S21 FE alınır mı?

Kamerayla pek işim yok, şarjı iyi dayansın, ekran süresi uzun olsun, ekranı iyi olsun istiyorum X4GT ve Realme GT2 bunlardan hangisi iyidir?
X4 GT daha güçlü işlemciye ve bataryaya sahip ama MIUI arayuzlu bir cihaz sadece oyun için alinmiyorsa bence alınmamalı.
Realme GT 2 soğutmaya rağmen ısınan bir cihaz. Yani ağır oyunlarda ısınma yapacaktır.
F4, aralarinda işlemci gücü potansiyeli en yüksek olan ama verimli değil.
En iyi batarya, X4 GT,
En iyi kamera GT 2,
En güçlü işlemci F4. Benim tercihim S21 FE ya da GT 2 olur. MIUI ile uğraşmak istemem.

X4 GT daha güçlü işlemciye ve bataryaya sahip ama MIUI arayuzlu bir cihaz sadece oyun için alinmiyorsa bence alınmamalı.
Realme GT 2 soğutmaya rağmen ısınan bir cihaz. Yani ağır oyunlarda ısınma yapacaktır.
F4, aralarinda işlemci gücü potansiyeli en yüksek olan ama verimli değil.
En iyi batarya, X4 GT,
En iyi kamera GT 2,
En güçlü işlemci F4. Benim tercihim S21 FE ya da GT 2 olur. MIUI ile uğraşmak istemem.
MIUI nedir?

Xiaomi ve alt markalarının (Poco, Redmi) kullandığı arayüz. Arayüzun kötü bir sohreti var çünkü çok fazla bug olan ve kullananı kanser edebilen bir arayüz.
Samsung'un arayüzü One UI mesela ve en stabil arayüz de o muhtemel.
Yani bir cihaz istediği kadar sağlam donanıma sahip olsun, arayüzü sorunlu ise ben alınmaması gerek diye düşünüyorum.

Xiaomi ve alt markalarının (Poco, Redmi) kullandığı arayüz. Arayüzun kötü bir sohreti var çünkü çok fazla bug olan ve kullananı kanser edebilen bir arayüz.
Samsung'un arayüzü One UI mesela ve en stabil arayüz de o muhtemel.
Yani bir cihaz istediği kadar sağlam donanıma sahip olsun, arayüzü sorunlu ise ben alınmaması gerek diye düşünüyorum.
3.5 yıldır redmi note 8 kullanıyorum, telefonda donmalar ve takılmalar oluyor ama bunu telefonun çok eski olmasına bağlıyorum onun dışında pek bir şikayetim yok

3.5 yıldır Redmi Note 8 kullanıyorum, telefonda donmalar ve takılmalar oluyor ama bunu telefonun çok eski olmasına bağlıyorum onun dışında pek bir şikayetim yok.

eMMC 5.1 olmasından dolayı normal. Zamanla benim S6 Edge'de 4 yılı doldurunca yavaş yavaş kasmalar, YouTube'dan rastgele atmalar vs. oldu. One UI üzmez.

Farkları nedir peki? Sadece temalar, kısayollar vs o tarz şeyler mi yoksa donanımsal olarak da etkiliyor mu?

One UI yazılımsal açıdan daha MIUI'ye göre kararlı çalışır. Donanımsal etkisi elbette var. Bu bahsettiğimiz eMMC 5.1'nin yazma ve okuma hızı ufs 2.X'lere göre bayağı düşük. eMMC 5.1'i PC'de SATA 2 gibi düşünün. O derece geride kalmış bir depolama biçimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı