S20 FE alınır mı?

Merhaba.
Telefon olarak S20 FE düşünüyorum. Alınır mı sizce?
İyi diyorlar ama güncelleme desteği az mı ne kalmış. Root ile falan kurtarmaz mı?
Ya da az daha ekleyip başka bir şey mi alayım?
Bir de FE serisi biraz kısılmış sürüm oluyormuş.
Yorumlarda kapasitif ekran özelliği mi ne (öyle bir şey işte) olmadığı için daha az batarya olan sürümüyle aynı gidiyormuş.
(Mesela telefon ana ekranda öyle dururken 120Hz yenileme devam ettiği için şarj yiyormuş.)

Yoksa 2. el düzgün bir şey bulabilirsem S21 falan mı alsam?

Alınır hocam.
 
S22 alma derim. 8 gen 1 ısınma ve pil konusunda üzer. S21 alabilirsin.
Onun için bir sorayım dediydim. Başka sorunu var mı?
Plus modelini alacak olsam iyi ama telefon küçük ya. O işlemci fazla geliyormuş. Zaten özel soğutmalı vs. öyle bir telefon değil S22.
Exynos 2200 olanı nasıl?

Bir de sanırım günü çıkarıyormuş. Düzelmiş güncellemelerle. Samsung Galaxy S22
''

21MUHAMMED09"S22 5 Aylık Uzun Kullanım Deneyimlerim"

///Artı Yönlerinden Kısaca Bahsedeyim///

-Kameralar(Kendi fiyat bandının en iyisi)
-Ekran(Canlı, akıcı ve en kaliteli panel)
-İşlemci(Gayet hızlı, her iş için fazlasıyla yeterli ve uzun ömürlü)
-Güncelleme Ömrü(4Yıl Android, 5 Yıl Güvenlik Güncellemesi Alacak)
-Tasarım(Köşeli tasarım, ince çerçeveler ve kaliteli malzeme, kompakt kullanım)
-Cihaz Android 13 ile birlikte daha akıcı bir hale gelirken pil ve ısınma sorunu olarakta oldukça iyileştirildi ve artık oturaklı bir performansa sahip.

///Eksilerine bakacak olursak///

-Isınma ve Pil tüketimi:
Bu cihazın ilk çıktığı versiyonu kesinlikle sorunluydu, YouTube'daki incelemelerde de yine cihaz bu konularda baya bir eleştirildi fakat aradan aylar geçti artık son güncellemeler ile bu sorunlar büyük oranda çözüldü:

-Isınma sorunu artık tamamen yok diyebilirim, tabi yüksek grafikli oyunlar oynarsanız veya uzun süre aralıksız kamera kullanırsanız tabiki diğer tüm cihazlar gibi S22'de ısınıyor özellikle küçük ve kompakt bir cihaz olduğu için sıcaklık daha kolay yayılıyor ve hissedilebiliyor fakat bunun dışındaki kullanımda artık ısınma kesinlikle bir problem değil heleki kılıfla kullanıyorsanız hissetmiyorsunuz bile.

-Pil tüketimi olarakta bu cihaz ortalama bir kullanıcı için bir günü çıkarabilir fakat yoğun kullanımlar için hâlen yeterli değil. Pil performansını arttırmak için mutlaka orjinal adaptör kullanın, arka planda gereksiz uygulama açık tutmayın, 5G, bluetooth, konum gibi servisleri gerekmedikçe açık tutmayın ve internet olarak wifi kullanmaya çalışın, parlaklık seviyeniz her zaman yüksek olmasın ve cihazın güncellemelerini yaptıktan sonra ortalama 5 gün optimize olmasını bekleyin. Yinede pil yeterli gelmeyebilir
ancak serinin bir önceki modeli olan S21 4000mah bataryaya sahip, S22 ise 3700mah bataryaya sahip fakat aradaki 300mah farka rağmen şu anda S22 S21'den bir tık daha uzun pil performansı veriyor.

///Kendi Batarya Kullanımım///

Günlük kullanımda, evde kullanırken:

120hz /Wifi açık/ %20 Parlaklık
-İnstagram, YouTube, Film dizi izleme, ara ara kamera kullanımı gibi bir durumda tam şarj ile 6.30 saat, duruma göre daha az kullanımda zorlarsam 7 saat bile ekran süresi alabiliyorum.

Bir diğer kullanım şeklinde dışarda kullanırken:
120hz / 4.5G mobil veri açık / %80 parlaklık
-İnstagram, YouTube, Kamera ağırlıklı bir kullanımda tam şarj ile 5 saat, kamerayı az kullanır, mobil veriyi her zaman açık tutmazsam ise 5.30 saat üzeri bir ekran süresi alabiliyorum.

///Cihazın Rakipleri///

Bunun dışında cihazın apple tarafındaki rakiplerine değinecek olursak, bu cihazın asıl rakibi iphone 13. İki cihazında belli başlı yönlerde birbirlerinden üstün oldukları yerler var. S22 nin ekstra 3x telefoto kamerası olması, ekranının 120hz olması gibi avantajları var, iphone 13'ünde harika bir pil performansı var fakat Tr fiyatını baz alırsak aralarında neredeyse 10 bin Tl lik fark var bunu göze alırsak S22 bu karşılaştırmada bu fiyatıyla hiçte fena bir tercih olmaz. Bunun yanı sıra fiyat olarak rakibi olan Iphone 11'de kesinlikle S22'nin rakibi olabilecek bir cihaz değil, özellikle de Iphone 11'in 20bin tl bandına yükseldikten sonra kesinlikle alınabilir olduğunu düşünmüyorum bu nedenle tercih etmenizi de kesinlikle tavsiye etmiyorum, S22 her yönüyle iphone 11'den çok çok daha mantıklı bir tercih. Şu anda S22 18-20bin Tl bandında alınabilecek bence en mantıklı cihazların başında geliyor eğer aşırı bir pil takıntınız yoksa, kesinlikle kamerasıyla, ekranıyla, işlemcisiyle, güncelleme ömrü ve küçük kompakt kullanımıyla bu fiyat bandının en iyisi diyebilirim.
Resim''
 
Onun için bir sorayım dediydim. Başka sorunu var mı?
Plus modelini alacak olsam iyi ama telefon küçük ya. O işlemci fazla geliyormuş. Zaten özel soğutmalı vs. öyle bir telefon değil s22.
Exynos 2200 olanı nasıl?

Bir de sanırım günü çıkarıyormuş. Düzelmiş güncellemelerle. Samsung Galaxy S22
"

21Muhammed09"S22 5 aylık uzun kullanım deneyimlerim"

///Artı yönlerinden kısaca Bahsedeyim///

-Kameralar(kendi fiyat bandının en iyisi)
-Ekran(canlı, akıcı ve en kaliteli panel)
-İşlemci(gayet hızlı, her iş için fazlasıyla yeterli ve uzun ömürlü)
-Güncelleme ömrü(4yıl Android, 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak)
-Tasarım(köşeli tasarım, ince çerçeveler ve kaliteli malzeme, kompakt kullanım)
-Cihaz Android 13 ile birlikte daha akıcı bir hale gelirken pil ve ısınma sorunu olarak da oldukça iyileştirildi ve artık oturaklı bir performansa sahip.

///Eksilerine bakacak olursak///

-Isınma ve pil tüketimi:
Bu cihazın ilk çıktığı versiyonu kesinlikle sorunluydu, YouTube'daki incelemelerde de yine cihaz bu konularda bayağı bir eleştirildi fakat aradan aylar geçti artık son güncellemeler ile bu sorunlar büyük oranda çözüldü:

-Isınma sorunu artık tamamen yok diyebilirim, tabii yüksek grafikli oyunlar oynarsanız veya uzun süre aralıksız kamera kullanırsanız tabii ki diğer tüm cihazlar gibi S22'de ısınıyor özellikle küçük ve kompakt bir cihaz olduğu için sıcaklık daha kolay yayılıyor ve hissedilebiliyor fakat bunun dışındaki kullanımda artık ısınma kesinlikle bir problem değil heleki kılıfla kullanıyorsanız hissetmiyorsunuz bile.

-Pil tüketimi olarak da bu cihaz ortalama bir kullanıcı için bir günü çıkarabilir fakat yoğun kullanımlar için hâlen yeterli değil. Pil performansını arttırmak için mutlaka orijinal adaptör kullanın, arka planda gereksiz uygulama açık tutmayın, 5G, Bluetooth, konum gibi servisleri gerekmedikçe açık tutmayın ve internet olarak Wi-Fi kullanmaya çalışın, parlaklık seviyeniz her zaman yüksek olmasın ve cihazın güncellemelerini yaptıktan sonra ortalama 5 gün optimize olmasını bekleyin. Yine de pil yeterli gelmeyebilir.
Ancak serinin bir önceki modeli olan S21 4000MAH bataryaya sahip, S22 ise 3700MAH bataryaya sahip fakat aradaki 300mAh farka rağmen şu anda S22 S21'den bir tık daha uzun pil performansı veriyor.

///Kendi batarya Kullanımım///

Günlük kullanımda, evde kullanırken:

120Hz /wifi açık/ %20 parlaklık.
-Instagram, YouTube, film dizi izleme, ara ara kamera kullanımı gibi bir durumda tam şarj ile 6.30 saat, duruma göre daha az kullanımda zorlarsam 7 saat bile ekran süresi alabiliyorum.

Bir diğer kullanım şeklinde dışarıda kullanırken:
120Hz / 4.5G mobil veri açık / %80 parlaklık.
-Instagram, YouTube, kamera ağırlıklı bir kullanımda tam şarj ile 5 saat, kamerayı az kullanır, mobil veriyi her zaman açık tutmazsam ise 5.30 saat üzeri bir ekran süresi alabiliyorum.

///Cihazın Rakipleri///

Bunun dışında cihazın Apple tarafındaki rakiplerine değinecek olursak, bu cihazın asıl rakibi iPhone 13. iki cihazında belli başlı yönlerde birbirlerinden üstün oldukları yerler var. S22'nin ekstra 3X telefoto kamerası olması, ekranının 120Hz olması gibi avantajları var, iPhone 13'ünde harika bir pil performansı var fakat TR fiyatını baz alırsak aralarında neredeyse 10 bin TL'lik fark var bunu göze alırsak S22 bu karşılaştırmada bu fiyatıyla hiç de fena bir tercih olmaz. Bunun yanı sıra fiyat olarak rakibi olan iPhone 11'de kesinlikle S22'nin rakibi olabilecek bir cihaz değil, özellikle de iPhone 11'in 20bin TL bandına yükseldikten sonra kesinlikle alınabilir olduğunu düşünmüyorum bu nedenle tercih etmenizi de kesinlikle tavsiye etmiyorum, S22 her yönüyle iPhone 11'den çok çok daha mantıklı bir tercih. Şu anda S22 18-20bin TL bandında alınabilecek bence en mantıklı cihazların başında geliyor eğer aşırı bir pil takıntınız yoksa, kesinlikle kamerasıyla, ekranıyla, işlemcisiyle, güncelleme ömrü ve küçük kompakt kullanımıyla bu fiyat bandının en iyisi diyebilirim.
Eki Görüntüle 1845437"

S22 konusunda uyarılarımı yaptım. Buna rağmen fiyat bandının en iyisi olarak görüyorsan al kullan.
 
Güncelleme almayacak evet, bataryası 4500 mAh, gayet yeterli. Bu fiyat bandında rakibi yok. Fakat bütçe arttırıp S21 almak daha mantıklı tabii.

Android telefonlarda pilin batarya kapasitesinden ibaret olduğu kanısından ne zaman vazgeçeceksiniz? En basitinden rakibi Apple bile 2500MAH ile 5000MAH cihazlardan çok ekran süresi veriyor acaba niye sorusunu sorsanız anlarsınız aslında. Yazılım pili su gibi içtiği için yüksek kapasite pil koymaları sayesinde günü çıakrtıyor o telefon. Orta segment telefonlar olsa donanım da çok güç çekmediği için 2 günü zorlayabiliyor ancak amiral gemisi telefonların donanımları da çok güç tüketiyor üstüne Android gibi bir etken de var. Yani 4500mah sadece günü çıkartacak kadar iyi. Ek olarak zamanla kamera kalitesinin düşmesi de kaçınılmaz bir gerçek.

Şu an S10 kameraları çıktığı gibi değil son derece kalite kaybı varken S20 FE ondan bir sonraki cihaz yanı yakın zamanda onda da düşüşler başlayacak. Mecbur Custom ROM atılması gerekiyor o da bilenin yapacağı iş.

10 bin TL'ye eski, güncelleme almayacak bir cihaz almak yerine bütçe arttırılıyorsa dediğiniz gibi S21, arttırılamıyorsa ikinci ele yönelilmesi gerekiyor bence.
 
Yani 4500mah sadece günü çıkartacak kadar iyi.
Her şey yazılımdan ibaret de değil. SoC telefonun kalbidir, işlemcinin güç tüketimi en önemli etken. S23 3900 mAH kapesiteye sahip ve 7-8 saat ekran süresi veriyor, Note 20 Ultra (ülkemizde satılan Exynos 990 varyantı) 5000 mAH kapesiteye sahip 3-4 saat ekran süresi veriyor. Mesala 3700 mAH kapesiteye sahip S22’de 4-5 saat ekran süresi veriyor.
 
Her şey yazılımdan ibaret de değil. SoC telefonun kalbidir, işlemcinin güç tüketimi en önemli etken. S23 3900 mAh kapesiteye sahip ve 7-8 saat ekran süresi veriyor, Note 20 Ultra (ülkemizde satılan Exynos 990 varyantı) 5000 mAh kapesiteye sahip 3-4 saat ekran süresi veriyor. Mesela 3700 mAh kapesiteye sahip S22'de 4-5 saat ekran süresi veriyor.

Aksi bir şey söylemedim orada okursan donanımın güç tüketimini de yazdım. 4500MAH o telefonda sadece günü kurtacak düzetde. SD865 7nm bir işlemci güncel işlemciler kadar verimli değil.
 
S22 konusunda uyarılarımı yaptım. Buna rağmen fiyat bandının en iyisi olarak görüyorsan al kullan.
Hocam S21FE nasıl sizce?
Param Güvende çok kesiyor. 12 binlik tel. için 2 bin kesiyor.
14 bin ediyor. Acaba paraya kıyıp 18 bine S22 alsam mı?

Her şey yazılımdan ibaret de değil. SoC telefonun kalbidir, işlemcinin güç tüketimi en önemli etken. S23 3900 mAH kapesiteye sahip ve 7-8 saat ekran süresi veriyor, Note 20 Ultra (ülkemizde satılan Exynos 990 varyantı) 5000 mAH kapesiteye sahip 3-4 saat ekran süresi veriyor. Mesala 3700 mAH kapesiteye sahip S22’de 4-5 saat ekran süresi veriyor.
 

Geri
Yukarı