S20 FE ya da S21 FE alınır mı?

Sosyal'de uyarı aldığım için yanıtlarınıza hızlı dönüş yapamadım, kusura bakmayın. Sizce S20FE'nin güncelleme almayacak olması çok büyük bir dezavantaj mı?



S20FE Snapdragon aldığımızı varsayarsak cihazda sizce ne kadar süre sonra donmalar yaşanır? Sonuçta 3 yıl önce tanıtılmış bir cihaz almayı düşünüyorum, uzun vadeli kullanımda sorun yaşamak istemem.



S20FE ve S21FE'nin fiyat farkına ve işlemci performanslarına bakacak olursak bende S20FE'den yanayım. Tek emin olamadığım husus S20FE'nin yazılımsal olarak güncelleme almayacak olması. Bunu baz aldığımızda uzun vade kullanımda ne tür sonuçlar alırım emin olamıyorum. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı?



Oynadığım sadece Clash Royale var, onu da hala kullandığım Mate 20 Lite bile kaldırdığı için saymadım. S20FE ve S21FE arasında gidip geliyorum, aralarında ortalama 4-5 bin liralık fiyat farkı var. S20FE'nin güncelleme alamayacak olması onu uzun vade kullanımda yavaşlatır mı?



Şu aşamada bende öyle düşünüyorum, aklıma takılan tek husus güncelleme sorunu.


Sizce S20Fe ve S21Fe kameraları arasında ciddi bir fark var mı? Şu an S21Fe alırsam tamamen güncelleme avantajı olduğu için alırım. Bunun dışında f/p anlamında S20Fe daha mantıklı geliyor.
Hocam 5 yıl kullanacağım telefonu dersen S20 FE donmadan kasmadan en az 5 yıl götürür. Yakında bende alacağım 😃 eğer android 13 sıkıntı yapmaya başlarsa (en az 5-6 yıl yapmaz) ROM atar halledersin.
 
Mate 20 Lite kullanıcısıyım ve artık ana ekranda bile donuyor. A34 ve A54 arasında kararsız kalmıştım fakat araştırmaya başlayınca neredeyse herkesin S20 FE ya da imkan bulunursa S21 FE alınmasını savunduğunu gördüm. Bir telefonu ortalama 4-5 yıl kullanan birisiyim, Mate 20 Lite öncesinde iPhone 5S kullanıyordum. Oyun oynayan birisi değilim fakat sosyal medyada vakit geçirmeyi seviyorum. Bu detayları baz alırsak bu güncel iki model yerine S20 FE ya da S21 FE almayı önerir misiniz? Aldığım telefonun 2 yıl sonra gereksiz bir şekilde kasmasından nefret ediyorum. Tüm bunlara ek olarak A54'te ki işlemci sicilinin kötü olması ve A34'te ki damla kameranın rahatsız edici olması hoşuma gitmiyor.
s20fe ile s23 arasındaki hiçbir cihaz alınmaz
 
Hocam 5 yıl kullanacağım telefonu dersen S20 FE donmadan kasmadan en az 5 yıl götürür. Yakında bende alacağım 😃 eğer android 13 sıkıntı yapmaya başlarsa (en az 5-6 yıl yapmaz) ROM atar halledersin.
Hocam bir süre düşündüm ve S20FE Snapdragon 6/128 almaya karar verdim. Ailem de Mate 20 Lite kullandığı için yakın zamanda onlarada yeni bir telefon almamız gerekebilir. Belki ben bütçeyi arttırabilirsem 6-7 ay sonra yeni satın almış olacağım S20FE cihazı onlara verip yeni nesil başka bir telefona geçebilirim. Şuan aklıma takılan tek şey sizce S20FE'yi almak için S23FE'nin piyasaya sürülmesini beklemeli miyim?
 
1 seneyi aştı S20 FE kullanicisiyim 1 günü çıkaramıyor bataryasi. Telefon fazla kullanan biriysen tavsiye etmiyorum şarji da 2 saatte doluyor. Samsung'larin şarj süreleri rezalet.
 
S21FE kullanıcısı olarak:

-Çok güzel kamera performansı var ama ön kamera gece çekimleri çok iyi değil.

-Batarya benim için yeterli ama günde 2kez şarja takmak gerekiyor. (120Hz kullanıyorum ama Android Auto gibi servisleri kapadım.)

- Oyun performansı olarak zorlayınca FPS düşüşü oluyor.

- One UI kaliteli ve bayağı özelleştirme imkanı sunuyor.

Fiyatına bakınca benim için artıları eksilerinden fazla olan bir model.

Bazı arka kamera çekimlerim:

Hocam günde 2 kere şarj sıkıntı değil mi? Redmi telefonlar 1 günü hatta 1.5 günü bile rahat çıkarıyorken amiral sınıfı bir telefonu günde 2 kere şarj etmek beni zorlardı bayağı.
(Günlük kullanım için, oyun yok)
 
Hocam günde 2 kere şarj sıkıntı değil mi? Redmi telefonlar 1 günü hatta 1.5 günü bile rahat çıkarıyorken amiral sınıfı bir telefonu günde 2 kere şarj etmek beni zorlardı bayağı.
(Günlük kullanım için, oyun yok)

Açıkça benim için sorun olmuyor ama haklısınız bataryası zayıf telefonun.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı