Ryzen mı Intel mi?

Bilgisayarı kullanma amacı genel olarak oyun olacaksa ve aynı zamanda Intel'in bu sene çıkarması beklenen yeni işlemcilerinin; AMD'nin performans & fiyat kriteri konusundaki başarısını yakalayabilirse, 3800X'in rakibi olması beklenen i7-10700KF'i de alternatifleriniz arasına koyabilirsiniz. Ancak Intel geçtiğimiz yıllardaki gibi yine afallarsa, 3700X'i yapıştırın gitsin. Canavar gibi işlemci. 😀

Bilgisayarı kullanma amacı genel olarak oyun olacaksa ve aynı zamanda Intel'in bu sene çıkarması beklenen yeni işlemcilerinin; AMD'nin performans & fiyat kriteri konusundaki başarısını yakalayabilirse, 3800X'in rakibi olması beklenen i7-10700KF'i de alternatifleriniz arasına koyabilirsiniz. Ancak Intel geçtiğimiz yıllardaki gibi yine afallarsa, 3700X'i yapıştırın gitsin. Canavar gibi işlemci. 😀
"Nasıl olsa kemik kitlem var ne kadar pahalı ve rakibime göre düşük performans versemde beni savunanlar var" diyip yine yüksek fiyat çıkıcak gibime geliyor :D

@Jıjoe Aralarındaki bariz farklara bakmak lazım, şu an proje ile ilgileniyorum o yüzden bakamıyorum üzgünüm. Ama bildiğim ve ben olsam dediğim iki anakartı attım. 3700X için B450 Tomahawk MAX fazla fazla yeterlidir. PCIe 4.0'ın bir esprisi yok gözümde o yüzden 3950X almadıkça X570'i gereksiz görüyorum normal bir kullanıcı için. Tomahawk MAX'ın da eksik yanı sanırım ARGB 5V yoktu ama emin değilim. Sizin için önemli değilse ötesi B450 kart yok (görünüş olarak demiyorum, bileşen kalite ve dayanıklılık).
Bir şey daha sormak istiyorum kusura bakma meşgul ettim B450 Tomahawk MAX Bion güncellemesi istiyormu yoksa direk 3. nesil ryzen ile uyumlumu ?

Sizin attıklarınız benim yazdığımdan biri 300TL altında biri 300 TL üstünde bariz önemli derecede farkları var mıdır?

Merhaba; anakart konusunda bugünün şartlarında en önemli kriter benim için Wi-Fi ve M.2 desteğidir. Wi-Fi destekli kartlar çok pahalı oldukları için elediğimizde M.2 desteği olan en uygun anakartın tercih edilmesi taraftarıyım. İhtiyacım yoksa 4 tane RAM slotu olan değil 2 RAM slotlu alırım. B450.

Bir şey daha sormak istiyorum kusura bakma meşgul ettim B450 Tomahawk Max bion güncellemesi istiyor mu yoksa direkt 3. nesil Ryzen ile uyumlu mu?

Merhaba.

Anakart alırken kullanılacak özellik ve beklenti analizi iyi yapılmalı bence. Şöyle ki kullanılmayacaksa 4 RAM slotunu bile gereksiz görüyorum. Önemli iki kriter var aslında M.2 desteği ve Wi-Fi desteği. Wi-Fi destekli kartlar çok pahalı olduğu için elediğimizi düşünürsek kaç tane M.2 ve RAM slotuna ihtiyaç duyulduğuna karar verilmeli. Kullanmayacağımız özelliğe para verme mantığından kurtulmalıyız artık. RGB veya ışık konusu herkesin zevkine kalmış. Bence aşırı RGB çok kötü duruyor. B450 ve X570 aman aman fark var mı bilmiyorum. Fark varsa bile kullanabileceğim bir fark mı? Bu farka ihtiyacım var mı? Bütün bunlar iyi analiz edilmeli. Mesela X570 daha iyi overclock performansı veriyor da ben overclock yapacak mıyım? Sermaye varsa bile o sermayeyi iyi yönetmek gerekiyor. Cepte kalan paranın kimseye zararı yoktur.

İhtiyacım yoksa 4 tane RAM slotu olan değil 2 RAM slotlu alırım.
Bence 4 RAM slotuna her zaman ihtiyaç vardır. AMD işlemciler çift kanalda daha yüksek performans verdiğini düşünürsek bugün 8+8 kit alsan ve seneye 16GB RAM yetersiz kalsa ya elindeki RAMleri yada anakartı satıp 4 kanallı bir anakart alman gerekecek. 2 Slotla 4 slot arasında öyle çok mükemmel derecede bir fiyat farkı olmadığı sürece her zaman 4 slotlu alınması taraftarıyım.

Bu kullanım amacınıza göre değişir. PC'yi oyun için toplayan bir kullanıcı 9700K tercih etmelidir. Render için toplanıyorsa 3700X tercih edilmeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı