S20 FE ya da S21 FE alınır mı?

Mate 20 Lite kullanıcısıyım ve artık ana ekranda bile donuyor. A34 ve A54 arasında kararsız kalmıştım fakat araştırmaya başlayınca neredeyse herkesin S20 FE ya da imkan bulunursa S21 FE alınmasını savunduğunu gördüm. Bir telefonu ortalama 4-5 yıl kullanan birisiyim, Mate 20 Lite öncesinde iPhone 5S kullanıyordum. Oyun oynayan birisi değilim fakat sosyal medyada vakit geçirmeyi seviyorum. Bu detayları baz alırsak bu güncel iki model yerine S20 FE ya da S21 FE almayı önerir misiniz? Aldığım telefonun 2 yıl sonra gereksiz bir şekilde kasmasından nefret ediyorum. Tüm bunlara ek olarak A54'te ki işlemci sicilinin kötü olması ve A34'te ki damla kameranın rahatsız edici olması hoşuma gitmiyor.

Alınabilir. Fiyatına göre günümüzdeki telefonlara taş çıkartır.

A53'ün ne gibi kronik sorunu var hocam? Bende varda merakımdan soruyorum.

İşlemcisi 120Hz için yetersiz kalıyor hocam bizzat kendi deneyimlerimde söylüyorum uzun zamandır çektiğim bir konu. Akıcılık problemi var, ısınma ayrı bir boyutta telefonda bile konuşmamda kamera (işlemci) bölümü çok fazla ısınıyor ve yüzede hissettiriyor. Şarjı iyi gitmiyor sırf bu yüzden 60Hz de kullanıyorum ve ona rağmen 1 günden fazlasını çıkartmıyor 120Hz de kullansam yarım gün anca çıkartır. Wi-Fi kopma sorunları var mesela şu an hiç fark ettiniz mi bir anda YouTube'da Wi-Fi kopupta tekrar bağlandı yazısını?

İşlemcisi 120Hz için yetersiz kalıyor hocam bizzat kendi deneyimlerimde söylüyorum uzun zamandır çektiğim bir konu. Akıcılık problemi var, ısınma ayrı bir boyutta telefonda bile konuşmamda kamera (işlemci) bölümü çok fazla ısınıyor ve yüzede hissettiriyor. Şarjı iyi gitmiyor sırf bu yüzden 60Hz de kullanıyorum ve ona rağmen 1 günden fazlasını çıkartmıyor 120Hz de kullansam yarım gün anca çıkartır. Wi-Fi kopma sorunları var mesela şu an hiç fark ettiniz mi bir anda YouTube'da Wi-Fi kopupta tekrar bağlandı yazısını?
Hiç birini yaşamadım hocam.

Enteresan bazı kişiler bu sorunların aynısını benimle yaşarken bazıları yaşamıyorlar hatta bu akıcılık sorunu için YouTube'da bir yabancı kanal paylaşmıştı. Üretim hatası mı var acaba bazı cihazlarda?
Olabilir hocam. Cihazı ilk aldığımda şarjı hızlı bitiyordu o sorunda çözüldü zaten. Onun dışında akıcılık konusunda veya ısınma konusunda sorun yaşamadım.

S21 FE alınabilir aslında. Hem Android 16'ya kadar Android/One UI sürümü alacağı garanti.

Hem de Android 16 aldıktan sonra ekstradan 1 sene daha güvenlik güncellemesi sözü var s serisi olduğu için.

S21 FE kullanan biri olarak PUBG Mobile veya CoD Mobile gibi popüler rekabetçi ağır oyunlar değil de benim gibi subway surfers, Angry Birds classic gibi cihazı zorlamayan hafif oyunlar oynuyorsanız pili yeterli geliyor.

Hiç oyun oynamıyorsanız yani işiniz sosyal medya ve günlük kullanım ise bu telefonun pili gayet iyi gidiyor bence.

Ben şarj ederim Full kapasite oyun oyndiyorsanız da içinde Exynos 2100 yani S21'in işlemcisi mevcut yani cihaz aslında s serisinin hakkını sonuna kadar veriyor. PUBG Mobile CoD Mobile gibi oyunları gayet kaldırabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat S20 FE için bu söz daha kısa süreli olduğundan desteği artık bu sene bitti. Artık sadece güvenlik yaması alıyor.

Mate 20 Lite kullanıcısıyım ve artık ana ekranda bile donuyor. A34 ve A54 arasında kararsız kalmıştım fakat araştırmaya başlayınca neredeyse herkesin S20 FE ya da imkan bulunursa S21 FE alınmasını savunduğunu gördüm. Bir telefonu ortalama 4-5 yıl kullanan birisiyim, Mate 20 Lite öncesinde iPhone 5S kullanıyordum. Oyun oynayan birisi değilim fakat sosyal medyada vakit geçirmeyi seviyorum. Bu detayları baz alırsak bu güncel iki model yerine S20 FE ya da S21 FE almayı önerir misiniz? Aldığım telefonun 2 yıl sonra gereksiz bir şekilde kasmasından nefret ediyorum. Tüm bunlara ek olarak A54'te ki işlemci sicilinin kötü olması ve A34'te ki damla kameranın rahatsız edici olması hoşuma gitmiyor.
Samsung S21 FE en iyi seçenek.

hocam S20 FE güncelleme almayacak ama güncelleme almaması çok önemli değil nede olsa android 13 uzun vadeler gidecek bi sürüm uygulama desteği konusunda. S21 FE de güzeldir ama ben olsam S20 FE alır aradaki 3-4k da cebime kalırdı. mantıklı olan S20 FE.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı