S24 FE neden One UI 7 güncellemesi almadı?

• Konuyu başlatan lieys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 321
  • Görüntüleme 26.684
Eki Görüntüle 2482303Eki Görüntüle 2482304

Evet CSC yaptım Knox sayacım duruyor güncellemeyi yaptıktan sonra tekrar Türkiye yaptım ve hiçbir sorun yok One UI 7 önceden aldım ve mükemmel.

Samsung Türkiye'de bit yeniği var gibi. Satış için her şeyi yapar bunlar. Resmi güncelleme Avrupa ve Kuzey Amerika verdiler Türkler 1 ay sonraya erteledi. Normalde 1-2 güne bizde de dağıtıma başlanması gerekti.

Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum ama artık dayanamadım, buraya yazayım dedim. S24 FE kullanıyorum, cihazdan genel olarak memnunum ama şu güncelleme konusunda Samsung gerçekten FE serisini dışlıyor gibi hissediyorum. One UI 7 çıkalı epey oldu, S23 aldı, S22 bile aldı. S24 serisinin tamamı aldı. E biz niye hala bekliyoruz?

FE serisi sonuçta “fan edition” değil mi? Yani “biz sizi düşündük, uygun fiyata amiral gemisi deneyimi veriyoruz” diye çıkardılar bu seriyi. E tamam da, sonra niye aynı ilgi yok? Güncellemeye gelince birden a serisiyle aynı sıraya mı koyulduk anlamadım. Hatta bakarsınız A55 falan One UI 7'yi bizden önce alırsa hiç şaşırmam. Zaten a serisine bazen daha erken geliyor, bizim FE ortada kalıyor.

Cihazın donanımı da taş gibi aslında. S21 FE gibi eski FE modelleri bile One UI 6.1'i falan gayet güzel kaldırıyor. S24 FE daha da yeni, hala güncel bir cihaz. Ama ne zaman güncelleme muhabbeti açılsa, FE hep en son sırada. Güncelleme takvimine bakıyorum, adı bile geçmiyor bazen. Açıkçası bu durum moral bozuyor. “sözde” amiral gemisi ama fiiliyatta sanki orta segmente atılmışız gibi hissediyorum.

Bazı yerlerde okudum, “fe daha sonra çıkarıldığı için güncellemeyi geç alıyor” diyorlar. Ama bu mantık da pek oturmuyor. S24 FE, S24 serisine ait değil mi? Aynı yıl, aynı seri. O zaman neden bu kadar fark var? Teknik bir sebep varsa açıklasınlar, beklemesini biliriz. Ama hiçbir bilgi yok. Sessizlik var, belirsizlik var.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi fazla kafaya takıyorum yoksa gerçekten FE serisi biraz üvey evlat muamelesi mi görüyor? Başka S24 FE kullanıcıları da benim gibi bekliyor mu hala?

Bilerek millet üst modeli alsın diye hocam pazarlama taktiği bunlar iPhone laf ederler ama malum ortada.

Ben de aynı dertten yakınıyorum. Ne zaman gelecek diye de bekliyorum açıkçası, tarih olmuş Mayıs ve hala güncelleme yok. Oysaki, guncelmiyiz sitesinde de 30 nisan diyordu. Onu da değiştirmiş mübarekler. 😂

Bilerek millet üst modeli alsın diye hocam pazarlama taktiği bunlar iPhone laf ederler ama malum ortada.
iPhone de pek farklı değil. Sadece cihazları güncel tutuyor.

FE için optimizasyon fazla uğraştırıyor sanırsam. Gelecek haftaya kadar gelir kanaatindeyim. Tanıttıkları sistemi 4 aydır yayınlamaları çok saçma. Apple çıkarttığı gibi tüm cihazlara yollamıştı. Samsung zar atıyor hangi cihaza getirelim diye. Android olduğu için de çok açık çıkıyor bu da bir etken.

Beklemedeyiz. One UI 6.1 stabil gelmiyor maalesef bazen kilit açtığımda ekran açılmış gibi görünüp hiçbir yanıt vermiyor tekrar kilit tuşuna basıp geri parmak iziyle açınca düzeliyor. Umalım One UI 7 sorunsuz olur.

Ben S22'yi One UI 5 ile almıştım 6 geldi AI özellikleri dışında hiç güzel değil ve pil ömrü ile hızı da rezil etti. Arayüzü pek umurumda değil de performansı stabiliteyi düzeltsin yeter yeni gelen güncelleme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı