önemli benım ıcın ki hem cekırdek sayısı hemde cekırdek gucu acısından 3950x en dogru secenek gibi geldi.
Psu 1200W fazla olmuş, bence 1000W 80+ platinum yeterli olacaktır. SSD PCIe 4 olarak seçebilirsin fiyatları hemen hemen birbirine yakın ben corsair 1tb force MP600 alacağım. Benzer bir sistem toplayacağım önümüzdeki ay ekran kartı olarak benim tercihim MSI 2080ti lightning z şu an hepsiburadada ekstra indirimde almayı düşünüyorum indirim bitmeden. Monitör olarak tercih belirtmemişsiniz sanırım mevcut elinizde.
ekran kartını sli yapacağım ilerde o yuzden psy 1200 seçtim, ssd i dediğiniz şekilde bakacağım. monutor kafamda bellı o yuzden belırtmedım.
Trio, Strix'e kıyasla 3-5 FPS daha fazla veriyor fakat Strix de Trio'dan 9-10 derece daha soğuk çalışıyor.

Bu arada hayali sistem :D
hayali sistem derken ? anlamadım hayal kurup buraya boş post atıyorum manasındamı ? kardeşim ben bir oyun sektöründe karakter tasarımcısıyım. uzman sevıyede zbrush, maya, substance, marvelous, mari, ps kullanıyorum artık gelirimi sen HAYAL ET. sonra sistemin hayali olup olmadığını düşünürsün.

ben yoğunlukla zbrush kullanıyorum ve zbrush çoğunlukla ram kullanıyor yani 128 gb yapsam hakkıdır :) tabı renderlarda alacağım özellikle realistic ama dediğim gibi asıl amacım zbrush. işlemcı cekırdek basına düşen işlemci gucu önemli benım ıcın ki hem cekırdek sayısı hemde cekırdek gucu acısından 3950x en dogru secenek gibi geldi.

ekran kartını sli yapacağım ilerde o yuzden psy 1200 seçtim, ssd i dediğiniz şekilde bakacağım. monutor kafamda bellı o yuzden belırtmedım.

hayali sistem derken ? anlamadım hayal kurup buraya boş post atıyorum manasındamı ? kardeşim ben bir oyun sektöründe karakter tasarımcısıyım. uzman sevıyede zbrush, maya, substance, marvelous, mari, ps kullanıyorum artık gelirimi sen HAYAL ET. sonra sistemin hayali olup olmadığını düşünürsün.
Hayali derken bence kendi hayalindeki sistem anlamında demiştir boş post anlamında dediğini düşünmüyorum. Tabi demişte olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı