S24 3.5 saat ekran süresi veriyor

Hayır bu çok önemli olduğu için vurgulanıyor ve eğer takıntınız yoksa bu cihazı 7 sene kullanırsınız. Daha doğrusu bu donanımdaki en dandik markayı bile 5 sene kullanırsınız amiral gemisi takıntısı yoksa. Size 40bin TL karşılığı sadece 7yıl güncelleme değil 2600nit, QHD+,dynamic AMOLED 2x513PPI, 120Hz, HDR10+ ve daha fazlası ile en iyi ekrana sahip 5. amiral gemisi, 10 çekirdekli, 4nm, 3.2GHz, 4200 bandında MHz sahip Exynos 2400 ile alınabilecek en iyi 4. işlemci(TR için), 4900MAH batarya ile fiyatında ve bu güçte alınabilecek en iyi ekran sürelerinde dolanan bir cihaz üstelik düm iPhone düz, Plus modelleri ve çoğu Pro modelinden fazla ekran süresine sahip. 12 GB LPDDR5X RAM ile en az 5 sene çalışacak, arka plan uygulamalrını unutmadan kullanan, 8K 30FPS, 4K 60FPS stabil işlemeli, üst düzey fotoğraf ve video performansı ile işleyen, optimizasyon olarak bayağı iyi One UI barındıran, mevcut en iyi yapay zeka özelliklerine sahip markanın yapay zeka yüzü olan, en yeni ve hızlı Wi-Fi-Bluetooth-USB aktarım teknolojisine sahip.
Üstelik bu cihaz UFS 4.0 ve dayanıklılık sertifikaları en üst seviyeden. Cihaz size en üst model bir IPhone'den bile daha yüksek şarj hızı sunuyor. Bunu cihazı övmek için yapmıyorum yine başka bir cihaz alabilirsiniz ama bu yorumunuza ithafen yazdım yanlış anlamayın.

Hayır teknoloji gelişiyor ve bu yüzden ekran süresi azalıyor. Ona bakarsak insanlar 15 20 yıl önce de tuşlu telefon ile 2 gün ekran süresi alıyordu hem de 3 4 saati yılan oyunu ile. S24+ ya da bir başka bu segment amiral gemisi özelliklerine bakın. İşlemcilerin çıkabileceği güçleri, LPDDR5X 12 GB RAM'ler, QHD+, 6.7inç ve 513PPI ekranlar, 4, 5G internet teknolojisi derken bu özellikler hâliyle güç tüketiyor. Eğer S24+da iPhone 7+ ile aynı donanıma sahip olsaydı muhtemelen o da 20 30saat ekran süresi verebilirdi.
Amiral gemilerinden (iOS Android fark etmez) 12 saat ekran süresine çıkabilen varsa bir HM6p var bir de Huawei amiral gemisi var. iPhone 15pm, S24u bile yaklaşamıyor.

Hangi iPhone düz modeli S24+'dan fazla ekran süresi verebiliyor? iPhone 16 bile daha az ekran süresine sahip. Eğer fazla fazla ekran süresi isterseniz iPhone olarak Pro Max modeller, Android olaraksa S24u, HM6p, S23u gibi modeller anca kurtarabilir(tabii bunlarda zamanında 7+ kadar ekran süresi veremiyor ama çok normal bu ne Apple'nin ne Honor'un ne de Samsung'un suçu)

Teşekkür ederim yorumunuz ve emeğiniz için öncelikle. Bir karşılaştırma yapmak doğru mu bilmiyorum ama şunları söylemeliyim. Ekran parlaklığını minimumda kullanma takıntım var. Güneş esnasında telefonu kullanmıyorum direkt olarak. %10'dan fazla parlaklığa çıkmamışımdır hayatımda düzgün. O yüzden nit değeri benim için biraz önemsiz. QHD+ ve 120Hz olması muazzam bir özellik fakat birçok kişi Exynos yüzünden ekranın bu özelliklerinin kullanıldığında ekran süresini azalttığını söylemiş. (tabii ki azaltacak fakat yüksek miktarlarda belirtilmiş). Ekranına diyecek bir şeyim yok dediğim gibi gidip inceledim de cihazı, bayıldım diyebilirim. Cidden IPhone'un hiçbir düz modeliyle kıyaslama bile edilemeyecek bir ekranı var. (Pro modellerle de rekabet edebilir sanırım 15Pro Max'de bile FHD+ ekran mevcut nasıl olsa) HDR10, Dolby Atmos desteği vs. de cabası orasında hemfikiriz. Araştırdığımda ekranda kumlanma diye bir sorun gördüm, bu tam olarak nedir? İşlemci gücü konusunda şikayetim yok fakat tereddütlerim var. Neyse ki oyun oynayan bir insan değilim, çünkü oyun testlerde stabil çalışmadığı anlar vardı gözlemlediğimde. Batarya'da Samsung'un yeni s modellerini kullanmadığım için bir şey demem doğru olmaz fakat iPhone ile burada kıyas yapmak saçma çünkü işletim sistemi büyük rol oynamakta. Wi-Fi Bluetooth vs zaten tartışılmaz konu. Sonuçta kıyas yaptığımız telefon 2 yıl önce çıkmış iPhone 14 yani. Yapay zeka özelliklerinin hiçbirini neredeyse kullanmayacağım o yüzden benim için hiçbir önemi yok fakat pratiklik açısından cidden güzel bir özellik. iPhone bazında inatla daha dinamik ada getirilmeyen ve 60 Hz çıkarılan düz modellere kıyasla S24+ dediğiniz gibi nimet bir cihaz. Burada benim de tereddütüm sadece işlemci yüzünden oluşabilecek problemlerdi zaten. Diğer özelliklerinin iPhone 14'le neredeyse kıyaslanmayacağının farkındayım.

Günümüzde ekran süresini de çok iyi açıkladınız teşekkür ederim çok mantıklı geldi bunu nasıl düşünemedim diye düşündüm :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı kanalın iPhone incelemeleri de var. iPhone, Exynos ile aynı süreleri 60 Hz ekranla veriyor.

Bu arada parça parça olacak ama S24 Exynos'un modemi yüzünden fazla pil tükettiği gibi çekim gücü de zayıf. Bildiğiniz az çekiyor mobilde.

120 Hz özelliğini S20 FE'de açamıyorum, sabit Hz olduğu için 1 saat kullanımı azaltıyor. Ama burada değişken Hz olduğundan kullanmalıyım. Bayağı güzel bir şey 120 Hz. İnsan fark ediyor ve arıyor.

Videoyu tekrar izledim ve şu iş o kadar saçma geliyor ki. Hem sinyal gücü zayıf hem daha fazla pil tüketiyor. Yani bu teste bakarak Exynos'lu bir S24+'a bir amiral gemisi denemez bile. Snapdragon gen 3 olsa içinde IPhone'la falan kıyaslamadan alırım ama Exynos beni çok düşündürüyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim yorumunuz ve emeğiniz için öncelikle. Bir karşılaştırma yapmak doğru mu bilmiyorum ama şunları söylemeliyim. Ekran parlaklığını minimumda kullanma takıntım var. Güneş esnasında telefonu kullanmıyorum direkt olarak. %10'dan fazla parlaklığa çıkmamışımdır hayatımda düzgün. O yüzden nit değeri benim için biraz önemsiz. QHD+ ve 120Hz olması muazzam bir özellik fakat birçok kişi Exynos yüzünden ekranın bu özelliklerinin kullanıldığında ekran süresini azalttığını söylemiş. (tabii ki azaltacak fakat yüksek miktarlarda belirtilmiş). Ekranına diyecek bir şeyim yok dediğim gibi gidip inceledim de cihazı, bayıldım diyebilirim. Cidden IPhone'un hiçbir düz modeliyle kıyaslama bile edilemeyecek bir ekranı var. (Pro modellerle de rekabet edebilir sanırım 15Pro Max'de bile FHD+ ekran mevcut nasıl olsa) HDR10, Dolby Atmos desteği vs. de cabası orasında hemfikiriz. Araştırdığımda ekranda kumlanma diye bir sorun gördüm, bu tam olarak nedir? İşlemci gücü konusunda şikayetim yok fakat tereddütlerim var. Neyse ki oyun oynayan bir insan değilim, çünkü oyun testlerde stabil çalışmadığı anlar vardı gözlemlediğimde. Batarya'da Samsung'un yeni s modellerini kullanmadığım için bir şey demem doğru olmaz fakat iPhone ile burada kıyas yapmak saçma çünkü işletim sistemi büyük rol oynamakta. Wi-Fi Bluetooth vs zaten tartışılmaz konu. Sonuçta kıyas yaptığımız telefon 2 yıl önce çıkmış iPhone 14 yani. Yapay zeka özelliklerinin hiçbirini neredeyse kullanmayacağım o yüzden benim için hiçbir önemi yok fakat pratiklik açısından cidden güzel bir özellik. iPhone bazında inatla daha dinamik ada getirilmeyen ve 60 Hz çıkarılan düz modellere kıyasla S24+ dediğiniz gibi nimet bir cihaz. Burada benim de tereddütüm sadece işlemci yüzünden oluşabilecek problemlerdi zaten. Diğer özelliklerinin iPhone 14'le neredeyse kıyaslanmayacağının farkındayım.

Günümüzde ekran süresini de çok iyi açıkladınız teşekkür ederim çok mantıklı geldi bunu nasıl düşünemedim diye düşündüm :D

Videoyu tekrar izledim ve şu iş o kadar saçma geliyor ki. Hem sinyal gücü zayıf hem daha fazla pil tüketiyor. Yani bu teste bakarak Exynos'lu bir S24+'a bir amiral gemisi denemez bile. Snapdragon gen 3 olsa içinde IPhone'la falan kıyaslamadan alırım ama Exynos beni çok düşündürüyor.

Sinyal sorunu eğer köyde yaşıyorsanız genel bir Samsung sorunu. Pil yeme durumuda bahsettikleri gibi değil. Snapdragon 7saat veriyorsa Exynos 3 saat veriyor gibi bir olay yok. Exynos'da maksimum 1 saat aşağıya iniyor. YouTube'da testlerin çoğu farklı şartlarda yapılan testler. Bir YouTuber alın en iyisi diyor diğeri rezalet diyor. Pek dikkate almayı önermem.

Bu arka plan uygulamasıyla ilgili bir sorum olacak.

iPhone 5S'de yaşamadığım ama S20 FE'de yaşadığım kötü deneyimler var.

Örneğin YouTube'da tam ekran video izliyorum, ekranı kilitleyip dinlemeye devam ediyorum. Tekrardan ekranı açınca tam ekrandan çıkıyor. Ya da video izlerken mesaj geldi ona baktım, sonra tekrar YouTube'a geçiyorum gene tam ekrandan çıkıyor. Ben videoları hızlı izlerim 5S'de ayarlıyorum, uygulamayı kapatıp tekrar açsam da o hızlı sabit kalıyor. Fakat S20 FE'de bırakın uygulamayı kapatmayı, süreyi geri sarıyorum, hız normale dönüyor. Birinde 1GB RAM diğerinde 8 GB RAM var. Nasıl oluyor da bu kadar basit şeyleri insana sunamıyor anlamıyorum.

Sorunu tam anlamadım sorununuz cihazın arka plandaki uygulamaları unutması mı?

Ayrıca düz S24'ün SD modeli güzel. Memlekette olsa alırım. Exynos'lu model kepazeliktir. Kağıt üzerinde ne yazdığı mühim değil. Yüzde 20'ler civarında daha az pil ömrü, aşırı ısınma ve daha düşük performans(bu esasen benim için mühim değil ben oyun oynamıyorum), kötü bir mobil veri performansı sunuyor.

Snapdragon'lu S23 sadece 100mAh daha düşük yani eğer Exynos 2400 yerine Snapdragon kullanılsaydı muhtemel ekran sürenizde onu baz alabilirsiniz. Emin olun kınu Exynos'la çok alakasız. Ben bunu kağıt üstünden değil ikisini de 2 3 hafta kullanmış biri olarak diyorum.

iPhone 15 ve 16'nın düz modelleri, S24 Exynos kadar ekran süreleri veriyor. Hem de 60Hz ekranla. Demek ki onlarda da bir problem var. Hem de bir dünya paralara satılıyorlar. Şaşırtıcı.

Sinyal sorunu eğer köyde yaşıyorsanız genel bir Samsung sorunu. Pil yeme durumuda bahsettikleri gibi değil. Snapdragon 7saat veriyorsa Exynos 3 saat veriyor gibi bir olay yok. Exynos'da maksimum 1 saat aşağıya iniyor. YouTube'da testlerin çoğu farklı şartlarda yapılan testler. Bir YouTuber alın en iyisi diyor diğeri rezalet diyor. Pek dikkate almayı önermem.

Sorunu tam anlamadım sorununuz cihazın arka plandaki uygulamaları unutması mı?

Snapdragon'lu S23 sadece 100mAh daha düşük yani eğer Exynos 2400 yerine Snapdragon kullanılsaydı muhtemel ekran sürenizde onu baz alabilirsiniz. Emin olun kınu Exynos'la çok alakasız. Ben bunu kağıt üstünden değil ikisini de 2 3 hafta kullanmış biri olarak diyorum.

Köyde yaşamıyorum ama köyde yaşıyorum diyecek seviyeye getirdi sağ olsun Vodafone. Aramaları falan cevaplayamıyorum bazen 1 diş çekiyor evimden. Yaşadığım şehir içinde de 2 diş falan çekiyor o yüzden her an düşük sinyal gücüyle kullanacağım telefonu. Bu nedenle bende büyük bir negatif etki yaratacak gibi bu durum, siz ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca 1 saatlik fark uzun kullanım göz önünde bulundurulursa bence çok büyük bir fark.

Köyde yaşamıyorum ama köyde yaşıyorum diyecek seviyeye getirdi sağ olsun Vodafone. Aramaları falan cevaplayamıyorum bazen 1 diş çekiyor evimden. Yaşadığım şehir içinde de 2 diş falan çekiyor o yüzden her an düşük sinyal gücüyle kullanacağım telefonu. Bu nedenle bende büyük bir negatif etki yaratacak gibi bu durum, siz ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca 1 saatlik fark uzun kullanım göz önünde bulundurulursa bence çok büyük bir fark.

Bende Vodafone kullanıyordum bir ara hatta Türk Telekom ile de S24+ kullanmıştım. Bana pek bir sorun yaratmamıştı. Zaten sizin durumunuzda hangi telefon olsa aynı sorunu yaşatır. Sorun kullandığınız operatör olduğu için.

Ben maksimum 1 saat dedim yani çok çok temel kullanımda 1 saat. Oyun oynarsanız 20dakika, video izlerseniz 30dakikadan fazla değil o fark. Ben 5000MAH S23U ile 4900MAH S24+ arasında karşılaştırdığım zaman S24+ daha güçlü bir işlemciye sahip olmasına rağmen S23U ile yakın perdırmansa sahipti bataryada. Arada 25 30dakika falan oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam

Bende Vodafone kullanıyordum bir ara hatta Türk Telekom ile de S24+ kullanmıştım. Bana pek bir sorun yaratmamıştı. Zaten sizin durumunuzda hangi telefon olsa aynı sorunu yaşatır. Sorun kullandığınız operatör olduğu için.

Ben maksimum 1 saat dedim yani çok çok temel kullanımda 1 saat. Oyun oynarsanız 20dakika, video izlerseniz 30dakikadan fazla değil o fark. Ben 5000MAH S23u ile 4900MAH S24+ arasında karşılaştırdığım zaman S24+ daha güçlü bir işlemciye sahip olmasına rağmen S23u ile yakın perdırmansa sahipti bataryada. Arada 25 30dakika falan oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

S24+ ve S23u arasında hangisini tercih ederdiniz ve neden? Belki bütçe arttırıp Ultra alabilirim. Çok fark yokmuş aralarında. Samsung'un genel olarak kamerasını beğenmiyorum bunun dışında çok fark var mı S23 Ultra ile S24Plus'ın?

S24+ ve S23u arasında hangisini tercih ederdiniz ve neden? Belki bütçe arttırıp Ultra alabilirim. Çok fark yokmuş aralarında. Samsung'un genel olarak kamerasını beğenmiyorum bunun dışında çok fark var mı S23 Ultra ile S24Plus'ın?

Kamera olarak S23u daha iyi, batarya olarak da bir tık önde. S Pen artısıda var.
İşlemci, güncelleme desteği, RAM, ekran niti olarak da S24+ önde. Ben kişisel olarak S24+ tercih ederdim çünkü
1)S23U 3 sene sonra güncelleme almayı bırakacak
2)8 GB RAM'i var. 3 sene sonra güncellemeyi bırakacak cihaza 45 50bin TL ödemek istemezdim. Güncelleme sorun olmasa bile 8 GB RAM canınızı sıkabilir 3 4 sene sonra.
3) işlemcisi için bile S24+ benim gözümde daha üst konumda. Exynos 2400 SDG2 kıyasla çok daha güçlü ve benzer stabiliteye sahip. Neredeyse SDG3 ile rakip.
4) Ağırlık ve ergonomi olarak S23U beni rahatsız etmişti.
5)Güneş altında S24+ ekranı çok güzel oluyorken S23U yine görünse bile aşırı yansımalı oluyordu.
6) S24 serisi güncellemeleri daha erken alıyor.
Peki ya S23U hiç mi alınmaz dersen alınır mesela şu anda Samsung'da bulunan en iyi kameraya sahip cihaz bile denebilecek kadar iyi kamerası(S24+da kötü değil ama S23U hâliyle daha üst kademede) veya eğer kullanacaksan S Pen için alınabilir. Bataryasıda S24+dan büyük yani bir yarım saat fark eder.

@GucukBey hocam burada ki ayarları kapatıyor musunuz?

Screenshot_20241220_224548_Settings.jpg

Bende bunun aynısı. Tek fark çoklu kontrolde kapalı.
selamlar, küçük kompakt cihaz sevdiğim için tam S24 alacakken bu konuya denk geldim ve çok şaşırdım. bu durum beni durdurdu şimdi. S24 ün şarjı bu denli kötü mü gerçekten ? yani ben oyun oynamam ama sosyal medyayı, saatten dolayı bloutooh u, wifi ve mobil veriyi sürekli kullanıyorum gün içinde. ama mobil veri açıkken wifi kapalı oluyor, yada tam tersi. yani bu şekilde cihaz sabah yuzde yuz şarjdan öğlen sularına kadar tekrar şarj istiyorsa, bu harbi sıkıntı. bütçeyi zorlayıp S24 Plus mı alsam diyorum ama oda büyük cihaz. ne tavsiye edersiniz ?

Selamlar, küçük kompakt cihaz sevdiğim için tam S24 alacakken bu konuya denk geldim ve çok şaşırdım. Bu durum beni durdurdu şimdi. S24'ün şarjı bu denli kötü mü gerçekten? Yani ben oyun oynamam ama sosyal medyayı, saatten dolayı bloutooh U, Wi-Fi ve mobil veriyi sürekli kullanıyorum gün içinde. Ama mobil veri açıkken Wi-Fi kapalı oluyor, ya da tam tersi. Yani bu şekilde cihaz sabah yuzde yuz şarjdan öğlen sularına kadar tekrar şarj istiyorsa, bu harbi sıkıntı. Bütçeyi zorlayıp S24 Plus mı alsam diyorum ama oda büyük cihaz. Ne tavsiye edersiniz?

6inç civarında alacağınız her cihaz böyle maalesef. Eğer Samsung istiyorsanız S24+ cidden ödeyeceğin farka değer. S24 ekran süresi olarak dediğiniz kullanımda Wi-Fi ile 6 7 saat süre verir muhtemelen(batarya toparlayınca) Mobil veri ile 4,5 5 saate düşer. Ama 3,5 saatte bitmez eğer mobil veri ile 120FPS ağır oyun oynama durumu yoksa.
Birinden feda etmeniz gerekiyor ya küçük cihaz alıp pil süresinden kısacaksınız ya da ekran boyunu fedakarlık edip daha iyi pil süresi alacaksınız. Bu arada ek olarak S24+ daha uzun ömürlü ve kaliteli cihazdır. Eğer büyük ekran çok sorun değilse öneririm. Ona bütçe yetmezse ve büyük ekrana sorun yok derseniz yine S24 fiyatında Honor 200 Pro var batarya olarak aşırı iyi. Tek sorun 2 sene güncelleme desteği kaldı.
S24 battery yazıp testleri detaylıca inceleyin. Yine bir videoda ya da testte aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı