S20 FE ya da S21 FE alınır mı?

Mate 20 Lite kullanıcısıyım ve artık ana ekranda bile donuyor. A34 ve A54 arasında kararsız kalmıştım fakat araştırmaya başlayınca neredeyse herkesin S20 FE ya da imkan bulunursa S21 FE alınmasını savunduğunu gördüm. Bir telefonu ortalama 4-5 yıl kullanan birisiyim, Mate 20 Lite öncesinde iPhone 5S kullanıyordum. Oyun oynayan birisi değilim fakat sosyal medyada vakit geçirmeyi seviyorum. Bu detayları baz alırsak bu güncel iki model yerine S20 FE ya da S21 FE almayı önerir misiniz? Aldığım telefonun 2 yıl sonra gereksiz bir şekilde kasmasından nefret ediyorum. Tüm bunlara ek olarak A54'te ki işlemci sicilinin kötü olması ve A34'te ki damla kameranın rahatsız edici olması hoşuma gitmiyor.

S23 FE çıkacak yüksek ihtimal. 20-25 gibi bir fiyatı olur. S24 de bekleyebilirsin.

S21FE kullanıcısı olarak:

-Çok güzel kamera performansı var ama ön kamera gece çekimleri çok iyi değil.

-Batarya benim için yeterli ama günde 2kez şarja takmak gerekiyor. (120Hz kullanıyorum ama Android Auto gibi servisleri kapadım.)

- Oyun performansı olarak zorlayınca FPS düşüşü oluyor.

- One UI kaliteli ve bayağı özelleştirme imkanı sunuyor.

Fiyatına bakınca benim için artıları eksilerinden fazla olan bir model.

Bazı arka kamera çekimlerim:

Dosya Ekleri

• 20230828_202214.jpg
    20230828_202214.jpg
    122,2 KB · Görüntüleme: 59
  • 20230909_202319.jpg
    20230909_202319.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 52
  • 20230826_131718.jpg
    20230826_131718.jpg
    197,3 KB · Görüntüleme: 55
  • 20230826_114332.jpg
    20230826_114332.jpg
    390,2 KB · Görüntüleme: 52
  • 20230826_113709.jpg
    20230826_113709.jpg
    349,3 KB · Görüntüleme: 55
  • 20230812_185447.jpg
    20230812_185447.jpg
    142,6 KB · Görüntüleme: 58
  • 20230731_210224.jpg
    20230731_210224.jpg
    22,5 KB · Görüntüleme: 54

-Batarya benim için yeterli ama günde 2kez şarja takmak gerekiyor. (120Hz kullanıyorum ama Android Auto gibi servisleri kapadım.)

Hocam bu iki şarj olayında oyun harici durumda gerçekleşiyor sanırım? Yani tüm gün mobil veri açık, bildirimler açık, sosyal medya ortalama kullanımda vs akşam 8de şarj etmiş olsak ertesi akşam 8 i görmüyor sanırım?

S20 FE kesinlikle alınır tam bir F/P ürünü. S21 FE için fikrim yok. Uzun vaadede sonuçlar nedir bilemiyorum.

S20FE daha güncelleme alamayacak belirteyim.

Sosyal'de uyarı aldığım için yanıtlarınıza hızlı dönüş yapamadım, kusura bakmayın. Sizce S20FE'nin güncelleme almayacak olması çok büyük bir dezavantaj mı?

Samsung'un 4-5 yıl götüreceğinden eminim. Xiaomi Redmi serisi olsaydı 1 yıl zor dayanırdı o yüzden karıştırmamınızı tavsiye ediyorum. S20 FE Snapdragon versiyonunu alabilirsiniz ( var ise ) fakat güncelliğine gelirsek çok güncel olacak bir cihaz değil. Desteği bu yıl veya diğer yıl kesiliyor ( çok büyük bir etken değildir ).

A serisi çöp değil hocam. A02s falan mı baktınız acaba?

S20FE Snapdragon aldığımızı varsayarsak cihazda sizce ne kadar süre sonra donmalar yaşanır? Sonuçta 3 yıl önce tanıtılmış bir cihaz almayı düşünüyorum, uzun vadeli kullanımda sorun yaşamak istemem.

S21 FE ile S20 FE'yi aynı anda elinize aldığınızda ekran kasa oranı dışında S20 FE materyal hissiyatı olarak bence her türlü daha premium hissettiriyor. Ancak S20 FE Snapdragon kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki bu cihaz bile ısınmaya ve hoyratça batarya tüketmeye oldukça elverişli, S21 FE'ninde Exynos işlemcisi ile bundan eksisi yok fazlası var bu konuda. Bana sorarsanız şu an Samsung'ta s serisinde fiyat performansa her açıdan oynayan iki cihaz var bunlardan birisi S20 FE'nin 6/128 modeli bir diğeri ise S23, haricindeki modellere bakılmasına bence gerek yok zira fiyat performans dengesini sorunsuz tutturdukları söylenemez. Ben şu an 8/256 modeli kullanıyorum ve güncel fiyatı ile asla tercih etmezdim.

Sonra Snapdragon 8 gen 1 işlemciyi kışın el ısıtıcısı olarak kullansın.

S20FE ve S21FE'nin fiyat farkına ve işlemci performanslarına bakacak olursak bende S20FE'den yanayım. Tek emin olamadığım husus S20FE'nin yazılımsal olarak güncelleme almayacak olması. Bunu baz aldığımızda uzun vade kullanımda ne tür sonuçlar alırım emin olamıyorum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı?

S21 FE alınabilir aslında. Hem Android 16'ya kadar Android/One UI sürümü alacağı garanti.

Hem de Android 16 aldıktan sonra ekstradan 1 sene daha güvenlik güncellemesi sözü var s serisi olduğu için.

S21 FE kullanan biri olarak PUBG Mobile veya CoD Mobile gibi popüler rekabetçi ağır oyunlar değil de benim gibi subway surfers, Angry Birds classic gibi cihazı zorlamayan hafif oyunlar oynuyorsanız pili yeterli geliyor.

Hiç oyun oynamıyorsanız yani işiniz sosyal medya ve günlük kullanım ise bu telefonun pili gayet iyi gidiyor bence.

Ben şarj ederim Full kapasite oyun oyndiyorsanız da içinde Exynos 2100 yani S21'in işlemcisi mevcut yani cihaz aslında s serisinin hakkını sonuna kadar veriyor. PUBG Mobile CoD Mobile gibi oyunları gayet kaldırabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat S20 FE için bu söz daha kısa süreli olduğundan desteği artık bu sene bitti. Artık sadece güvenlik yaması alıyor.

Oynadığım sadece Clash Royale var, onu da hala kullandığım Mate 20 Lite bile kaldırdığı için saymadım. S20FE ve S21FE arasında gidip geliyorum, aralarında ortalama 4-5 bin liralık fiyat farkı var. S20FE'nin güncelleme alamayacak olması onu uzun vade kullanımda yavaşlatır mı?

Hocam S20 FE güncelleme almayacak ama güncelleme almaması çok önemli değil ne de olsa Android 13 uzun vadeler gidecek bir sürüm uygulama desteği konusunda. S21 FE de güzeldir ama ben olsam S20 FE alır aradaki 3-4K da cebime kalırdı. Mantıklı olan S20 FE.

Şu aşamada bende öyle düşünüyorum, aklıma takılan tek husus güncelleme sorunu.

Sizce S20Fe ve S21Fe kameraları arasında ciddi bir fark var mı? Şu an S21Fe alırsam tamamen güncelleme avantajı olduğu için alırım. Bunun dışında f/p anlamında S20Fe daha mantıklı geliyor.

Sosyal'de uyarı aldığım için yanıtlarınıza hızlı dönüş yapamadım, kusura bakmayın. Sizce S20FE'nin güncelleme almayacak olması çok büyük bir dezavantaj mı?

S20FE Snapdragon aldığımızı varsayarsak cihazda sizce ne kadar süre sonra donmalar yaşanır? Sonuçta 3 yıl önce tanıtılmış bir cihaz almayı düşünüyorum, uzun vadeli kullanımda sorun yaşamak istemem.

S20FE ve S21FE'nin fiyat farkına ve işlemci performanslarına bakacak olursak bende S20FE'den yanayım. Tek emin olamadığım husus S20FE'nin yazılımsal olarak güncelleme almayacak olması. Bunu baz aldığımızda uzun vade kullanımda ne tür sonuçlar alırım emin olamıyorum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı?

Oynadığım sadece Clash Royale var, onu da hala kullandığım Mate 20 Lite bile kaldırdığı için saymadım. S20FE ve S21FE arasında gidip geliyorum, aralarında ortalama 4-5 bin liralık fiyat farkı var. S20FE'nin güncelleme alamayacak olması onu uzun vade kullanımda yavaşlatır mı?

Sizce S20FE ve S21FE kameraları arasında ciddi bir fark var mı? Şu an S21FE alırsam tamamen güncelleme avantajı olduğu için alırım. Bunun dışında F/P anlamında S20FE daha mantıklı geliyor.

Onun için hazırlanan videolara falan bakarak karar ver. Sizin gözleminiz önemli sonuçta.

Ben S21feyi daha güncel diye aldım.

Sizce S20FE ve S21FE kameraları arasında ciddi bir fark var mı? Şu an S21FE alırsam tamamen güncelleme avantajı olduğu için alırım. Bunun dışında F/P anlamında S20FE daha mantıklı geliyor.

Aslında çok da önemli değil ama kullandığınız uygulamalarının Android 13 için desteği bittikten sonra (minimum 5-6 yıl sonrası falan) Custom ROM atmanız gerekebilir.
Fakat S21 FE Android 16'ya kadar Android güncellemesi alacağı için tabii ki S21 FE tavsiyemdir.

Hocam bu iki şarj olayında oyun harici durumda gerçekleşiyor sanırım? Yani tüm gün mobil veri açık, bildirimler açık, sosyal medya ortalama kullanımda vs akşam 8'de şarj etmiş olsak ertesi akşam 8'i görmüyor sanırım?

Görmez büyük olasılıkla.

Aslında çok da önemli değil ama kullandığınız uygulamalarının Android 13 için desteği bittikten sonra (minimum 5-6 yıl sonrası falan) Custom ROM atmanız gerekebilir.
Fakat S21 FE Android 16'ya kadar Android güncellemesi alacağı için tabii ki S21 FE tavsiyemdir.

Güncelleme almaması güvenlik açısından çok büyük bir eksik ve daha yeni özelliklerden yararlanamıyorsun.

Dostum güncelleme işi çok da sorun değil bu telefon seni garantisi bitene kadar zaten çok güzel götürür. Garantisi bittiğinde ise kendin ROM atar güncelliğini korursun. İstersen garantisi bitmeden de ROM atabilirsin ama bu sefer garanti bozulur.

Dostum güncelleme işi çok da sorun değil bu telefon seni garantisi bitene kadar zaten çok güzel götürür. Garantisi bittiğinde ise kendin ROM atar güncelliğini korursun. İstersen garantisi bitmeden de ROM atabilirsin ama bu sefer garanti bozulur.

Bazıları uğraşmak istemeyebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı