Kullanmama gerek yok, kullandığım bu markaların içinde Corsair PSU ne demek fazlasıyla gösterdi. Siz onu kullanabilirsiniz.!
Corsair'in kötü olduğunu hiç kimse iddia etmiyor zaten, ama Psu veya bir başka bileşen veya ekipman hakkında en iyisi bu demek biraz fazla iddialı. Artık 80+ full modüler Psu'larda kötü güç kaynağı yok desek yeridir. Çok küçük ayrıntılar belirleyici oluyor üst segmentte. Bu belirleyici sebepler arasında da en büyük üç etmen, sponsorluklarla gelen propagandalar neticesinde yaratılan algılar(sosyal medya veya forumlar yoluyla), görsel tasarım ve son olarak da fanboyluk. Diye düşünüyorum : ) İyi akşamlar.
- AMD Ryzen™ 9 3950X. Specifications. CPU Çekirdek Sayısı. 16. İş Parçacığı Sayısı. 32. Base Clock. 3.5GHz. Max Boost Clock. 4.7GHz. Total L2 Cache. 8MB.
- MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON Wi-Fi AM4 AMD Ryzen™DDR4 4400MHz (O.C) M.2 Anakart
- ASUS GeForce RTX2080 Ti ROG STRIX OC 11GB GDDR6 352 Bit Ekran Kartı
- 4 Adet = Kingston 16 GB HyperX Fury Siyah 3200MHz CL16 DDR4 RAM (HX432C18FB/16)
- WD 4TB Black 256MB 7200RPM (WD4005FZBX) Harddisk
- Samsung 1TB 970 Evo Plus NVMe 3500 MB OKUMA-3300 MB Yazma M.2 SSD (MZ-V7S1T0BW)
- NZXT Kraken X62 Çift Fanlı RGB Işıklı Sıvı İşlemci Soğutucusu
- High Power 1200W Astro GD Serisi 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
- Cooler Master Cosmos C700P Full Tower Kasa
Ortalama 25.000 TL
Arkadaşlar merhaba. Böyle bir sistem almayı düşünüyorum önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.
Eğer sistemi toplamadıysanız;
Anakartı kesinlikle değiştirin. Msi meg x570 godlike alın diyeceğim ama gerek yok o kadar ücret vermeye. Onun yerine Msi meg x570 ace önereceğim. Ki godlike'dan sonra Msi'ın en kaliteli kartıdır kanımca.
Madem anakart Msi, ekran kartını da Msi x Trio alabilirsiniz.
Ram'i bulabilirseniz 3200 Mhz CL14 alın. Bazı arkadaşlar Trident-z neo 3600 mhz önermiş, evet okey güzel, ama CL14'ün performansının bir tık gerisinde kalıyor.. Fakat Trident neo'da harika bir ürün tabiki.
Bence bu sistem şu kasanın içerisinde harika durur, Nzxt 700i.
Güç kanyağı olarak sizi hiç pişman etmeyecek ve böyle bir ürün için markaya minnet duyacağınızı düşünerek, Bequilet tam modüler 1000w 80+ modelini öneririm. Verimlilik açısından yarı modüler üretilen modeli daha iyi olsa da, aradaki 275 TL'lik fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum. Sisteminizi hem stabil tutacaktır, hem de sessizliğiyle sizi kendisine hayran bırakacaktır.
Monitör tercihiniz varmış ama tavsiye isterseniz, 27'2 viewsonic elite XG270QG 2k, ips panel. 144-165 hz, G-sync. Gayet güzel bir monitör. Geçen yıl çok incelemiştim ama almamıştım. 4500 yüksek gelmişti, fakat şimdi 6 bin küsur olmuş. Kanalda da bulunduğumuz ay içerisinde incelenmiş bir monitör.
Pc'yi topladıysanız güle güle, güzel, bereketli ve sağlık içerisinde kazanarak kullanmanız dileğimle.